Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Muszáj felvennem a férjem teljes nevét?
Vőlegényem neve Riczu Tamás Gábor. Fel akarom venni a nevét házasságkötéskor, de csak simán Riczu Tamásné-ként, a Gábort nem, 1) mert nem is használja, kevesen tudják hogy van második neve, 2) mert szerintem túl hosszú lenne a nevem, hülyén hangzik nekem ha mindkét nevét felvenném (Riczu Tamás Gáborné), a Gábor név ráadásul nem is tetszik.
Ilyet lehetséges csinálnom? Mert ha nem, akkor úgy venném fel hogy Riczu + a keresztnevem, de az elsőhöz jobban húz a szívem.
Nem lehet csak az egyik nevét felvenni, vagy Riczu Tamás Gáborné leszel, vagy Riczu Jolán, esetleg Riczuné Kovács Jolán.
Ha -né akarsz lenni, akkor az utolsó opció a legkorrektebb szerintem. :)
Pedig én annyira szeretném megmondani neked, hogyan vedd fel a nevét. Sőt, szerintem jobban is tudom, hogy hogy lenne jó neked. Pont az ilyen szokásokból van gond sokszor, hogy nem merjük elengedni és változtatni a józan ész szerint :(
De nyilván nem kell komolyan venned. #4
Úgy tudom, hogy nem lehet, csak Riczu Tamás Gáborné. Mint ahogy ha valakinek a férje Kocsis-Kiss János, akkor a feleség sem lehet Kissné vagy Kocsisné...
Ha csak Riczu Tamásné szeretnél lenni, akkor még az esküvő előtt a vőlegényednek kérvényezni kell a névmódosítását, hogy ő is csak Riczu Tamás legyen. De ennek a menetéről tényleg érdemesebb lenne megkérdezni az anyakönyvvezetőt, mert neki ez a munkája.
"Annyira gáz, amikor valakitől külön meg kell kérdezni, hogy hogyan szólíthatod, mert a nevéből nem derül ki a rendes neve."
Erről nem a név tehet. Anyukám is Kovács Jánosné hivatalosan, de bemutatkozásnál Kovácsné Máriát mond.
Az anyakönyvvezető a bejelentkezéskor a segítségedre lesz abban,hogy tájékoztat a lehetséges névviselési formákról.
sőt, ezzel együtt arról is,hogy a születendő gyermeket milyen vezetéknevet viselhet bizonyos névviselés esetén.
Célszerű ezt kérni, és elgondolkodni,hogy mit is válasszatok.
Anyakönyvvezető.
Egyébként én nem venném így fel, mert utána 10/10 úgyis meg kell mondanom a saját keresztnevemet.
Én kötőjelesen fogom jegyeztetni, mert nem kell háromszor bemutatkozni, de mégis kiderül, hogy férjnél vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!