Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Muszáj felvennem a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Muszáj felvennem a férjem teljes nevét?

Figyelt kérdés

Vőlegényem neve Riczu Tamás Gábor. Fel akarom venni a nevét házasságkötéskor, de csak simán Riczu Tamásné-ként, a Gábort nem, 1) mert nem is használja, kevesen tudják hogy van második neve, 2) mert szerintem túl hosszú lenne a nevem, hülyén hangzik nekem ha mindkét nevét felvenném (Riczu Tamás Gáborné), a Gábor név ráadásul nem is tetszik.

Ilyet lehetséges csinálnom? Mert ha nem, akkor úgy venném fel hogy Riczu + a keresztnevem, de az elsőhöz jobban húz a szívem.

2017. aug. 9. 12:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet csak az egyik nevét felvenni, vagy Riczu Tamás Gáborné leszel, vagy Riczu Jolán, esetleg Riczuné Kovács Jolán.

Ha -né akarsz lenni, akkor az utolsó opció a legkorrektebb szerintem. :)

2017. aug. 9. 12:44
 12/24 anonim ***** válasza:
35%

Pedig én annyira szeretném megmondani neked, hogyan vedd fel a nevét. Sőt, szerintem jobban is tudom, hogy hogy lenne jó neked. Pont az ilyen szokásokból van gond sokszor, hogy nem merjük elengedni és változtatni a józan ész szerint :(

De nyilván nem kell komolyan venned. #4

2017. aug. 9. 12:44
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt a névviselési formát szeretnéd választani csak a férjed kettős utónevével teheted meg.Ha bármikor hivatalos iratot krll aláírnod ott is ilyen formán kell kiírnod. Meggondolandó.Viszont lehet kęrni névváltozást az 1 utónévre a párodnak ha annyira így szeretnétek.
2017. aug. 9. 12:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, hogy nem lehet, csak Riczu Tamás Gáborné. Mint ahogy ha valakinek a férje Kocsis-Kiss János, akkor a feleség sem lehet Kissné vagy Kocsisné...

Ha csak Riczu Tamásné szeretnél lenni, akkor még az esküvő előtt a vőlegényednek kérvényezni kell a névmódosítását, hogy ő is csak Riczu Tamás legyen. De ennek a menetéről tényleg érdemesebb lenne megkérdezni az anyakönyvvezetőt, mert neki ez a munkája.

"Annyira gáz, amikor valakitől külön meg kell kérdezni, hogy hogyan szólíthatod, mert a nevéből nem derül ki a rendes neve."

Erről nem a név tehet. Anyukám is Kovács Jánosné hivatalosan, de bemutatkozásnál Kovácsné Máriát mond.

2017. aug. 9. 14:54
 15/24 anonim ***** válasza:
62%
Igen, a bemutatkozásnál el lehet kerülni ezt a kellemetlenséget. De nagyon sokszor kapok e-mailt Józsefnéktől meg Lajosnéktól, és mondjuk ő úgy kezdi a levelét nekem, hogy Kedves Lajos, én meg nem tudok visszaírni a név ismerete nélkül, csak úgy, hogy Kedves Kovács Zoltánné, és ez annyira béna szerintem. Száz éve mindegy volt, de ma már nem arról szól az élet, meg a nők sem ezt szeretnék sugallni, hogy ők azonosulnak az "urukkal", mert nélkülük ők semmik. Ha én egyszer megnősülök, kérni fogom a feleségem, hogy tartsa meg az eredeti nevét.
2017. aug. 9. 15:11
 16/24 anonim ***** válasza:
11%
Ha jól tudom, van olyan opció is, hogy kur­vára megtartod a saját neved és nem veszed fel az övét.
2017. aug. 9. 16:37
 17/24 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom, az én életem és döntésem, amihez semmi közöd.
2017. aug. 9. 18:07
 18/24 anonim ***** válasza:

Az anyakönyvvezető a bejelentkezéskor a segítségedre lesz abban,hogy tájékoztat a lehetséges névviselési formákról.

sőt, ezzel együtt arról is,hogy a születendő gyermeket milyen vezetéknevet viselhet bizonyos névviselés esetén.

Célszerű ezt kérni, és elgondolkodni,hogy mit is válasszatok.

2017. aug. 9. 18:08
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párod még esküvő előtt megváltoztatja a nevét Riczu Tamásra (tehát elhagyja a második utónevét), akkor felveheted így.
2017. aug. 10. 11:06
 20/24 anonim ***** válasza:
83%

Anyakönyvvezető.

Egyébként én nem venném így fel, mert utána 10/10 úgyis meg kell mondanom a saját keresztnevemet.

Én kötőjelesen fogom jegyeztetni, mert nem kell háromszor bemutatkozni, de mégis kiderül, hogy férjnél vagyok.

2017. aug. 10. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!