Úgy néz ki, hogy muszáj lesz felvennem a Diákhitel 2-t. Vélemények?
Én is felfogom venni. Szerintem megéri, mivel olyat fogok tanulni amivel vissza tudom majd fizetni. Emellett még egy plusz azért, hogy jól tanuljak. Második évet már államin akarom megkezdeni. :)
"Törlesztését meg kell kezdenie:
a hallgatói jogviszonya megszűnését követő negyedik hónap első napjától, de
legkésőbb a 40. életévének betöltését követő negyedik hónap első napjától."
A diákhitel kalkulátor meg elmondja mennyit kell visszafizetni. Jobb ha jól utána jársz, nehogy váratlan meglepi érjen.
Kb. 3,5 millió körül lesz a visszafizetés.
Nem értem, hogy miért olyan nehéz állami képzést megjelölni, amikor sok helyen már ugyanannyi a ponthatár vagy fizetősön magasabb is akár.
Tanulj jól, teljesítsd a krediteket és akkor majd áttesznek államira.
Azért nehéz államin megjelölni, mert ezek a szakok nem azok amiket Te írtál, hogy majdnem ugyanannyi államin és önköltségesen is.
Vegyünk sok gazdasági szakot. Bejutni már szinte lehetetlen. 460 pont..
Na persze. Egy átlagos családból jövő gyerek, aki nem zseni, és nincs pénz magántanárra, az hogy éri el?
Kb. sehogy.
Az előző generáció mai profi gazdasági szakemberei se zsenik. Ergo a mai életből, számos alak hiányozna ha anno lettek volna ilyen követelmények.
Így marad az önköltséges. Hiába van 420 pontom, ha nem elég. Miközben ha kiszámolgatjuk 420 pont is már a legjobb 10-20%-ba tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!