Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vegyem fel a nevét?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem fel a nevét? (csak türelmes embereknek szól a kérdés)

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hónapok óta... Az én nevem hosszú, félig más nemzetiség vagyok, így idegen hangzású, és a keresztnevemből csak egy van az országban, amiért megküzdöttem, de ez most nem ide tartozik. A lényeg ebből, hogy nekem fontos a nevem és mindenben nehezen döntök, így ennek eldöntése másoknak könnyű (irigylem is Őket), nekem komoly feladat. Már kezdek a saját agyamra menni, kérlek adjatok tanácsot.

Példa neveket írok, nem az eredetit, de nagyon hasonlót. A párom vezetékneve egy magyar keresztnév becézve, az enyém pedig hosszú, külföldi.

Tehát kb. így néznek ki a lehetőségek:

1) Daniné Popova Svetlana Léna

2) Dani-Popova Svetlana Léna

3) A férjem is felvenné az enyémet kötőjellel, tehát Ő Dani-Popova Milán lenne én pedig Dani-Popova Svetlana Léna

A problémáim:

1) Attól tartok hogy a hivatalokban "Daniné-nek" hívnának, ez a gyakorlatban nem tudom mennyire valós, nehezen gondolok bele mennyire gyakori, mennyire zavarna. Akinek így van, örülök, ha megosztja tapasztalatát! Kisebb gond, de azért jelen van, hogy ez a vezetékneve egy nem kedves ismerősömnek is, akit nem szívlelek.

2) Nem derül ki egyértelműen, hogy feleség vagyok. Hangzásra a 2 vezetéknév elkülönül a 2 keresztnévtől, ettől kicsit fura nekem.

3) A gyerekek is kötő jellel kapják, így ez tetszene, Ő vállalná, de mivel neki magyar vezetékneve és magyar keresztneve van, nagyon elütne a kettő közé beékelt külföldi nevem.

Szóval, aki tudta követni, és komolyan tudja venni az én bagatellnek tűnő problémámat, mire szavaz? Érveknek, tapasztalatoknak nagyon örülnék, hátha billenne valamerre a mérleg. Nagyon szorít az idő. Köszönöm!

2017. máj. 4. 10:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az utolsónak, valóban ízlés dolga. Én biztosan nem venném fel így a férj nevét, mert rettentő hosszú, bonyolult is, csak a macera lenne vele, és az állandó félreértés.
2017. máj. 4. 11:46
 12/17 anonim ***** válasza:
2
2017. máj. 4. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Én ugyan férfi vagyok, és szerintem fölösleges a névfelvevősdi, de ha neked fontos, akkor szerintem a harmadik lehetőség legyen, ha a gyerekek biztos a kötőjeleset kapják. Elég hülyén nézne ki szerintem, ha a családban mindenki Dani-Popova, kivéve az apuka. A né-sdit én személy szerint nem szeretem, de a legtöbb ember, akit mindenhol valakinének hívnak onnan ered, hogy az eredeti nevüket nem is tudják. Az előző rendszerben volt nagyon eltejredt (talán egy ideig kvázi kötelező is? ne tudom) a Kovács Jánosné szintű névfelvétel, én több általános iskolás és gimnáziumi tanáromnak nem is tudom a saját nevét, csak hogy hogy hívják a férjét. Mivel te nem így szeretnéd felvenni, ezért szerintem ebből nem lesz probléma.

tldr: én a harmadikra szavazok, de neked kell együtt élned a neveddel. :)

A 9-es válaszolóra pedig annyit reagálnék, hogy a két doktorival való flancolás szerintem csak akkor zavaró, ha nem hivatalos helyen is így mutatkozol be. Nekem például volt egy tanárom egyetemen, akit dr. X Yné dr.-nak hívtak, ami önmagban nem zavart volna, de mindenhol így is mutatkozott be, a két dr.-t kifejezetten megnyomva. Na, így kifejezetten felvágósra sikerült a dolog, pláne, hogy az előtte levő órán az MTA rendes tagja (ez csak későbbderültki,mikor egyszervalamiért utánanéztünk) csak simán A B-nek mutatkozott be, mindenféle dr. nélkül.:) Bár orvosoknál lehet, hogy más a helyzet, én más területen tanulok.

2017. máj. 4. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem használja se a férjem, sem én a doktorit "csak úgy" a hétköznapokban. Ahol elkérik a személyit, ott szerepel, ennyi. De sokaknak ez is sok és emiatt állítólag sznob vagyok. Hát legyen. :)
2017. máj. 5. 08:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Én az egyszerűség híve vagyok, és én biztos, hogy Popova Svetlana maradnék, vagy akár Dani Svetlana lennék. Tuti elhagynám a 2. keresztnevem (ahogyan tettem is)

Rövid, tömör, egyedi.

2017. máj. 5. 11:36
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem az elso variacio tetszene
2017. máj. 5. 16:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Korábbi kommentedre reagálva - a gyerekeid csak akkor kaphatják meg mindkettőtök nevét, ha Te megtartod a leánykorit. Minden más esetben csak a férjed vezetéknevét kaphatják meg.
2017. máj. 6. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!