Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőt ki szokta fizetni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőt ki szokta fizetni nálatok?

Figyelt kérdés

A bátyámnak az esküvője úgy volt, hogy a szüleink és a menyasszony szülei fizették felesbe az egészet. De nem tudom, hogy ez csak nálunk volt-e így, vagy ezt így szokás-e. Mert pl. mondtam barátomnak, hogy így volt, és ő mondta, hogy ez fura. Tényleg az?

Nálunk még nem aktuális az esküvé, 3 éve vagyunk csak együtt és huszonévesek vagyunk, de mint minden lány azért gondolkozom ilyeneken. Az én szüleim biztos odaadják azt az összeget, amit a tesóméknak is, mert nálunk nem volt sosem kivételezés, ami az egyiknek jár az a másiknak is, de akkor ezek szerint az anyósák nem fognak beleadni, a maradékot kettőnknek kell majd fizetni. Egyébként anyósék átlag fizetést kapnak (kb. mint az én szüleim), csak nem raknak sosem félre, kb. 50-60 ezret elkölt cigire stb.-re, ezért fura nekem ez a hozzáállás

2017. ápr. 24. 18:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ház annyi szokás, pl tudom hogy barátnőm édesanyja amikor férjhez ment, ott mindent állt az édesanyja, az udvarukba tartották, de azért így se volt olcsó.

Az ő édesanyja ezt biztos nem tenné meg, és nem is akarnám az ő udvarukban tartani. Egy szép nászajándékon kívül nincs más vágyam tőlük.

Akkor házasodjon össze két ember, ha tudja fedezni, ha már az se megy mi lesz később?

2017. ápr. 24. 18:59
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

párom faluról jött, ott a szülők,aztán a pár vmelyik család nyakára költözik.no komment.

nálunk is ők akarták, de mondtuk, hogy nem, mi fizetjük, már külön élünk, ha mi akarunk esküvőt, akkor mi álljuk.

amúgy amit "anyósodék" a saját pénzükkel tesznek, nem rád tartozik. párom nagyanyja rakta félre neki lagzira, én szüleim nem tudnának adni 1,5 millát, mondjuk el sem várnám! mert felnőtt vagyok!

2017. ápr. 24. 19:00
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
a vendégek fizetik, hiszen hoznak nászajándékot
2017. ápr. 24. 19:04
 4/21 anonim ***** válasza:
66%

Hagyomány szerint a menyasszony,vőlegény szülei felesben

fizetik a bulit.

Manapság úgy oldja meg mindenki, ahogy tudja, többnyire

még mindig egyik/másik fél szülői segítségével, de akár

önállóan is. Sok tényező befolyásolja.

2017. ápr. 24. 19:10
 5/21 A kérdező kommentje:
A vendégek hoznak ajándékot, tesóméknál visszajött az ára, de azt megtarthatták tesómék, tehát ugyanúgy a szüleim állták. Igen, nem rám tartozik, hogy mire költik a pénzt, csak nekem ez fura hozzáállás, hogy a saját káros szokásomat a gyerekeim elé helyezem, ezt valószínleg sosem fogom megérteni. És ha a felét a szüleim, felét a párommal álljuk, akkor hogy illik a vendégeket meghívni? Mert én speciel nem akarok nagy esküvőt, mindenkit szeretnék ismerni, akit meghívok. Viszont a barátom kisebb városból származik, szülei meg faluról, tehát kismillió rokonuk van és náluk meg az a szokás, hogy mindenkit meghívnak. De én nem akarok részeg huszodunokatestvért kerülgetni, teljesen feleslegesenke tartom meghívni. Pláne nem azért, mert hogy akkor az anyóséknak mit fognak mondani majd a faluban, hogy a fia esküvőjére nem lettek meghívva. De ha nem "ad bele pénzt", akkor ilyet nem is várhat el nem? Mert barátom is úgy van vele, hogy nem akarja meghívni őket szíve szerint, de hát náluk ez a szokás, meg fog haragudni rájuk, ha megtudja.
2017. ápr. 24. 19:10
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

hova izgulsz még?

ha anyádék addig elköltik a pénzt? pl betegség miatt?

inkább arra hajts, hogy ki tudd fizetni!

2017. ápr. 24. 19:11
 7/21 A kérdező kommentje:
Nálunk szokás előretervezni és a félretett pénzt nem költik el, mert arra van másik félre tett pénz. De nem is ez volt a kérdés igazából
2017. ápr. 24. 19:14
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

akkor te is tehetsz félre

és ha te fizeted akkor senki nem szól bele

nekünk is kényelmes lenne elkérni a másfél millát, de akkor az lenne, amit anyósék akarnak, így meg nem szólhatnak bele és örülök hogy ki tudjuk fizetni, nem dedósok vagyunk. ha valami akarunk, kifizetjük

2017. ápr. 24. 19:15
 9/21 anonim ***** válasza:
29%
Felénk, egyértelműen, ezt a szülők tartják kötelességüknek.
2017. ápr. 24. 19:31
 10/21 A kérdező kommentje:
Persze, félrerakhatunk mi is, és fogunk is így, hogy a felét nekünk kell állni, de az én szüleim akkor is oda fogják adni azt a pénzt, sőt a lakás árát is odaadják majd, amennyibe a tesóméké került, de igazából ez lényegtelen a kérdés szempontjából.
2017. ápr. 24. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!