Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőt ki szokta fizetni nálatok?
A bátyámnak az esküvője úgy volt, hogy a szüleink és a menyasszony szülei fizették felesbe az egészet. De nem tudom, hogy ez csak nálunk volt-e így, vagy ezt így szokás-e. Mert pl. mondtam barátomnak, hogy így volt, és ő mondta, hogy ez fura. Tényleg az?
Nálunk még nem aktuális az esküvé, 3 éve vagyunk csak együtt és huszonévesek vagyunk, de mint minden lány azért gondolkozom ilyeneken. Az én szüleim biztos odaadják azt az összeget, amit a tesóméknak is, mert nálunk nem volt sosem kivételezés, ami az egyiknek jár az a másiknak is, de akkor ezek szerint az anyósák nem fognak beleadni, a maradékot kettőnknek kell majd fizetni. Egyébként anyósék átlag fizetést kapnak (kb. mint az én szüleim), csak nem raknak sosem félre, kb. 50-60 ezret elkölt cigire stb.-re, ezért fura nekem ez a hozzáállás
Ahány ház annyi szokás, pl tudom hogy barátnőm édesanyja amikor férjhez ment, ott mindent állt az édesanyja, az udvarukba tartották, de azért így se volt olcsó.
Az ő édesanyja ezt biztos nem tenné meg, és nem is akarnám az ő udvarukban tartani. Egy szép nászajándékon kívül nincs más vágyam tőlük.
Akkor házasodjon össze két ember, ha tudja fedezni, ha már az se megy mi lesz később?
párom faluról jött, ott a szülők,aztán a pár vmelyik család nyakára költözik.no komment.
nálunk is ők akarták, de mondtuk, hogy nem, mi fizetjük, már külön élünk, ha mi akarunk esküvőt, akkor mi álljuk.
amúgy amit "anyósodék" a saját pénzükkel tesznek, nem rád tartozik. párom nagyanyja rakta félre neki lagzira, én szüleim nem tudnának adni 1,5 millát, mondjuk el sem várnám! mert felnőtt vagyok!
Hagyomány szerint a menyasszony,vőlegény szülei felesben
fizetik a bulit.
Manapság úgy oldja meg mindenki, ahogy tudja, többnyire
még mindig egyik/másik fél szülői segítségével, de akár
önállóan is. Sok tényező befolyásolja.
hova izgulsz még?
ha anyádék addig elköltik a pénzt? pl betegség miatt?
inkább arra hajts, hogy ki tudd fizetni!
akkor te is tehetsz félre
és ha te fizeted akkor senki nem szól bele
nekünk is kényelmes lenne elkérni a másfél millát, de akkor az lenne, amit anyósék akarnak, így meg nem szólhatnak bele és örülök hogy ki tudjuk fizetni, nem dedósok vagyunk. ha valami akarunk, kifizetjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!