Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A szüleim fizetni akarják,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim fizetni akarják, hogy értessük meg velük, hogy mi szeretnénk állni az esküvőt?

Figyelt kérdés
Júliusban jegyeztük el egymást és jövő augusztusban lesz az esküvőnk, de már most tönkretesz minket idegileg az anyám. A párom szülei azt mondták, csináljuk úgy, ahogy nekünk jó. De az én szüleim állni akarják a költségeket, viszont ennek fejében már most mindent az anyám akar megszervezni ,intézkedni, mintha nekünk beleszólásunk se lenne. Nehéz a dolgunk mivel a nagyanyám és keresztanyám is pártolja és adja alá a lovat. A tudtunk nélkül keresztanyámmal lebeszéltek jó pár dolgot, hogy az ő gyerekeinél ő mit hogy szervezett és majd ő segít neki.... Miután megbeszélték, csak utána szóltak, hogy ezen meg azon a napon menjünk a hivatalba intézkedni, honnan lesz a ruhám (amit én már előleg kiválasztottam máshonnan), hogy honnan rendeljük a sütiket, a párom ruháját, stb... Nagyanyám szintúgy már vőfényt szervez és a többi... Mi meg csak a tényekkel szembesültünk. Mindez 2 napja történt (szombat este) és szerintem jogosan megmondtam anyámnak, hogy mi szeretnénk magunknak megszervezni, megcsinálni az esküvőt, mi szeretnénk dönteni mi hogy legyen és mi szeretnénk fizetni is (pont emiatt, hogy még egy fillért se álltak, de már most rosszul vagyunk attól, hogy ne kerüljön szóba az esküvő a szüleimmel a hozzáállás miatt). A párom szombat este dolgozott így csak tőlem tudta a dolgokat. Tegnap, azaz vasárnap reggel anyám furcsa módon kedves volt, mintha előző este mi sem történt volna. Nem véletlenül, mert páromnak is elkezdte mondani, hogy mit hogy akar csinálni, de ő is úgy reagálta le mint én, erre anyám megsértődött, hogy mi nem fogadjuk el a segítséget és nem érti miért fordítunk hátat nekik. Fő az őszinteség, megmondtam neki, hogy pont ezért,mert ő akar mindent szervezni,miközben a mi esküvőnkről volna szó... Azóta dúl-ful... Ha előállnék ezzel apának, ő elfogadná, viszont abból az lenne, hogy apát anya ellen irányítjuk... Mit lehet ilyenkor tenni, hogy békésen elfogadja ezt a helyzetet? Ő még mindig abban él, hogy neki is a szülei állták, szervezték és hogy keresztanyámék is a gyerekeiknek... De mi nem ebből szeretnénk kiindulni...
2012. nov. 12. 12:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
Még meg sem esküdtetek, de már elkezdték tönkretenni az életeteket.Döntenetek arról kell, ezt eltűritek e, vagy sem!
2012. nov. 12. 12:10
 2/17 anonim ***** válasza:
9%

Ez létező szokás, a lány szülei fizetik az esküvöt. Az már más kérdés hogy ezért milyen mértékben szólhatnak bele vagy beleszólhatnak e egyáltalán.

Felőlem fizethetnék és szervezhetnének sok mindent, max ha valami nagyon nem okés arra nemet mondasz. De ha lázadni akarsz lázadj, gondolom majd a pasid kifizeti. Vagy te, aztán majd a psidtól kölcsönkérsz mikor másra kell. Vagy épp anyukádtól:P

2012. nov. 12. 12:11
 3/17 anonim ***** válasza:
54%
Ha ezt a "problémát" nem tudjátok megoldani, akkor még elég gyerekek vagytok. Nem biztos, hogy érettek vagytok a házasságra.
2012. nov. 12. 12:14
 4/17 anonim ***** válasza:
21%

Igen régebben igy volt, hogy a szülõk álltak mindent. Mondd az anyudnak köszönöd a segitséget, de ti készen álltok arra, hogy lerendezzetek mindent,amire szükségetek van. Egyébként biztosan nagyon örül az anyud ezért olyan lelkes. En visszagondolva az esküvõmre, mennyire jól esett volna, ha a szüleim tudtak volna támogatni, de nem volt nekik mibõl.

Egyébként, ha már van pénze a szüleiteknek és mindent szeretnének felvállalni,akkor hagyd, ti meg a pénzeteket tegyétek félre. Gondolom azért megkérdezik, hogy mégis mit hogyan szeretnétek? Ez csak megjegyezésként irtam.

2012. nov. 12. 12:14
 5/17 A kérdező kommentje:
Itt nem lázadásról van szó, egyszerűen arról, hogy bármi ötletünk van, leszólja, és úgy beszél mindenről, hogy az csak az ő dolga. A párommal közös kasszán vagyunk, gyűjtögetünk az esküvőre és meg is lesz az összeg,amellett hogy vannak kiadásaink. Azon van a hangsúly, hogy nem fogadja el, nekünk is vannak ötleteink és terveink, de ő a sajátját akarja ránk erőltetni. Ha már most ilyen cirkuszt rendez, mi lenne akkor ha valóban ő fizetné...
2012. nov. 12. 12:24
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

Én nem vagyok vmi együttérző ember alapban, de itt most együttérzek.

Ismerek ilyen szülőket, és egyszerűen nem bírom felfogni, hogy hogy nem veszik magukat észre. A legszomorúbb, hogy nagyon nem is lehet változtatni a dolgokon, ők ilyenek. Ha majd egyszer oda jutok én is, hogy esküvő, és a szülők ilyen szinten értetlenek lesznek, én biztos egy életre összeveszek velük. Valami borzalom, ilyenkor mit tudnak művelni egyesek, és csak a saját hülyeségük és önzőségük után mennek ahelyett, hogy a gyereküknek akarnának jót.

2012. nov. 12. 12:28
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Én hagynám, hadd dúljon-fúljon, egyszer majdcsak eljut oda gondolatban, hogy a Ti esküvőtök és Ti szeretnétek szervezni. Ha segíteni akar, az nagyon kedves és aranyos dolog, de a hátatok mögötti szervezkedés és időpontegyeztetés a hivatalokban kicsit túlmutat a segítségnyújtáson.
2012. nov. 12. 12:36
 8/17 A kérdező kommentje:
Egyenlőre nekünk sincs jobb ötletünk ennél. Sajnos a mi szüleimnél lakunk, mivel a párom szülei messzebb laknak és a munkahely is ideköt. Különköltözni még nem tudunk, de azt se mondhatja, hogy nem segítünk be, mert minden hónapban mi csináljuk a nagybevásárlást, magunknak veszünk természetesen mindent amire szükségünk van, mikor melyik számlát fizetjük be, mindent megcsinálunk a ház körül, hogy semmibe ne tudjon belekötni, de még így is megteszi. Ha tehetnénk elköltöznénk... Így viszont napról-napra a cinizmust és a hátmutogatást kell látnunk. Azt gondoltam, ezt a fajta viselkedést majd idővel elhagyja, de vele nem lehet értelmesen megbeszélni semmit mert azonnal megsértődik és úgy állítja be a helyzetet, hogy még mi érezzük magunkat kellemetlenül és nekünk legyen lelkiismeret furdalásunk. Remélem minél többet tudunk majd félretenni, hogy az esküvő után mihamarabb elköltözzünk. Mindig is tesómmal kivételezett és rajtam verte le a port, de most már kettőnkön és nem akarok mindig erről beszélni a párommal, hogy mit tegyünk, hogy anyám lenyugodjon, de el is fogadja, hogy nekünk is vannak elképzeléseink és nem az ő akarata szerint fog lezajlani az esküvő.
2012. nov. 12. 12:54
 9/17 anonim ***** válasza:
89%
én azért nem értem, mert én beszélnék a szolgáltatókkal, és elmondanám nekik, hogy akár telefonon vagy személyesen az engedélyünk nélkül nem változtathatnak semmin. Anyukáék az időpontot és a helyszínt sem tudhatják, csak ha minden megvan. Rokonoknak is elmondani, hogy majd ha ti viszitek a meghívót, az a biztos. Én ezt csinálnám. Aztán ha annyira fizetni akar, akkor bukja be az előleget, mert ti máshova és máskorra szerveztek. Ezt akár meg is lehet neki mondani.
2012. nov. 12. 13:07
 10/17 anonim ***** válasza:
89%

Leültök melléjük, aztán kedves mosollyal, ám határozottan ezt mondjátok:

Kedves Anya, kedves Apa! A párommal úgy döntöttünk, mi szervezzük az esküvőnket, olyanra, amilyenre mi szeretnénk, és mindent mi is fogunk állni anyagilag.

Szeretettel várunk Benneteket ez alkalomból x. hó x-én, hogy együtt ünnepeljünk.

2012. nov. 12. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!