Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A szüleim fizetni akarják,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim fizetni akarják, hogy értessük meg velük, hogy mi szeretnénk állni az esküvőt?

Figyelt kérdés
Júliusban jegyeztük el egymást és jövő augusztusban lesz az esküvőnk, de már most tönkretesz minket idegileg az anyám. A párom szülei azt mondták, csináljuk úgy, ahogy nekünk jó. De az én szüleim állni akarják a költségeket, viszont ennek fejében már most mindent az anyám akar megszervezni ,intézkedni, mintha nekünk beleszólásunk se lenne. Nehéz a dolgunk mivel a nagyanyám és keresztanyám is pártolja és adja alá a lovat. A tudtunk nélkül keresztanyámmal lebeszéltek jó pár dolgot, hogy az ő gyerekeinél ő mit hogy szervezett és majd ő segít neki.... Miután megbeszélték, csak utána szóltak, hogy ezen meg azon a napon menjünk a hivatalba intézkedni, honnan lesz a ruhám (amit én már előleg kiválasztottam máshonnan), hogy honnan rendeljük a sütiket, a párom ruháját, stb... Nagyanyám szintúgy már vőfényt szervez és a többi... Mi meg csak a tényekkel szembesültünk. Mindez 2 napja történt (szombat este) és szerintem jogosan megmondtam anyámnak, hogy mi szeretnénk magunknak megszervezni, megcsinálni az esküvőt, mi szeretnénk dönteni mi hogy legyen és mi szeretnénk fizetni is (pont emiatt, hogy még egy fillért se álltak, de már most rosszul vagyunk attól, hogy ne kerüljön szóba az esküvő a szüleimmel a hozzáállás miatt). A párom szombat este dolgozott így csak tőlem tudta a dolgokat. Tegnap, azaz vasárnap reggel anyám furcsa módon kedves volt, mintha előző este mi sem történt volna. Nem véletlenül, mert páromnak is elkezdte mondani, hogy mit hogy akar csinálni, de ő is úgy reagálta le mint én, erre anyám megsértődött, hogy mi nem fogadjuk el a segítséget és nem érti miért fordítunk hátat nekik. Fő az őszinteség, megmondtam neki, hogy pont ezért,mert ő akar mindent szervezni,miközben a mi esküvőnkről volna szó... Azóta dúl-ful... Ha előállnék ezzel apának, ő elfogadná, viszont abból az lenne, hogy apát anya ellen irányítjuk... Mit lehet ilyenkor tenni, hogy békésen elfogadja ezt a helyzetet? Ő még mindig abban él, hogy neki is a szülei állták, szervezték és hogy keresztanyámék is a gyerekeiknek... De mi nem ebből szeretnénk kiindulni...
2012. nov. 12. 12:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk is mi fizettünk,fel sem merült,hogy a szülők állják a költségeket.Felvettük a telefon,megbeszéltük,étteremmel,anyakönyvvezetővel,elmentünk személyesen,leraktuk a foglalókat stb.Ha valamit AKAROK,akkor felállok és elmegyek megcsinálni.Nem sápítozom,hogy dehát nem kellene,meg jaj mi lesz.Semmi,mert esélyük sincs,csak határozottnak kell lenni.
2012. nov. 12. 13:11
 12/17 anonim ***** válasza:
8%

Néha a túlságosan gondoskodó szülő is idegesítő tud lenni, pedig esetedben tényleg csak jót akarnak.

Kategorikusan mondd meg a szüleidnek, hogy felnőtt emberként ti magatok szeretnétek eldönteni, hogy milyen legyen az esküvőtök, arra kit hívtok meg, ezzel kapcsolatban semmilyen tanácsra, segítségre sem tartotok igényt. Ha tényleg segíteni akarnak, akkor a végén a számlából álljanak annyit, amennyit kedvük tartja.

(Normális családokban természetes az, hogy az esküvő költségeit a fiatal pár szülei állják.)

2012. nov. 12. 13:24
 13/17 anonim ***** válasza:
45%
Anyukád valószínűleg úgy érzi, nem a segítségét utasítod vissza, hanem őt magát. Persze erről szó sincs. Ezt kellene megértetni vele: hogy attól még az anyád és szereted, és igenis nagy szükséged van a tanácsaira (akkor is, ha nincs), de a döntéseket te szeretnéd meghozni. Felnőtt vagy, bízzon benned egy kicsit, hiszen ő nevelt fel. Talán egy ilyen megközelítés segíthet. Végül pedig még mindig segíthet apukád is a békítésben, ha minden más csődöt mond...
2012. nov. 12. 13:55
 14/17 anonim ***** válasza:
96%

"Normális családokban természetes az, hogy az esküvő költségeit a fiatal pár szülei állják."

Nem tudom, de pl. a mi szüleink nyugdíjasak (lesznek), mire házasodunk, és nekem nem lenne pofám az esküvőm költségeit rájuk terhelni. Sőt, megpróbálnám elérni, hogy ajándékot se akarjanak valami nagyot venni, ha már értékeset akarnak adni, adjanak valami régi családi emléket, ne adjanak ki plusz pénzt. De hát ahány ház, annyi szokás.

2012. nov. 12. 14:02
 15/17 anonim ***** válasza:
59%
Ezt a kérdést már én is fel szerettem volna tenni. Nálunk szintén ez a felállás, annyi különbséggel, hogy a Párom anyukája az, aki köti az ebet a karóhoz, hogy már pedig ők fizetik az esküvőnket. Hiába mondtuk, hogy nem kell a pénzük, mert mi magunk fogjuk kifizetni, de nem érti meg. Hozzá teszem, nálunk történt pár dolog, ami miatt plána nem szeretném, ha ők fizetnék. Nekünk már meg van a rávaló, tehát semmiképpen nem szorulunk az ő pénzükre.
2012. nov. 12. 19:15
 16/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha minden pénzetek megvan, akkor intézzetek el mindent ugy, hogy a szüleid ne tudjanak róla.
2012. nov. 12. 20:06
 17/17 anonim ***** válasza:
34%

Az én szüleim már kislánykorom óta mesélgették, milyen szuper esküvőt csinálnak nekem, és meg is tették.

Persze megkérdeztek engem is mindenről. Jól sikerült, és mindannyian boldogok voltunk. Ők fizették, nekünk nem jött volna össze. De amúgy amióta megszülettem valahol erre készültek.

2012. nov. 13. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!