Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Katonai esküvő tanácsok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katonai esküvő tanácsok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni olyan emberektől, akik már csináltak illetve voltak egyenruhás esküvőn.

1 év múlva lenne aktuális az esküvőnk a mennyasszonyommal. Amit rólam tudni kell, hogy műveleti tartalékos tiszt vagyok, tehát nem állandóan vagyok benn a rendszerben. Jelen esetben az a kérdésem, hogy hol lehet csináltatni olyan társasági egyenruhát ( fehéret ) ami a katonai esküvőkön is látni. Úgy tudom, rendszeresítve ilyen-e célra nincs ezért csináltatni szoktak.

A másik a kard sorfal. Azt tudom, hogy igényelni az illetékes állomány parancsnoknál kell. Ez mennyire macerás illetve mennyi idő volt ezt elintéztetni? A helyi rendőrségen ezt be kell jelenteni ? ( a kardok miatt ) Esetleg volt olyan valaki, aki igényelte a díszőrséget is hozzá, vagy a kollégákat kérte meg-e feladatra ?

Minden tanács tipp, észrevétel javaslatot várok :)

2017. ápr. 15. 12:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Háborúba indulsz vagy csak el akarod venni?
2017. ápr. 15. 12:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet nem a "rendes" rangos katonak szoktak csinalni? :D
2017. ápr. 15. 12:57
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

"Háborúba indulsz vagy csak el akarod venni?"

Itt úgyis azon pörgött tegnap az egyik csaj, hogy érte harcolni kell :D

2017. ápr. 15. 13:13
 4/12 A kérdező kommentje:

1, A kérdésből szerintem egyértelmű.

2, Már nem azért de ,,rendes rangos,, katona vagyok én is, eddig nem nagyon volt panasz a munkámra.

Várom továbbra is az építő válaszokat :)

2017. ápr. 15. 16:58
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Mar bocs de miert a gyakoritol varod a valaszt, mikor van parancsnokod, esetleg tanacsado vagy jogi ugyekkel foglalkozo tiszt? Ok megmondjak azonnal hogy mi hol merre.

Csinaltatas helyett biztos lehet valahonnan berelni is, az alakulat raktarosait kerdezd.

2017. ápr. 15. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekünk rendőr esküvőnk volt, férjem rendőr. Náluk van rendszeresítve erre egyenruha. De egyrészt fehéret nem akar (nagy darab és rosszul állna neki), másrészt kb 100 ezer ft lett volna. Így mi varratunk egy sotétet. 20 ezerből megvolt, anyagot meteráruban vettük, szerencsénkre a falubeli varrónő korábban varrt egyenruhákat, a gombokat stb vaterán vettük.

A kardokat a megyei kapitányságról kértük ki. Nem kellett fizetni érte, most már 1000 ft/db. Szolgálati jegyen kellett kérnie a férjemnek. A tisztelgésre természetesen a kollégákat kérte meg (így szokás, legalábbis minden kardos esküvőn így volt, ahol jartunk).

Kérdezd meg egy kollegadat, akinek ilyen esküvője volt, hogy hogyan működik nálatok.

2017. ápr. 16. 22:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó ! Nagyon köszönöm a tartalmas, és hasznos választ ! Ment a zöld kéz.
2017. ápr. 17. 15:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem katona, ilyen esküvőnk volt. Sima társaságit lehet venni csekk-könyvre a ruházatiban (legalábbis valamelyikban és van amikor :D). Amúgy rohadt drága és szerintem nem is egy extra minőség. Ő ezt vette meg, mivel halmozódnak a százezrek a csekk-könyvén, ugyanis értelmes dolgokból hiány van, szóval másra úgyse tudta volna költeni. Így legalább van "ingyen" olyan ruhája, amiben mások esküvőin is meg tud jelenni. Fehér zakósat a laktanyából adtak volna neki kölcsön, olyat amit mindenki szokott felvenni és a benti szabó oda-vissza alakítja, de szeritünk ronda volt azzal ronda tányérsapkával együtt.

Csináltatni is lehet társaságit, de rohadt drága lesz, csak mondogatták, hogy itt meg ott lehet csekk-könyvre is csináltatni, de abból semmi sem igaz. Így a készre gyárottat kellett magára alakíttatni.

A sorfal alapból gyakorlóban lett volna mert az van, más nincs, vagy nem tudom mások mibe szokták, társaságija alig van valakinek, de végül kihozták a díszelgő ruhát, amit amúgy nem szoktak megengedni, de nekünk rendesen hivatalosan lett engedélyezve. Mondjuk az én férjem eleve díszelgő, és a díszelgő kollégák voltak a katonák is nálunk, szóval nem csak beszambázott, hogy csá tartalékos vagyok, azt se tudja senki kicsoda, de adjátok már ki a bocskait, mert gyakorlóban hogy néznének már ki. Mondjuk ez azért is volt jó, mert szokott látszani a különbség amikor a díszelgők csinálnak valamit, meg akkor amikor nem. :) Nálunk a vendégek mind mondták, hogy jó értelemben rázta őket a hideg attól, hogy mennyire egyszerre, szépen és komolyan csinálták meg minden.

2017. ápr. 26. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Amúgy nem rosszból mondom, de mi ugye katonacsalád vagyunk, és a tartalékosokról mindeninek meg van a véleménye. Kb. nem is tekintenek katonának benneteket. Szóval tényleg furán veszi ki magát, hogy te sorfalat, meg kardot meg ilyeneket igényelsz, azért mert évente pár hetet katonásat játszol.
2017. ápr. 26. 16:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnos rosszból mondod. Igen a tartalékosokról meg van mindenkinek a véleménye jó illetve rossz is. Ez elmondható ugyan úgy azokról, akik egészévben,, katonásdid játszanak,,. Még mindig nem értem mi is a gond a tartalékosokkal ? A követelmény ugyan az . A felelősség ugyan az. Mi kevesebben kapunk ugyanazért a munkáért mint az aktív állomány. Akiket én ismerek fiatalokat lelkiismeretesen végezzük a munkánkat addig míg az aktív állomány nyaral pihen etc…. Eddig már csak idén 2 hónapja voltam benn. Most májusba a hátra megyünk le 2 hónapra illetve tervbe van további 2 hónap szolgálatom az évben. Tehát összesen félév katonaság csak az idén… Szóval mivel nincs különbség tartalékos és hivatásos katona között, ( hiába szeretnéd beállítani ) ezért joggal szeretném én is azokat a lehetőségeket, amit az aktív katona is igényelhet. Sajnos tódulnak ki az emberek a seregből, inkább össze kéne fognunk, mint akár ilyen felületen is bomlasztani a közösségünket. Mellesleg előtte évekig voltam szerződéses.
2017. máj. 1. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!