Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te élvezted az esküvődet/lakodalmadat vagy izgultál végig hogy minden rendben legyen?
Csak olyat tudok aki testen kívüli élményként számolt be róla és olyanról aki hányt. Bár az is testen kívüli élmény...
30//
Úgy gondolom, hogy a menyasszonynak/vőlegénynek nem dolga az esküvő/lakodalom zökkenőmentességének a felügyelete.
Arra ott vannak a szülők, a ceremóniamester, násznagy, koszorúslányok és még egy páran.
Az esküvőnk nagyon jól sikerült, még évekkel később is visszahallottuk, hogy évek óta nem voltak ilyen jó esküvőn, de párom és én is kicsit az organizációs businessben mozgunk, szóval tudjuk mi hogyan működik egy esemény megszervezésénél, van tapasztalat és eléggé jól felkészültünk mindenre.
Ez azzal jött, hogy mint szervező odafigyelsz, hogy jól működjön minden, meglegyen a hangulat, gördülékeny legyen az esemény, de természetesen élesben nem te vagy a "szervező", hanem megbízol vagy felbérelsz egy ceremóniamestert/vőfélyt vagy megbízol egy ismerőst/rokont aki ért ehhez és amikor oda kerül a sor, akkor ők irányítanak, nem téged terhelnek az apróságokkal. De ehhez neked is és a felbéreltednek is kívülről kell tudnotok mindent.
Szóval nekünk ez megvolt, próbáltunk józannak maradni és annyira figyeltünk oda, hogy azért minden vendéggel legalább egy mondatot váltsunk (közösen), vagy üljünk le 5 percre minden asztalhoz, hogy azért érezzék a vendégek, hogy nincsenek elhanyagolva. (szörnyű amikor az ünnepeltek kis klikkbe mennek be és a nagynéninek még nem is köszönnek, azt csinálják otthon kis társaságban!)
ENNYI, azon felül próbáltunk lazítani, élvezni, beszélgetni, táncolni. Amikor lejártak a nagy események (torta és a többi), akkor már kezdtünk iszogatni is, előtte nagyon mértékkel. Így mi is élveztük, nem kellett stresszelnünk, mert pörögtek az események, a vőfély tudta irányítani a dolgokat és meg is látszott rajtunk, hogy nincs stressz és a vendégek sem stresszeltek.
A másnapi felkelés már nehéz volt, reggel kilenckor reggeli azokkal akik a hotelben maradtak és kialvatlanul mosolyogni mindenkire. :)
Amit tanácsolok:
- Esküvő napján valami gubanc mindig össze jön (Murphy törvény), emiatt nem kell már parázni, ha jól megszerveztél mindent, akkor 1-2 ilyen probléma meg sem látszik
- Ha ideges vagy, akkor a vendégek is idegesek lesznek, voltunk már ilyen esküvőn, a menyasszony mindenkivel csak arról tudott beszélni, hogy minden jól megy e, meg milyen hibák vannak. Onnantól kezdve mindenki erről beszélt.
- A vőfély jó dolog, bár sokan ezen spórolnak, nekem első helyen van. Neki 100 esküvő tapasztalata van és ha valami gáz van, akkor ő tud mit csinálni, plusz segít megszervezni az egész menetet, lefolyást és még 200 fős társaságot is tud koordinálni. Felkérhetsz egy testvért is erre a feladatra, már sokan csinálták, de nem ajánlom. Néha jól sül el, de a legtöbbször katasztrófa és vagy te vagy a testvér nagyon meg lesz az esküvő végére sértődve.
1: A testvér nem tud bulizni, mert egy csomó feladata lesz és mindenki őt piszkálja majd a problémákkal.
2: A testvér nem ért hozzá.
3: Bénán csinálják. Sokan azt hiszik baromi jók ezekben, mert mókamesterek és szeretnek a középpontban állni, de az a baj, hogy ők lesznek a középpontban és nem a pár.
Azon felül néha eltűnnek egy órára, mert éppen beszélgetni/csajozni/felesezni támadt kedvük mindig a legrosszabb időpontban, pont amikor a konyha szórakozik az éjféli tortával és emiatt a menyasszonynak kell intézni az egészet.
Én is "testen kívüli" élményként éltem meg, olyannyira, hogy nem is izgultam.
Minden gépiesen ment. Pedig nagyon szerelmes vagyok a páromba, csak szerintem sokkot kaptam, mint egy vizsgán :D
Ez van, fotóról visszanéztem. Mondjuk a lelkiismeretemmel küzdök azóta is, hogy más menyasszony biztos átélte én meg hogy lehetek ilyen béna :(
25/N
Nekünk viszonylag kis esküvőnk volt, de alig van olyan jelenet amire emlékszem. Gyorsan, egymás után történtek az események. A szertartás például gyakorlatilag teljesen kiesett :)
Tényleg nem lesz idő stresszelni, "elvisz" majd a történések áradata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!