Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem hívtak meg az esküvőre,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem hívtak meg az esküvőre, most megsértődjünk?

Figyelt kérdés
Unokatesóm nősül június végén. Jó vele a kapcsolatom, de sokat nem beszélünk, inkább az édesanyjával (vagyis tehát a nagynénémmel) úgy 2hetente beszélgetünk mailben, telefonon. Nem kaptunk meghívást az esküvőre, amit nem tudom, hogy hogyan kezeljünk. Az igaz, hogy 200kmre lakunk, és a lányunk is csak másfél éves, de ez indok lehet, amikor annyira nem is nagy a család? Rosszul esik, ez tény, mert néném egyfolytában az előkészületekről beszél. Érdemes szóvátenni vagy inkább nyeljük le a béke érdekében?
2010. máj. 11. 07:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kis esküvő lesz, vagy ti már nem fértek be a létszámba (akár anyagilag). Én nem sértődnék meg, és én nem fogom meghívni egy unokatesómat se, mert bár rosszban nem vagyunk, de valahogy csak akkor keresnek, ha kell nekik valami, de ha nekem kell segítség, akkor nem is válaszolnak.
2010. máj. 11. 08:47
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

A másfél éves lányod nem indok. Én is meghívtam a kisgyerekeseket, olyat is, aki 200 km-re lakik, és a baba 2 hónapos lesz az esküvőmkor. Megbeszéltük, hogy nincs sértődés abból, hogy eljönni viszont nem tudnak.

Szerintem min. a szertartásra illett volna meghívniuk (kivéve ha 2 tanús esküvőt lesz).

2010. máj. 11. 09:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk tuti nem kérdeznék rá. Annál büszkébb vagyok. Az meg, ha megemlítem, és utána hívnak el, méggázabb.

Nem hiszem, hogy eltévedt a meghívó, mert ha folyton az előkészületekről beszélnek, akkor már biztos megemlített volna titeket is valamilyen formában.

De azt el tudom képzelni, hogy lehet, hogy úgy gondoják, nem vagytok annyira jóban, hogy a lagzira is hívjanak, az esküvőre meg ilyen messziről cikinek tartják, hogy elhívjanak.

Nálunk az volt a helyzet, hogy az unokatesómmal kb. 3 évben egyszer beszélek, ha véletlenül összefutunk. Az esküvőnk előtt kicsit sűrűbben találkoztunk, pusztán véletlenül egy közös ismerősnél. De ez magán a tényen nem változtat, hogy anyukámat, vagyis a nagynénjét az elmúlt 10 évben kb. 1x kereste fel, tehát nem hívtuk. Vissza is hallottuk, hogy rosszul esett neki. De könyörgöm, most csak azért, mert pont a lagzi előtt véletlenül párszor találkoztunk, nem fogom meghívni.

2010. máj. 11. 11:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ebben a helyzetben vagyunk,csak a másik oldalon.Nincs pénzünk,így csak a szülők és testvérek lesznek.Valaki azt írta hogy legalább a szertartásra meg kellett volna hívni a kérdezőéket.És mégis hogy gondolta ezt az illető?Ugyanis nekünk is a család egy része az ország másik végében van.Utazzanak 4órát ,vegyenek részt a fél órás szertartáson, és menjenek haza.Azaz utazhatnak vissza 4 órát.Ez valóban gyönyörű lenne.
2010. máj. 11. 21:21
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és bocsi a késői válaszért, nem voltam gépközelben egész nap!

Szóval a nagynéném Anyu nővére, és igen, nagy lakodalom lesz, mert az unokatesóm egy falusi lányt vesz el, ahol élnek még nagyonis a régi "sátoros lagzis" hagyományok, és a lány szülei és a pár is ilyet akarnak. Sokat vitatkoztak, hogy kit hívjanak meg, mert sokkal több embert akarnának, mint amennyire a keret futja, de mivel Anyuék pusztán ketten vannak testvérek, és mi is ketten vagyunk a hugommal, de se Anyuékat, sem húgomékat, sem minket nem hívtak meg, pedig tényleg nem vagyunk rosszban, sőt, Anyu unokatesóm keresztanyja!

Neki lett küldve egy üzenet, hogy "Keresztanya juniusban megnősülök!" és ennyi, pedig mindenki jóba van mindenkivel!

Az esküvő június végén lesz, de már az év eleje óta szervezik épp a nagy lagzi végett(kb 80-100fős lesz).

Szerintem ez így egy akkora pofátlanság részükről, mert hallottam, hogy már X.Y.-t is meghívták, aki se nem barát, se nem rokon, hanem csak egy kedves ismerős.

Oké, nem is biztos, hogy a lányommal ennyit utaznánk(nincs autónk), de hogy meg se hívnak..és még éádesanyámat sem..ez azért felháborító..

2010. máj. 11. 22:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon csúnya.

Akkor csak a pár másik felének a rokonai lesznek?(tudom plusz barát ismerős...)?Ti meghívtátok őket?És a hugod?Erre tudok gondolni hogy valamelyikőtök nem hívta meg és azt adják vissza.Persze az okot azt neked kell megtalálnod.

Én spec nem sértődnék meg,de bennem maradna a szálka,biztos egy fokkal lazulna az irántuk érzett szeretet.

2010. máj. 11. 22:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha ez a történet akkor tényleg ocsmány viselkedés. Ráadásul felénk úgy szokott lenni, hogy aki nősül / férjhez megy, a a keresztanyját választja tanúnak. Figyi nem lehet, h ez valami tévedés vagy félreértés ? Biztos nem hívtak meg ? Vagy nem postán küldték a meghívókat ?Ha tényleg arról van szó, hogy nem vagytok meghívva, hát én azért szép lassan leépíteném ezt a rokonságot.
2010. máj. 11. 22:43
 18/22 anonim ***** válasza:
Én akkor is valami olyan okra gondolok, ami nektek nem jut eszetekbe (és sajnos az én rokonaimnak se, úgyhogy majd ők is koppannak, hogy csak utólag fognak értesülni mindenről). Amilyen a mosdó, olyan a törülköző, neked mit jelent az, hogy mindenki jóban van mindenkivel? Biztos, hogy mindig ott voltatok, amikor ott tudtatok lenni és kellettetek? Nem csak akkor voltatok ott, amikor nektek kellett valami?
2010. máj. 11. 23:38
 19/22 A kérdező kommentje:
Sajnos biztos nem félreértés. Higgyétek el, mi se tudjuk miért van ez így.Mivel mindenki más-más városban él és nem is túl közel egymáshoz, személyesen évente 1-2-szer találkozunk, de nincsenek viták, jól el szoktunk beszélgetni neten és telefonon is, főleg nénémmel, mert ahogy mondtam unokatesómmal annyira nem sűrűn, de szoktunk. A kislányom még ajándékot is kapott karácsonyra nénéméktől. Nem vagyunk házasok a párommal, csak élettársi kapcsolatban élünk, húgomék is még jelenleg. Szóval számomra teljesen érthetetlen az egész..:(
2010. máj. 12. 08:44
 20/22 anonim ***** válasza:
És más kisgyerekes meg van hívva? Nem lehet, hogy a kisgyerekeseket kihagyták, hogy picik ne legyenek, csak nagyobbak, akik jól bírják az éjszakázást?
2010. máj. 12. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!