Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet egy menyasszonynak 2 tanúja?
Nagyon hezitálok a legjobb barátnöm es a bátyám között. Bátyám kerdezett rá hogy tudom e már hogy ki lesz a tanum, es mondtam neki h a legjobb baratomra gondoltam Zsura, erre ö Azt mondta hogy öt Nem ismer is, Es hogy tanunak testvert szoktak valasztani. Nekem 2 testverem van, az öcsem kozelebb áll hozzam. A lenyeg hogy a bátyám Azt mondta, hogy dontsem el idoben, mert a tanunak nagyobb a kiadasa. Szerintetek meg lehet Azt oldani, hogy a bátyám legyen aki alair a polgari eskuvon, Es a baratnöm álljon melettem/mögöttem a templomban,
A kisebbik tesom is biztos orulne a felkeresnek, ö mondjuk nem hozza szoba, viszont a nagyobbik tesom tuti szeretne a felkerest es csalodott lenne ha Nem öt kernem meg. A baratnommel Meg már reg elhataroztuk h egymas tanui leszünk, en sajnos nem tudtam elmenni az ö seküvöjere.
A bátyádnak abban igaza van, ha ő a tanú, akkor előre tudnia kell, mert régen tényleg nagyobb költséggel járt az ilyen.
Régen, és szerintem vidéken még mindig tartják e jó szokást, a tanú egyben a násznagy is volt, általában a menyasszony keresztapja, bátyja, öccse, ennek híján egy tiszteletben álló férfi rokon. Ő fizette a templomi költségeket, a bort, a feldíszített lovaskocsit, ő volt a "fővédnöke" az eseménynek, ahogy ma mondanánk, és persze a nászajándéka is kimagasló értékű volt. Mára már csak az maradt, hogy a tanúnak nagyobb a költsége. Ha hagyománytisztelő ember vagy, akkor a bátyádat kéred fel tanúnak, ha nem, akkor teljesen mindegy.
Én figyelembevenném azt is, hogy ki mekkorát bántódik meg ezen, és neki vagy nekem ez mennyire számít.
A barátnőd miért nem lesz koszorúslány? Akkor kecske meg káposzta is jól jár.
A koszorúslány(ok) ugyanúgy öltöznek csinibe, meg vonulnak a tanúk mögött és rivaldafényben vannak. Ha ez a dolog lényege, akkor tökéletes megoldás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!