Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit adhatok menyasszonynak ami valami régi, új, költsön, kék? Azt kérte egyetlen tárgy legyen de ékszere már van.
Ha már ennyire ragaszkodik a hagyományokhoz, akkor jó lenne, ha tudná azt is, hogy mit miért.
Pl. a "kölcsönt" mindig olyan házaspártól kapja, akiknek a házassága tartós, régi, és boldogok együtt.
A "régi" a lánykori életére utal, tehát olyan, ami az övé, és már rég a tulajdonában van.
Az "új" az új élet kezdetét jelzi, és tényleg olyan, ami most jött a boltból, nem volt még senkié, ő használja először.
A valami kék pedig a hűséget szimbolizálja.
A valami új és kék, vagy régi és kék még együtt lehetséges, de a kölcsön, az új, és a régi nem lehet ugyanaz a tárgy.
Egyébként sem értem, hogy minek akarja az angolszász hagyományokat követni, ha csak nem azért, mert túl sok filmet látott. :/
A valami kék azért jellemzően a harisnyakötő, mert azt nem látni, nem bontja meg a ruha összképét.
Szóval ha már csinálja, akkor vagy csinálja rendesen, vagy ne foglalkozzon az ilyen idegen hagyományokkal.
Egyébként is ezt neki kell beszereznie, illetve kölcsön kérnie, nem pedig másnak.
Szombatig találja ki, hogy szerzi be.
Nem kell ám a fenekét is kinyal.ni valakinek, csak mert ő menyasszony...
Nem is ismeri a nő a hagyományt,csak hallomásból.Jól írja a második.
Vigyen magával egy Abba CD-t,ami vadi új,de egyben régi is.:D
Anyukája fèlig angol ezèrt szeretnè, hogy mièrt egyben akatja letudni nem kèrdeztem.:)
A helyesîrásom tudom, milyen elnèzèst mobilon îrok ès diszgráfiás vagyok.
A règi ès új a bajom eddig amit felvetettünk neki egy 1900as èvekbeli kèk kötèses zsebkönyv: Újszövetsèg.
De nem fogadta el. :(
Lehet egyszerre régi, új és kék. Egyik ismerősöm egy gyönyörű fejdíszt kapott, ami régi volt, az édesanyjáé, de az anyuka rakatott bele (új) (kék) zafír köveket.
Gyönyörű volt.
Szóval lehet egyszerre régi, új, kék, persze újraértelmezve. Lehetett volna még az is, hogy mindez kölcsön van, de természetesen nem kölcsönbe kapta a lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!