Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban létezik olyan, hogy leélünk boldogságban a párunkkal egy életet?

Figyelt kérdés
Anyáinknál még inkább, de sajnos manapság egyáltalán nem tapasztalok még olyat sem, hogy párok 10-15 évet élnek együtt. :( Miért? Miért nem működik MA egy kapcsolat?
2010. ápr. 27. 08:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%

Az emberek gondolkodását nagyban befolyásolja, hogy mit látnak a médiában. És sajnos minden azt sugallja, hogy akkor vagy trendi ha váltogatod a pasiadat, megcsalod a párodat, hajszolod a szerelmet, a szexet, a pénzt stb... Szerintem mi nők is egyre többet várunk a férfiaktól. Legyenek hős szerelmesek, adjanak meg mindent de az nem baj, hogy közben bele gebednek a munkába. Jó, persze, tudom, hogy nem mindegyik pasi ilyen de a normálisabbja igen.

Mi nők is erőnkön felül teljesítünk amikor meg akarunk felelni minden elvárásnak. Legyünk mindenben jók. A gyereknevelésben, a szexben, a munkahelyen (vagy helyeken)és ha még az élet megkívánja mellette tanuljunk is. Aztán persze, hogy ha fáradtabb az ember akkor nem tud mindig boldogan mosolyogni a világra.

A párkapcsolatokban hiányzik a kommunikáció. Az emberek nem merik megbeszélni egymással a gondjaikat, észre sem veszik és ezen csúszik el a kapcsolatuk.

Én ezeket a dolgokat látom problémának.

Nagyon nehéz jó párkapcsolatot létrehozni. És nem elég ha létrehozzuk azt folyamatosan ápolni, óvni, gondozni kell akár egy életen át. Én 12 éve élek jó párkapcsolatban de engem is sokszor utolér a kísértés. Mindig ésszel kell legyőznöm a csábítást, mert egy kaland nem ér annyit, hogy a családomat tönkre tegyem. Félre ne értsd. Nagyon szeretem a páromat de van szemem és meg nézem a jó pasikat, valamint ha néha bepróbálnak azt kell tudni kezelni. Meg hát jól esik az udvarlás.

2010. ápr. 27. 08:59
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit nevezel boldogságnak.

Ha elégedett tudsz lenni azzal, amid van, beleértve a párodat, az anyagiakat, a munkádat... stb., akkor igen.

Ha örökké elégedetlen vagy, és hajszolsz valami nem létező boldogságot, akkor nem.

Persze nem azt mondom, hogy ne legyenek céljaid. Legyenek, és tegyél is értük. De sokan ott cseszik el, hogy görcsösen ragaszkodnak egy ködös távoli célhoz (leggyakrabban a "még több pénzhez"), de nem konkretizálják, mi az (pl. mennyi pénz), talán maguk sem tudják, csak örökké sírnak, hogy nincs elég. Akkor is, amikor már kétszer annyi van, mint korábban. Közben elfelejtik, hogy párjuk is van.

De még számtalan ilyen példát tudnék mondani. Vannak, akik a párjukkal sem elégedettek. De akkor miért mentek hozzá?

2010. ápr. 27. 09:07
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Decemberben leszünk 36. éves házasok. A recept: az élet fontos kérdéseiben, értékrendben azonosan kell gondolkodni.Mi sem vagyunk egyformák: én RÁK vagyok,a férjem SZŰZ. Azt írta a horoszkóp, hogy sok a surlódás, de alapvetően jó párost alkotunk.Én megtanultam, hogy mire a párom hazajött, minden makulátlan legyen, mert elvágólag kell lennie a dolgoknak. Ő meg beletörődött az én sértődékenységembe.Tudta, hogy nem tart sokáig. A gyerekek meg érezték, hogy minden az ő érdekükben történik. Szóval voltak mosolyszünetek hangos szó nélkül, de ha fontos dolgokban kellet dönteni, lépni-akkor nem volt vita köztünk.
2010. ápr. 27. 09:42
 14/29 anonim ***** válasza:
87%
Igen, létezik! Csak meg kell várni hozzá az igazit!
2010. ápr. 27. 09:58
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Régen is sok párnak volt problémája, csak akkoriban nem lehetett illetve nehezebb volt elválni, megszólták érte, főleg falun nem volt szokás stb. Úgyhogy nagy szemfényvesztés azt mondani, hogy hú bezzeg milyen jó volt régen. Azt is hülyeség idealizálni, hogy a nő akkoriban még általában otthon volt - nem biztos, hogy olyan jól érezte így magát, hogy nem tanulhatott, nem dolgozhatott - csak senki nem kérdezte meg.

Akkor is voltak egymást szerető, tisztelő párok (nagyszüleim...) és remélem, ma is vannak.

2010. ápr. 27. 10:43
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, csak már nem divatos ez az életforma. Régen összeházasodott egy 20 éves fiú és egy 20 éves lány, aztán boldogságban leélték az életüket. Ma, ha egy 20 éves fiú és 20 éves lány összeházasodik, mindenki (a szülőket is beleértve) leb..sza őket, hogy még nem élték ki magukat, fiatalok, elrontják az életüket, blablabla... na szerintem, ez nagyon jól mutatja a mai korszellemet. Legyen minél több partnered, ne légy kitartó, ne harcolj a kapcsolatodért, az első szerelem semmit nem ér, stb... ez meg már vonja maga után a többi dolgot, aminek az lesz a vége, hogy az emberek képtelenek lesznek hosszú távon, boldogságban, ugyanazzal az emberrel együtt élni. Persze léteznek kivételek, szerintem mindenki tud ilyet mondani a saját környezetéből :) csak ahhoz, hogy te is kivétel lehess, felül kell emelkedni a manapság divatos mentalitáson.
2010. ápr. 27. 10:48
 17/29 anonim ***** válasza:
70%

Mindenki kb. 10 évenként változik. Ha sikerül kb. 10 évenként új külsőt ölteni és új, mindkét fél számára fontos, kellemes, hasznos, közös célt találni, akkor igen.

Intelligens embereknek sikerülhet...

2010. ápr. 27. 17:21
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés az esküvő kategóriában van. Hát nem mindanyian ebben hiszünk, akik házasodni fogunk? Másképp mi értelme lenne?
2010. ápr. 27. 21:16
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert fogyasztói társadalomban élünk, ha elromlott vegyél újat, nehogy már megszereld. Hát ez vonatkozik a kapcsolatokra is. Régen próbálták megoldani a problémát és nem felállni és kilépni belőle, meg szégyen is volt elválni. Szerintem. Azért én hiszek a holtomiglan-holtodiglanban, teszek is érte nap, mint nap, pedig nem könnyű. 13 éve vagyunk együtt :D
2010. ápr. 27. 21:55
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

én meg úgy gondolom, hogy nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. inkább tartson 10 évig, de az legyen igazán jó, mit 30 évig úgy, hogy csak egy szenvedés az egész. ha úgy érzi az ember, hogy ennek vége, hát akkor vége. Popper Péter azt írta, hogy egy kapcsolat addig tart, amíg van mit mondani egymásnak. Amikor eljön a túlságosan üres hallgatások, vagy a nagymonológok ideje, az a kapcsolat akkor már halott.

én nem félek attól, hogy esetleg több férjem lesz. lényeg, hogy mindent kultráltan és békésen el tudjunk intézni.

Szintén Popper idézet a "Ne menj a romok közé"-ben Eötvös Józsefet: "A házasság jó dolog, csak kissé hosszú ideig tart".

2010. ápr. 28. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!