Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban létezik olyan, hogy leélünk boldogságban a párunkkal egy életet?

Figyelt kérdés
Anyáinknál még inkább, de sajnos manapság egyáltalán nem tapasztalok még olyat sem, hogy párok 10-15 évet élnek együtt. :( Miért? Miért nem működik MA egy kapcsolat?
2010. ápr. 27. 08:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%
A modernizáció... szerintem ez a fő oka. Amúgy létezik. :)
2010. ápr. 27. 08:05
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nagyban függ ez a neveltetéstől,baráti kőrtől,értékrendünktől.Én 14,5 éves voltam mikor megismertem a párom,és azóta már boldog családban élünk egy kislányunk van és még ma is nagy a szerelem.10 éve vagyunk együtt.

Sokan pedig évekig kutatják a szerelmet,vagy már megtalálták csak nem vették észre.

2010. ápr. 27. 08:08
 3/29 anonim ***** válasza:
78%
Miért ne létezne? Csak éppen valódi érzelmeken kell alapulnia, nem pedig a női anyagi függésén és azon a nézeten, hogy a válás bűn.
2010. ápr. 27. 08:37
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Létezik.

Ugyanis nem a külvilág határozza azt meg, hanem mi, magunk.

2010. ápr. 27. 08:38
 5/29 anonim ***** válasza:
80%

a modern emberek nem csak önostorozóak és pesszimisták, hanem kifejezetten korlátoltak is - amikor ilyesmiről gondolkodnak.

nem hinném ugyanis, hogy bármikor a történelemben létezett olyan, hogy "boldogságban leélünk párunkkal egy életet". mindig, mindenhol voltak olyanok, akik viszonylag jól elvoltak, és olyanok, akik nem.

még ami nagyon fontos, hogy régen (egész messzire visszatekintve, több száz- vagy ezer évekre) az emberi élet is lényegesen rövidebb volt. ott tényleg csak 10-15 évet éltek le, aztán annyi.

2010. ápr. 27. 08:41
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
IGEN.
2010. ápr. 27. 08:41
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Remélem :) Én így tervezem! Férjemel idén lesz a 3. házassági évfordulónk (olyan "hirtelen" szerelem a miénk, mikor találkoztunk, mindketten tudtuk....) de annyi tervünk van még!

Talán azért nehezebb ma, mert már a nőknek is nagyon fontos a munkahely, a karrier, "menő" a szingli élet, tovább tartanak a tanulmányok, kitolódik a gyerekvállalás, sokkal nehezebb önálló, függeten életet kezdeni, saját lakás, stb (szüleim anno simán felépítettek egy nagy családi házat....mi örülünk, hogy tudtunk venni egy pici panelt....). Szerintem ezek mind befolyásolják.

Mindkettőnk előtt pozitív példa áll és szerencsére a környezetünkben is egyre többen házasodnak, mert ők is úgy gondolják, hogy le lehet élni egy párral az életünket.

25/N

2010. ápr. 27. 08:42
 8/29 anonim válasza:
100%
Szerintem ritkán, de létezhet. Igaz az én környezetemben sajnos nem igazán van erre példa. A mi korosztályunk már nehezebben alkalmazkodik, kevesebbet nyel be és könnyebben feláll a problémáknál. A szüleinknek is voltak ugyan ilyen vagy hasonló problémáik csak ők inkább elnézték a dolgokat egymásnak. Nem feltétlenül volt jó az sem és ez sem amit a mi korosztályunk csinál.
2010. ápr. 27. 08:44
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ez a tervünk. Bár még csak 6 éve vagyunk egy pár, de úgy néz ki, hogy remekül működik. Szép lenne azt mondani, hogy csak akarni kell, mert igazából nagy szerencse is kell hozzá.

Szerintem az okozza a sok válást, hogy rosszul választanak. Persze ha jól választ az ember, akkor is vannak problémák időnként és ilyenkor tenni kell a kapcsolatért. Erre a legtöbb ember nem hajlandó manapság. Mindenhonnan az folyik a médiából, hogy ne elégedj meg a középszerűvel, ha nem tökéletes a párod akkor próbáld megváltoztatni vagy keress mást. Na ez az ami szépen hangzik, de sajnos nem működik. Ezenkívül azt az egyetlen apróságot felejtik el hangsúlyozni, hogy senki sem tökéletes, így mi jogon várnánk el a másiktól, hogy ő az legyen.

2010. ápr. 27. 08:48
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy házasságban mindig akadnak problémák, azt mondta nagymamám: Ha a házasságban minden flottul megy, ott az egyik bolond! Más, ezelőtt egy házasságból kilépni égbe kiáltó bűnnek számított. Ma már ez másként van. Szerintem ezelőtteni öregjeink inkább tűrtek, pedig voltak ám bajok rendesen, de a válást mégis nagyon megfontolták. A boldogságot ápolni kell, a gondokat meg megoldani, de csak akkor lehetséges, ha még a szeretet lángja nem hunyt ki.
2010. ápr. 27. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!