Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
9900 Ft/fő szerintetek milyen az alábbiakért?
Svédasztalos menü:
2 féle leves (tyúkhúsleves gazdagon, zöldségleves - sok a vega vendégünk)
4 féle hús
Rántott gomba, rántott sajt, brokkoli párizsi bundában, grillzöldségek
Hasábburgonya, rizs, grill zöldségek, savanyúság, tavaszi saláta, tartár
Italcsomag:
szénsavas, rostos, víz, kávék, csapolt sör, folyó borok
rövidekből pedig johnny walker, krémlikőr, házi pálinka, martini, vodka
Ezek mellé az asztali futót és a székekre a színben hozzá illő masnit ingyen adják (székszoknya nem is kell, mert alapból szépek a székek), olyan színűt, amilyet szeretnénk, van nekik mindenféle.
"Akkor mit ennél? Kaviárt, bélszínt meg libamájat? Akkor fizesd ki a saját esküvődön, hogy aztán a vendégek fanyalogjanak, hogy nem volt rántott hús."
Hát, kezdjük talán ott, hogy a saját esküvőmet nem étteremben képzeltem el :D
Svédasztalra rántott sajt... Kihűl, és jó kis gumi lesz. A többi is frissen sült, milyen lesz az egy óra múlva?
Miért nem kérsz inkább akkor marhapörköltet nokedlivel, az még jó órák múlva is. Vagy töltött káposztát, székelykáposztát?
A hasáb is egy trottyadék, ha nem eszed meg azonnal, hanem kint áll a svédasztalon.
Inkább valami sajttálat kérj akkor mindenféle jobb sajtokból a vegáknak. Hideg előétel is lehetne: saláták, sajtok, felvágottak, gyümölcsök, zöldségek, pástétom.
A "minden kaja menzaszint" meg a kaviár között vannak átmenetek... a húsok már szimpatikusabbak... e ha már sok a vega, ne szúrjuk már ki a szemüket a szokásos menzás rántott gomba-rántott sajt kombóval, pl. A köretekben is lehetne némi változatosság.
Én meg úgy gondolom, hogy az esküvő nem menza, és ha már ünneplünk, akkor adjuk meg a módját, és ne CSAK olyanból lehessen választani, amit mindenki eszik otthon heti 1x minimum. Lehet egy-két különlegesebb is, aki meg olyan finnyás, annak még mindig marad a rántotthusi-sültkrumpli kombó vagy hasonló is.
(az meg más kérdés, hogy a 4éves kisgyerek ált. azért nem eszik érdekesebb ízeket, mert a hülye szülők rákondicionálják... hogy a gyerek úgyse eszi meg, adjunk neki dinóhusit és krumplit, oszt' cső...)
A válaszokból is látszik, mennyire különbözőek vagyunk. Az egyik ember szívesen eszi a rántott húst meg a húslevest, a másik unalmasnak tartja.
Mivel úgysem lehet mindenki igényét kielégíteni, arra koncentráltunk, hogy mi mit ennénk szívesen, ugyanis ez a mi esküvőnk, nem a vendégeké. És nem rendelhetünk extra ételeket, ha 10.000 alatt akarunk maradni. És akarunk, mert ennyi van rá, és pont. Ha lenne több, választanék én flancosabb menüsort is. De nincs.
3-as: Kérlek írj konkrétumot, ami szerinted elfogadható vega menü, és nem dobja meg a költségeket annyira, hogy 10.000 fölé menjünk. Mert nem tehetjük meg.
12-es:
Azért nem kérek káposztát, mert sem én, sem a vőlegény nem szeretjük, Sőt!!
Azért ne már a saját esküvőm tele legyen olyan kajákkal, amiket nem szeretek, mert a vendégeknek úgy a jobb. Ezen a napon, legalább ezen, hadd legyek kicsit önző.
Előételt pedig azért nem kértünk, mert a szertartás után lesz pezsgős koccintás, házi pogácsákkal, süteményekkel.
Meg vacsi után is házi sütik lesznek, plusz a torta.
ennyi pénzért elmegy
voltam ilyen kaliberű esküvőn, sok volt a kaja és unalmas, de egynek jó volt
"Azért nem kérek káposztát, mert sem én, sem a vőlegény nem szeretjük, Sőt!!
Azért ne már a saját esküvőm tele legyen olyan kajákkal, amiket nem szeretek, mert a vendégeknek úgy a jobb. Ezen a napon, legalább ezen, hadd legyek kicsit önző. "
Ezt nem értem. Ketten akarjátok megenni az összes kaját? Nem kötelező káposztát ennetek attól, hogy van a svédasztalon. A frissen sült viszont csak frissen jó igazán - ezt ne feledd.
Amúgy ha szerintetek jó ez a menzakaja, akkor adjátok ezt. Legfeljebb nem a ti lagzitok lesz az, amire úgy emlékeznek majd, hogy hű, de jókat ettem ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!