Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő előtti "pánik"?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő előtti "pánik"?

Figyelt kérdés

3 hete, hogy a párom eljegyzett, elég régóta vagyunk együtt, még régebb óta ismerjük egymást. Új életet kezdtünk új városban, nincs ismerős meg semmi, boldognak éreztem/hittem magam. Kb tavaszra tervezzük az esküvőt..aztán most mintha hirtelen mélypontra került volna az egész kapcsolat. Szó szoros értelmében tényleg nem volt köztünk semmi gond, semmi veszekedés, dúl(t) a láv, nagy szenvedély, nagy szerelem, csupa boldogság..most mintha pedig azt érezném, hogy nem vonzódom hozzá..így hirtelen jött ez az egész, amint írtam. Múlt héten sem volt semmi gond, élveztük egymás társaságát..de most egyszerűen mintha nem vonzana...ez miért lehet? Sosem volt még ilyen..légy szíves ne a leszólások jöjjenek, hogy miért vagyunk együtt meg stb..

25/l ; 36/f

2016. aug. 5. 23:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem hinném..
2016. aug. 8. 00:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Bennem volt pánik az esküvőm előtt, de sosem éreztem azt, hogy kiábrándultam volna a vőlegényemből. Szerintem ez több, mint pánik. Vannak olyan helyzetek, amik kiválthatnak egy ilyen hirtelen érzést. Sokszor tök jól elvagy valakivel, aztán valami miatt egyszercsak bumm, mintha villám csapna beléd. Jól érzed magad vele, de nem akarsz hozzá menni. Sokan jönnek rá az eljegyzés után, hogy jól elvannak, minden oké, de nem így képzelték el a holtomiglan holtodiglant. Néha nem stimmelnek a hosszútávú tervek és azok ilyenkor felerősödnek (gyerek: legyen-e, mikor, mennyi, karrier: hol, hogyan, ...). Ez az eljegyzés utáni időszak nagyon sok embernél vízválasztó, igazán nehéz időszak.

Nem állsz még készen az esküvőre. Ezt meg kell tudnod beszélni vele! Ne hitegesd, mert ha most ennyire pánikolsz, akkor később csak még rosszabb lesz és már nem mersz kiszállni belőle.

2016. aug. 9. 14:46
 13/14 A kérdező kommentje:
Igazából ez a második kapcsolatunk...az előző az 4 évig tartott, de többnyire távkapcsolat volt..annak a 3. évében már eljegyzett egyszer, de fel lett bontva az egész, mert történt egy s más és külön utakat választottunk..ott eltelt 2 év, nekem más kapcsolatom is volt, annak vége lett, ő ezt megtudta és újra találkozgatni kezdtünk. Azóta pedig 1,5 éve, hogy újra együtt vagyunk..anno is azt mondtam, hogy nem állok készen ekkora elköteleződésre, kisebb "gondok" ebből is voltak. Megbeszéltük, hogy majd ha elvégzem az egyetemet, majd utána...az pedig most van. Igaz, hogy volt egy 1,5-2 éves szünet a kapcsolatok között, de erre emlékezett.
2016. aug. 9. 15:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Most "mindössze" annyi a probléma, hogy hirtelen nem indít be szexuálisan, a múlt héten pedig még beindított? Na igen, ezt lehet pániknak nevezni. Tudod, lehet egy pár oka annak, hogy egy nő hirtelen éppen nem indul be szexuálisan, szóval ha közben nem maszturbálsz vagy izgulsz más férfiakra, akkor nyugi, egyszerűen most lement a libidód, van ilyen. Akár egy bujkáló betegségtől is lehet.

Velem már többször előfordult 7 évnyi párkapcsolat alatt, hogy éppen nem tudtam begyúlni a páromra (most már férjemre), aztán ez idővel rendeződött. Ha rástresszelsz erre, pont ellenkezőjét éred el, csak növeled a problémát. Volt, hogy én is rávettem magam az aktusra, egyetlenegyszer, amikor én nem akartam, a párom miatt. Pocsék érzés volt, soha többet nem csináltam, inkább megbeszéltem vele, hogy mi van, és hogy bocs, de aktuálisan nem megy. Ellenben ki tudtam elégíteni például máshogy.

Esküvő előtti pánik nekem közvetlenül pár héttel a "nagy nap" előtt volt. Akkor úgy éreztem "akarom én ezt egyáltalán" meg "csak legyünk már túl rajta", kicsit sok volt a stressz. De gyönyörű volt az esküvő is és utána is, azóta sem bántam meg, hogy hozzámentem. Amiben mellesleg korábban is biztos voltam, hogy akarom, ugyanis csak akkor mondtam neki igent (kétszer kért meg, először még nemet mondtam).

Tégy rendet a fejedben, és dolgozzatok a kapcsolaton, ha mindketten érdemesnek érzitek. Ha az ember egy hullámvölgytől már mindjárt veszi a nyúlcipőt, arra tényleg nem érdemes házasodni.

2016. aug. 10. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!