Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha a munkaadótok kitalálná, hogy márpedig be kell menni dolgozni az esküvőtök napján?
A kérdés csak fiktív, természetesen, de annyi kavarás van nálunk mostanában, hogy elképzeltem, mi lenne, ha.
Nálunk ugye olyan nincs, hogy zárva az üzlet, ha valaki megbetegszik, a másikat rángatják be, és kevesen vagyunk. És a nyitva tartás egész napos.
Egyik kolléganőm most nem tud elmenni egy esküvőre (vendégként), innen is jutott eszembe a kérdés.
Ha azt mondaná a munkáltató, hogy márpedig aznap dolgozni kellene, akkor mit tennétek?
Mert én tuti, hogy nem mennék be, legyen is ennek bármilyen következménye.
Sajna, nem fiktív.
Ismerősömet, ezért rúgták ki. Vagy is, indok más, tényleges oka ez volt.
Nem tervezek házasodni, szóval...
26/F
Nekem kolléganőim vetették fel az ötletet, hogy felesleges szabira mennem. Szombaton van az esküvőm. Pénteken 4-kor végzek, kocsiba ülök, levezetek 300 km-t az esküvő helyszínére, szombaton lagzi, hajnalig tartó mulatás, vasárnap pihennék, és hétfőn már jöhetek is be dolgozni.
Eddig a munkáltatómmal nem volt baj. 9 hónappal előbb szóltam, hogy 2 hét szabira lesz szükségem nyáron, mert lagzink lesz. Most kezdte el húzni a száját, hogy egy kicsit sok a 2 hét szabi. 2 esküvőnk lesz, egymástól több száz kilométerre két külön szombaton + egy 5 napos nászút...és erre sokallja a 2 hetet. Mondván nem volt idejük felkészülni a távollétemre és nem tudtak olyan munkaerőt szerezni, aki helyettesíteni tudna. (megint megjegyzem: 9 hónappal előbb szóltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!