Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő de külön kassza?
1. közös megegyezés. Ahány esküvő annyi finanszírozási forma.
2. ki lehet hozni olcsóbban is, ha az ember nagyon szeretné. Bár akkor nem az álomesküvő kategória lesz, de szerintem itt az esemény lenne a lényeg, nem a giccs.
3. Saját vélemény: ha az esküvőn nagyobb szerepe van annak, hogy milyen a körítés, azt meg kell fizetni. Én azon a véleményen vagyok, hogy az esemény a fontosabb. Az igaz szeretettet nem lehet pénzben megváltani, és ez végül is egy ünnep, nem pedig egy tárgyalás.
most szórakozol?
alapból nem jó ötlet a külön kassza, ha együtt is éltek, ráadásul házasodok, de ha így csináljátok, akkor meg mi a francért nem felesben legalább?? :D
jóval kevesebbet keresel, a családod sem annyira tehetős, mégis jóval többet fizetsz.
nem tudom, miért akartok ti házasodni...
"Ezek lennének a te költségeid?" Ezt a párod mondta neked?
Eléggé meglepődtem, miközben olvastam az írásod. Nem csak házasságban, de egy (normális) kapcsolatban is szerintem természetes az, hogy a két fél tisztában van egymás anyagi helyzetével, és akár közös kasszán vannak, vagy részben közös kasszán, de segítik egymást. Ha tudja, hogy neked mennyi a kereseted, és hogy szülői segítséget sem várhatsz, akkor miért kér tőled ilyet? Szerintem - főleg ha már az esküvőt szervezitek - természetesnek kéne lenni hogy közösen fizettek mindent, ki amennyit bele tud adni. Vagy kisebb esküvő, ha valakit zavar hogy a párjának más az egyéni anyagi helyzete.
"Komolyan elgondolkodtat hogy van e értelme a házasságnak."
Nincs
A párod szülei tehetősségükből adódóan nyilván puccosabb esküvőt szeretnének. Azért az a világ, amikor a hozományért vették el a lyányt, már alaposan elmúlt...
Ez az a helyzet, ahol már nem lehet külön kassza. Amennyiben a párod nem tudja felmérni, hogy itt neki kell domboritani pénzügyileg, akkor ennek a házasságnak semmi értelme.
Melyikőtöknek mennyi meghivottja lesz?
Eddig amikor elmentetek nyaralni, akkor is mindig feleztétek a fagyi árát?
Gyereket nevelni nem lehet külön kasszán...
Nálunk az én részemről 70 ember lesz, a pároméról kb. 25, már ha hajlandóak eljönni. :(
De az egészet a párom fizeti, mivel én idén végeztem az egyetemen...ő akarta, hogy mindenképp idén legyen az esküvő, hogy családba jöhessen a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!