Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a templomi esküvőr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Theressita kérdése:

Szerintetek a templomi esküvőre meghívhatók azok a rokonok, barátok, akik egyébként nagyon nem hívők, sőt inkább ateistának tartják magukat?

Figyelt kérdés
A menyasszonyi ruhás lakodalom napján (kikérővel, búcsúztatóval, mulatozással hajnalig, és minndennel, ami hozzá tartozik) csak templomi szertartás lesz misével. (a polgári rész pedig korábban, teljesen leegyszerűsítve,farmerben letudva, vendégek nélkül)

2016. máj. 12. 11:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én sem hiszek, mégis elmegyek.

bár a pár se vallásos, hisz asszonyka már pocakos :)

2016. máj. 13. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem sok ember lenne az egyházi esküvőn ha csak a hívők lehetnének ott ☺ Én sem vagyok vallásos ezért nekünk nem is lesz. De azért nem hagynám ki ha másnak lenne. Azt a kis időt egy nagyon ateista is kibírja. Bár személy szerint értelmetlennek tartom ha a pár sem hívő ennek ellenére van templomi esküvő is. Persze attól lehet valaki hívő hogy nem jár templomba.
2016. máj. 13. 15:15
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Megnyugtattatok. Egyébként mi pont azon ritka "fehér hollók" közé tartozunk, akik őszinte hitünk miatt tartunk egyházi esküvőt- számunkra ez az igazi. Szerencsére a család és barátok nagyobb része hasonlóan vélekedik. Csak hát azt a 4-5 egyház- és valláskerülőt sem akrjuk számukra erőltetett, kínos helyzetbe hozni. Meg hát attól sem lennék boldog, ha a "szent pillanatokban" éppen kifiguráznák a papot vagy felesleges kommentek lennének a szertartást illetően :-)
2016. máj. 14. 09:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nyugodtan meghívnám őket is. Én keresztény vagyok, de ha egy jó barátom meghívna esküvőre, ami mondjuk muszlim lenne, akkor is simán elmennék, mert az a fontos, hogy a barátomnak ez az esküvője.

Az ateista ismerősök is el tudják dönteni, hogy eljönnek-e vagy sem.

2016. máj. 15. 20:39
 15/15 anonim ***** válasza:

"Csak hát azt a 4-5 egyház- és valláskerülőt sem akrjuk számukra erőltetett, kínos helyzetbe hozni. Meg hát attól sem lennék boldog, ha a "szent pillanatokban" éppen kifiguráznák a papot vagy felesleges kommentek lennének a szertartást illetően."

Először is, ha meghívod, nem kötelező eljönnie.

Másodszor ez nem világnézet, hanem kulturáltság kérdése. Aki nem viselkedik kulturáltan a templomban (világnézettől és felekezettől függetlenül), az egyszerűen bunkó. Ráadásul az ifjú párt (meghívóikat) is mélyen megsértené.

Remélhetőleg nincsenek ilyen rokonaitok vagy barátaitok.

2016. máj. 17. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!