Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a templomi esküvőre meghívhatók azok a rokonok, barátok, akik egyébként nagyon nem hívők, sőt inkább ateistának tartják magukat?
én sem hiszek, mégis elmegyek.
bár a pár se vallásos, hisz asszonyka már pocakos :)
Én nyugodtan meghívnám őket is. Én keresztény vagyok, de ha egy jó barátom meghívna esküvőre, ami mondjuk muszlim lenne, akkor is simán elmennék, mert az a fontos, hogy a barátomnak ez az esküvője.
Az ateista ismerősök is el tudják dönteni, hogy eljönnek-e vagy sem.
"Csak hát azt a 4-5 egyház- és valláskerülőt sem akrjuk számukra erőltetett, kínos helyzetbe hozni. Meg hát attól sem lennék boldog, ha a "szent pillanatokban" éppen kifiguráznák a papot vagy felesleges kommentek lennének a szertartást illetően."
Először is, ha meghívod, nem kötelező eljönnie.
Másodszor ez nem világnézet, hanem kulturáltság kérdése. Aki nem viselkedik kulturáltan a templomban (világnézettől és felekezettől függetlenül), az egyszerűen bunkó. Ráadásul az ifjú párt (meghívóikat) is mélyen megsértené.
Remélhetőleg nincsenek ilyen rokonaitok vagy barátaitok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!