Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a templomi esküvőr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Theressita kérdése:

Szerintetek a templomi esküvőre meghívhatók azok a rokonok, barátok, akik egyébként nagyon nem hívők, sőt inkább ateistának tartják magukat?

Figyelt kérdés
A menyasszonyi ruhás lakodalom napján (kikérővel, búcsúztatóval, mulatozással hajnalig, és minndennel, ami hozzá tartozik) csak templomi szertartás lesz misével. (a polgári rész pedig korábban, teljesen leegyszerűsítve,farmerben letudva, vendégek nélkül)

2016. máj. 12. 11:08
1 2
 1/15 90-ben született F.. ***** válasza:
56%

Templomi esküvőt ritkán tartanak a vallás miatt már. Azért szokás, mert 'az a szokás' - 'jó kis ceremónia' - 'szép'.

Még egy olyan esküvőn se voltam (pedig voltam már páron), ahol az ünnepeltek közül egyikük is volt a templomban az elmúlt x évben azon kívül, amikor az esküvős dolgokat kellett intézni.

Tehát ahol a hitvesi pár sem hisz a dologban, ott a vendégeknek sem kell. Ha pedig hisznek, akkor sem gáz.

2016. máj. 12. 11:14
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ha már olyan közeli kapcsolatban vagytok, tudjátok, milyen típusú ateisták. Aki templomba sem hajlandó a lábát betenni, azt nyilván felesleges meghívni. De a többieket minden további nélkül meg lehet hívni sztem, manapság már nem egyértelmű, hogy minden rokon hívő keresztény... és nem is attól lesz kevésbé vallásos a vallásosoknak az esemény, hogy tanúja olyan is, aki nem. Én is voltam már több templomi esküvőn, nem éreztem gáznak és magamat megerőszakolásnak sem, pedig nem hiszek Istenben.
2016. máj. 12. 11:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
meg
2016. máj. 12. 11:47
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Persze, hogy meghívhatók. Isten háza mindenki előtt nyitva áll. Életetek talán legfontosabb napján meg miért kéne kizárnod bárkit is a rokonaid, barátaid közül csak mert nem hívők. Amúgy meg a legtöbbször maga a pár se látott templomot belülről a jegyesoktatás előtt.
2016. máj. 12. 12:32
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
2016. máj. 12. 12:42
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem vagyok vallásos semmilyen szinten, de szívesen megyek a rokonaim, barátaim templomi esküvőjére. Nekem biztosan nem lesz templomi esküvőn (képmutatásnak tartanám), de ettől még tiszteletben tartom, ha ez másnak fontos, és semmi akadálya nincs annak, hogy részt vegyek templomi esküvői szertartáson. Sőt, egyébként tetszeni is szokott, szép.

Szerintem kifejezetten hülyén jönne ki, ha a szertartásra nem hívnátok meg őket, csak a lakodalomra utána. Mindenki eldönti, szeretne-e részt venni a templomi esküvőn, szerintem kevés az az ateista, akinek ez gondot okoz, de ha mégis, akkor úgyse megy el :)

2016. máj. 12. 12:49
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Én is így gondoltam, semmiképpen sem szeretném ebből a számunkra nagy eseményből kihagyni őket.
2016. máj. 12. 13:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem vagyunk vallásosak a párommal mégis jelen voltunk az únokahúga első áldozásán és egy osztálytalálkozón aminek része volt egy mise az elhunytakért. Számomra ez volt az első templomi szertartás amit láttam. Néha viccesnek tűnt ahogy a pap énekelt meg nem értettem mikor kell felállni és leülni de csináltam amit a többiek. Nem volt gond.
2016. máj. 12. 13:34
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel nem vagyunk vallásosak, az egyházról igen rossz véleménnyel vagyunk, nem is volt templomi esküvőnk. Ebben a hónapban a barátnőm templomi esküvőjére (a polgári náluk is külön lesz) és lagzijába vagyunk hivatalosak, természetesen elmegyünk a templomba. Attól még, hogy mi nem vagyunk hívők, a párt igenis megtiszteljük azzal, hogy ott leszünk, ahogy ők is megtiszteltek azzal, hogy meghívtak.
2016. máj. 12. 13:44
 10/15 anonim ***** válasza:
47%

Persze. Nővéremék esküvőjén a fél társaság hívó volt, a fél társaság nem. A pap nagyon jó arc egyébként, olyan beszédet tartott, ami mindkét társasághoz eljutott és őszintén elgondolkoztunk rajta, hogy néha, ha otthon vagyunk, akkor be kéne ülni hozzá egy misére. Pedig mi aztán tényleg nem vagyunk hívők..semennyire. Nincs vele bajom egyébként, csak ne erőszakolják rám. Meg volt már olyan templomi esküvő amiről legszívesebben 10 perc után kijöttem volna, mert olyan undorító, elvakult módon beszélt a pap, hogy nem bírtam hallgatni.. Persze kibírtam.

Tehát nyugodtan meghívhatjátok őket, mert a kettőnek nincs köze egymáshoz.

2016. máj. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!