Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a templomi esküvőre meghívhatók azok a rokonok, barátok, akik egyébként nagyon nem hívők, sőt inkább ateistának tartják magukat?
Templomi esküvőt ritkán tartanak a vallás miatt már. Azért szokás, mert 'az a szokás' - 'jó kis ceremónia' - 'szép'.
Még egy olyan esküvőn se voltam (pedig voltam már páron), ahol az ünnepeltek közül egyikük is volt a templomban az elmúlt x évben azon kívül, amikor az esküvős dolgokat kellett intézni.
Tehát ahol a hitvesi pár sem hisz a dologban, ott a vendégeknek sem kell. Ha pedig hisznek, akkor sem gáz.
Szia!
Én nem vagyok vallásos semmilyen szinten, de szívesen megyek a rokonaim, barátaim templomi esküvőjére. Nekem biztosan nem lesz templomi esküvőn (képmutatásnak tartanám), de ettől még tiszteletben tartom, ha ez másnak fontos, és semmi akadálya nincs annak, hogy részt vegyek templomi esküvői szertartáson. Sőt, egyébként tetszeni is szokott, szép.
Szerintem kifejezetten hülyén jönne ki, ha a szertartásra nem hívnátok meg őket, csak a lakodalomra utána. Mindenki eldönti, szeretne-e részt venni a templomi esküvőn, szerintem kevés az az ateista, akinek ez gondot okoz, de ha mégis, akkor úgyse megy el :)
Persze. Nővéremék esküvőjén a fél társaság hívó volt, a fél társaság nem. A pap nagyon jó arc egyébként, olyan beszédet tartott, ami mindkét társasághoz eljutott és őszintén elgondolkoztunk rajta, hogy néha, ha otthon vagyunk, akkor be kéne ülni hozzá egy misére. Pedig mi aztán tényleg nem vagyunk hívők..semennyire. Nincs vele bajom egyébként, csak ne erőszakolják rám. Meg volt már olyan templomi esküvő amiről legszívesebben 10 perc után kijöttem volna, mert olyan undorító, elvakult módon beszélt a pap, hogy nem bírtam hallgatni.. Persze kibírtam.
Tehát nyugodtan meghívhatjátok őket, mert a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!