Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik legyen előbb? Esküvő vagy saját lakás?
Napok óta ezen gondolkodom, és nem jutok dűlőre. Jelenleg albérletben lakunk, elég húzós (100 felett). Ennek az összegnek nagy részét simán eltehetnénk egy kisebb lagzira is.
Anyámék szerint logikusabb lenne először az esküvő, aztán gyűjthetnénk tovább a lakásra. De igy még az esküvőre is nyögvenyelősen tudunk félrerakni (jövőre tervezzük).
Lakásvásárlásnál számithatunk szülői segitségre, de sajnos vennünk kellene fel hitelt is (ami a tervek szerint szintén nem rúgna 100 feletti összegre az évek során). Max 4 milliót vennénk fel egyébként.
Ti mit gondoltok? Nálatok hogy volt? Én szivem szerint saját lakást vennék először.
szerintem esküvő előbb... mi anno előbb házat vettünk és szétmentünk akkor, mikor végre mindenünk meglett volna... sok gond volt a felújítással és egy harmadik fél könnyebben be tud ilyenkor férkőzni
és kövezettek meg nyugodtan, de ha házas az ember, akkor nem lép félre olyan könnyen szerintem
Az is egy lehetőség, hogy "szétszeditek" az esküvőt, és most megesküsztök szűk családi körben, aztán mondjuk egy templomi esküvőt tartotok jövőre, vagy azután, amikorra ki tudjátok gazdálkodni, úgy, ahogy szeretnétek.
Nálunk párhuzamosan folytak a dolgok, azzal a könnyebbséggel, hogy egy örökölt, nagyon lelakott lakást kellett felújítani, és esküvő után három hónapra tudtunk csak beköltözni, akkor lett olyan állapotban.
Lakásvásárlás kontra albérlet: lakást venni anyagilag kifizetődő, még ha hitelből is, hiszen nem az albérleti pénzt dobod ki az ablakon, hanem ha magasabb költségen is, de jópár év múlva saját ingatlanotok lesz.
Egyéb alternatívák is szóba jöhetnek, kisebb albérlet, kisebb-olcsóbb lakás, külföldi munka-aminek béréből félrerakva hamarabb jutnátok az itthoni álmaitokhoz...
Ezek csak lehetőségek, pároddal beszéld át, és döntsetek közösen. Ő mire hajlik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!