Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Andreapityu kérdése:
Hogyan történik az élettársi kapcsolat bejegyzése? Hol? Milyen feltételekkel? Visszamenőlegesen is be lehet jegyezni?
Figyelt kérdés
Párom jelenleg külföldön dolgozik ideiglenesen be van y helyen jelentve, én viszont nem dolgozok mert gyesen vagyok a gyermekkemmel Most élettársi szerződésre lenne szükségünk és nem tudom, honnan induljunk el. Milyen címre legyünk bejlentve és mikortól? Helyileg hol kell ezt elintézni? X vagy z-hez közel eső önkormányzatnál vagy mindegy? Költségbe fog ez nekünk kerülni? Csok hoz kellene a papir Szóval látszik, hogy semmit sem tudok a feltételekről, remélem ti okosabban vagytok ebben a kérdésben. válaszokat előre is köszönöm2016. ápr. 24. 14:36
1/5 anonim válasza:
A bejegyzett élettársi kapcsolat a homokosoknak van.
Íme, a törvény:
2009. évi XXIX. törvény
a bejegyzett élettársi kapcsolatról, az ezzel összefüggő, valamint az élettársi viszony igazolásának megkönnyítéséhez szükséges egyes törvények módosításáról1
A bejegyzett élettársi kapcsolat létrejötte
1. § (1) Bejegyzett élettársi kapcsolat akkor jön létre, ha az anyakönyvvezető előtt együttesen jelenlévő két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy személyesen kijelenti, hogy egymással bejegyzett élettársi kapcsolatot kíván létesíteni.
2/5 anonim válasza:
Nem hinném hogy csak a melegek élhetnek bejegyzett élettársi kapcsolatban. Egyébként nem lenne egyszerűbb összeházasodni?
3/5 anonim válasza:
Ez nem hit kérdése. Ezzel kezdődik a törvény. Komolyan, ha nem írnál, azt hinném nem tudsz olvasni, ott van az első válaszban a hatályos törvény beidézve, mit nem fogsz fel ezen?
4/5 anonim válasza:
Az azonos neműek részére van ez a lehetőség csak.
5/5 anonim válasza:
Igazatok van bocsánat, én tudtam rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!