Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent, mi mindenre vonatkozik a házassági fogadalom szerinti "jóban, rosszban kitartás"?
A kérdés arra vonatkozik, mi az a rossz, amiben a fogadalom szerint kitartunk a párunk mellett, illetve mi az a rossz, amiben semmiképpen... Ha valami külső rossz történik (háború, ínség, stb), illetve ha belső, pl. a párkapcsolat maga válik rosszá.
(Nem tanácsokra vagyok kíváncsi, a kérdés elméleti jellegű, vagyis a fogadalommal kapcsolatos felfogásbeli különbségek érdekelnek)
Betegség, baleset, pénzügyi gondok ilyesmire vonatkozik.
Egymás elleni erőszakra nem.
A házastárs, vagy a gyermek fizikai vagy lelki bántalmazása az, ami számomra elfogadhatatlan.
Amire viszont az eskü vonatkozik, azt jól leírta a 2-es, és egyet is értek vele.
Szuper válaszok, köszönöm szépen mindenkinek.
Alapvetően az érdekel, melyik az a kitüntetett pont (ha van ilyen) ahol a kapcsolatok elkezdenek tönkremenni, és mik a jellemző okok. A hit, vagy a szeretet hiánya, a kitartás, vagy a kihívás keresése, a vonzás, vagyis a kémia megváltozása, stb. Az új partner keresése a fogyasztói társadalom alapját képező megoldás (ha elromlik valami, akkor vegyünk egy újat, a régi megjavítása helyett).
Látszólag különbözőek a válások történetei, mégis ha jobban belegondolok, nagyon hasonló forgatókönyv szerint alakulnak, aminél csak a jéghegy csúcsa, amikor egy történetbe belép a bizonyos harmadik fél.
A kérdést azért tettem fel, mert nem tudom, hogy amikor ezt kimondják a házasságot kötők, tudják-e pontosan, hogy a fogadalom mire vonatkozik, vagyis mit jelent...
Még egyszer: Köszönet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!