Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire volt rossz érzés hogy az esküvőd napján rossz idő volt?
4 esküvőn voltam (a mienken kívül) az elmúlt években mindegyik pocsék volt, kivéve egyet ami szintén viszonylag alacsony költségvetésű volt.
A legutóbbi 2.5 millióba került a házigazdák ebből kb 1 milliót kaptak vissza... mi vittünk pénzt sokkal többet mint a kajánk(hiszen így illik ... nem csak a kaja ára van, hanem finanszírozni kell a helyszínt, zenészt, fehér limuzint, stbstb), de sokan csak élősködőek tudnillik a magyar mentalitás h a rokon ott húz le ahol tud. Barátok szülők még csak-csak adnak de ilyenkor feltűnika távoli sosemlátott nagynéni is aki magával hoz néhány fotót ajándékba szerinte ez így ok. Sajnos a magyar kisnyugdíjas iszonyat mód élősködő, ez egy általánosan elterjedt dolog sajnos, a pénzt harapófogóval kell kihúzni belőlük.
Tehát utána még végig kellett hallgatnom a házaspár siránkozását (akik jó barátaim) hogy abból a másfél millióból vehettek volna egy kocsit vagy egy fél szobával nagyobb lakást vagy bármit. Szóval lelkük rajta. Hallgattak volna rám. Dehát ez van ha valaki fel akar vágni.
Én azt mondom ha már ennyi pénzt elcseszel legalább tartsd az esküvőd mondjuk Balin vagy valami egyéb távoli szigeten, ott mindig jó idő van! Ezenkívül életreszóló emlék és a nászéjszakát után egyből jöhet a mézeshetek nem kell utazni. És a vendégek közül is csak a pénzesebbek fognak eljönni, akiknek futja a repülőre!
Nem rosszindulatú szegény csak szar neki az élete és igazolnia kell, hogy ő a jobb. Másként miért töltene hosszú perceket azzal, hogy hosszas magyarázatokat pötyögjön be, nekünk "proliknak"?
"Azért tettük május 31-re az esküvőt, mert akkor már jó idő van. Na két éve május végén 18 fok volt, felhős idő. Na a násznépnek meg a vőlegénynek pont ideális volt, én deréktól felfelé majd megfagytam. "
Mi ezért tettük március 23-ra. Biztos mindenki tudja, hogy az már nagyon kellemes tavaszi idő, virágoznak a fák, a tavaszi virágok meg minden. Kivéve 2013-ban a mi esküvőnk évében. 0 fok volt nappal -2 éjszaka és havazott, de pont csak olyan kicsit, hogy a képek ne legyenek jobbak tőle. :D De tuti volt úgy is!
Én voltam amúgy esős esküvőn is, ráadásul szabadtéri volt, de pont kibírta, hogy ne essen addig míg a szertartás zajlott, meg a csoportképek. Egyszerűen gyönyörű volt! Minden olyan friss zöld volt, de tényleg. Nem is lehetett volna szebb! Utána mikor a képeket néztük is mondtam, hogy gyönyörű, de tényleg. Csoda szép volt, hogy minden felüdült, és nem szikrázó napsütés volt ugyan, de a környezet sem volt tikkadt egyáltalán és a pár is sokkal komfortosabban érezte magát.
Sok esküvőn voltunk az elmúlt években, forróságban, hidegben, fülledt vihar előtti júliusi napon, esőben, hóban stb. de mind szuper jó volt. Jó persze mindig volt az az egy család, akinek semmi sem jó, kivéve, ha ők csinálják, de azokat meg ki nem szarja le? Az ő bajuk, hogy képtelenek élvezni bármit, csak a negatívumokat keresik állandóan, meg azt hangoztatják, hogy "bezzeg miénk", "a miénken bezzeg".
A miénk októberben volt és bár szerencsénk volt az időjárással, mindig azt szoktam mondani a párjaimnak (esküvőfotós vagyok), hogy persze, mindent meg kell tenni azért, hogy tökéletes legyen, de amin nem tudsz változtatni azt el kell engedni. Fontosak a jó képek, a szép szertartás, a szép ruhák, a jó ételek és italok, de ha valami balul sül el akkor emlékezni kell rá, hogy miért van az egész. Azért, hogy összeköthessétek az életeteket és ezt megünnepeljétek azokkal az emberekkel akiket szerettek. Ennyi és nem több.
Egyébként meg esőben is lehet nagyon jó fotókat csinálni és még feltétlenül rommá ázni sem kell hozzá. Én pl. fél karom adnám egy olyan párért aki egy nagy nyári záporban hajlandó esküvői ruhában rommá ázni a fényképezőgépem előtt, de vagy eső nincs, vagy olyan pár aki ezt bevállalja.
Hm, mi abban a rosszindulatúság, hogy realista vagyok, és a pénzemet (amit rendes munkával kerestem meg) inkább hasznos dolgokra költeném, vagy magamara, minstem hogy az amerikai filmekben látott össznépi banzájokat majmoljam?
Miért kéne támogatnom, hogy az embertásaim hülyeségre szórják a pénzt, közben nézik ahogy Afrikában éhenhalnak a gyerekek, vagy épp a kínai kisgyerekek által rabszolgamunkával készített esküvői ruhácskát próbálják a szintén így készített Iphonejukkal fotózkodva?
Miért kéne még külön támogatnom a fogyasztói társadalmat, ami nyilván a saját pusztulásába rohan észveszejtve?
10: ha már komolyabb észérveket nem tudsz felhozni csak személyeskedést (1. honnan tudod h az életem eltoszott-e. 2. miért kell lenézni a filozófusokat 3. mi köze a filózófiának ahhoz h nyitott szemmel járok a világban és törődöm a magasabb jóval is, nemcsak kicsinyes problémáimmal) akkor legalább azt mondd el, mi értelme rábeszélni a kérdezőt hogy adott esetben egy olyan dologra dobjon ki pénzt amit nem akar?
Ha nem akar esős esküvőt miért kéne tartani?
Ez kb olyan mintha megkérdezed h elmenjek-e nyaralni egy tengerparta 1 millió forintért mikor tudom h esni fog az eső. Most erre azt mondod h menj csak?
Bocs, h két lábbal a földön állok...
19: a sz . r piát képletesen értettem egyébként drága cuccokat szoktam venni. egyébként nem kértem el
az h a rokonaid szeretnek rohadtul nem függ attól mennyi pénzt kapsz. lehet h a nagyi szeret és a megspórolt kis nyugdíja felét neked adja, anyuci apuci is ad, meg a közeli jóbarátok, de h Mari néniéktől a sohasemlátott rokontól, aki emiatt utazta át a fél országot h ingyen zabálhasson, egy vasat sem kapsz azt egyszer tuti. az ilyen rokonok mikor esküvő szagát megérzik felütik a fejüket és jönnek lerabolni téged.
tudom mert barátnőm rokonsága ilyen. ők maguk is ilyenek, képesek voltak kisírni egy ismerősük gyerekétől (!) esküvői meghívást, ahol a társaság 95%-a 20 éven aluli volt, ők meg 60 évesen odamentek úgy h sneki sem ismerte őket.
szerencsére barátnőm nem ilyen ingyenélő, de ő is egyetértett vele, hogy a pereputtya jobb ha nem jönne lagziba. megvoltak a sértődések, de egy-két sértődés nekem megér 2 millió forintot. vagy talán én lennék a szívtelen pénzéhes dög, hogy inkább félrerakom a majdani éhesszájú porontyoknak? vagy elviszem asszonykát drága nyaralásra belőle? ez mióta igénytelenség. nálunk az igénytelenség, ész nélkül másolni az amerikai blődséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!