Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Névváltoztatás: én dr leszek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névváltoztatás: én dr leszek az esküvőig, a férjem nem dr. Milyen lehetőségeim vannak? Nem szeretnék -né lenni. Ha én mondjuk Kovács vagyok, ő meg Takács, akkor lehetek dr Kovács-Takács?

Figyelt kérdés

#házasság #névváltoztatásí
2016. márc. 13. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
De ezen tök felesleges vitatkozni, mivel a kérdező leírta, hogy nem szeretne NÉ lenni.
2016. márc. 14. 18:28
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! A leendő férjem semmiképp nem lesz dr, és én semmilyen formában nem szeretnék -né lenni. Csak azon gondolkodom, hogy ha a Takács-Kovács verziót választom, akkor ugye elvileg a Takács elé kerül a dr, így nem egyértelmű, hogy melyikünké a cím. Ha meg a Kovács kerül előre, az meg olyan furán mutat, mert a férj nevét szokták előre venni. Igen, játszik még az is amúgy, hogy nem változtatok az eredeti nevemen.
2016. márc. 14. 21:40
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha a félerjed lenne dr. es te nem akkor nem tehetned a neved elé a drt!!! Akkor Takacs-Kovacs v. Kovacs-Takacs lennel... Tehat ha dr. Takacs-Kovacs vagy dr. Kovacs-Takacs leszel akkor is egyertelmu hogy te vagy a dr. Ez egy elotag megegyszer mondom.
2016. márc. 15. 08:56
 14/20 anonim ***** válasza:
*ferjed
2016. márc. 15. 09:01
 15/20 anonim ***** válasza:
A kötőjeles verzió pont olyan, mintha felvennéd a nevét, akkor ha ő nem dr, de te igen, akkor dr. Takács leszel, ha ő a doktor és te nem, akkor pedig (ő a dr. Takács) te pedig simán Takács leszel. Semmiben nem különbözik, ha a két vezetéknevet kötőjellel kötjük össze, akkor is a a dr. előtag azé aki szerezte.
2016. márc. 15. 09:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Nyugodtan felveheted a kötőjeles verziót bármelyik sorrendben, a cím a tiéd, nem a férjedé, te fogod viselni, a férjed nem, ha ő viselné a címet és neked nem lenne ilyen titulusod, akkor a te neved elé nem kerülne. A né verziót nem akarod ugyebár, de én úgy tudom, csak az más ennél a címnél, a többi változat ugyanolyan, mint azoknál, akik nem viselik ezt a plusz előtagot.
2016. márc. 15. 10:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, már minden világos ! :)
2016. márc. 15. 16:34
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
Ma már oly sokan nem veszik fel a férjük nevét. Miért nem maradsz a saját nevednél,előtte a doktori címmel?
2016. márc. 17. 15:07
 19/20 A kérdező kommentje:
Benne van a pakliban a külföldi munka, ott meg az a norma, hogy felveszik a nevet. De még nem eldöntött, lehet, hogy marad az eredeti.
2016. márc. 17. 18:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy még aktuális-e. De ha szóba került a külföld inkább kötőjel nélkül simán vedd fel a férjed vezetéknevét -né nélkül. Ott az az elfogadott, hogy egy néven fut a család. Nálunk mindkét szülőm doktor, édesanyám megtartotta a lánykori nevét és ebből évek óta születnek vicces és kínos szituációk is. Eddig a non plus ultra az volt, mikor tesóm osztályfőnöke egy anyu vezetéknevével egyező gyerekről kezdett el mesélni, mintha anyu gyereke lenne (tucatcsaládnév) és következetesen né-zte anyut, mert bemutatkozásnál nem esett le neki, hogy nem xyné-t mondott anyu csak xy-t.

Mondjuk a viccesebb inkább fáradtságból adódott. Külföldi reptéren ugye angolul beszélnek. Több órás utazás után nem épp fitt az ember. Anyu nyújtotta át az útleveleket. Tesóm még kiskorú volt, ugye vezetéknév még mindig nem egyezik és csak anyu volt velünk, mint szülő, másik tesómmal meg látványosan nem lehetünk kisebbik tesóm szülei, így az ügyintéző vagy nem is tudom ki ül ott tanulmányozza az útleveleket és végül megkérdezte, hogy kié a gyerek. Anyu meg rávágta, hogy yours. Az ügyintéző lesápadt, nézi tesómat, nézi az útlevelet, megint tesóm, megint útlevél, aztán anyámat, megint tesómat, mi meg másik tesómmal alig bírtuk ki röhögés nélkül és megszántuk szegényt így anyut oldalba böktük, hogy elrontotta a választ, épp most mondta a pasinak, hogy tőle van kisebbik tesóm. Ment is gyorsan a magyarázkodás. Én életemben nem hallottam akkora megkönnyebbült sóhajt, mint akkor a pasitól. :D Na de ez kb mindennapos nálunk ha valami ügyintézés van, akár csak posta levél átvétele, hogy nem egyezik a vezetéknevünk, ezért nem hiszik el, hogy rokonságban állunk. Állandóan a személyit kell mutogatni, hogy de nézze meg, ott az anyja neve.

Így én nagy valószínűséggel ha illik a keresztnevemhez felveszem a leendő férjem vezetéknevét (ha nem, de a vezetéknevemmel jól összeillik akkor gondolkodom kötőjelesen, ha az se, akkor az én gyerekeim is átélhetik a viccesebb szituációkat.. :D ). A családi név továbbvitele úgyis a fiúgyerekek kötelessége.

2016. ápr. 8. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!