Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Névváltoztatás: én dr leszek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névváltoztatás: én dr leszek az esküvőig, a férjem nem dr. Milyen lehetőségeim vannak? Nem szeretnék -né lenni. Ha én mondjuk Kovács vagyok, ő meg Takács, akkor lehetek dr Kovács-Takács?

Figyelt kérdés

#házasság #névváltoztatásí
2016. márc. 13. 13:56
1 2
 1/20 anonim válasza:
9%
Olyanhoz menj, aki doktor.
2016. márc. 13. 13:58
 2/20 anonim ***** válasza:
88%
Lehetsz. Sőt dr. Takács-Kovács, dr. Takács és dr. Kovács is. Az viseli a drt aki szerezte, ez egy előtag, a neved elé kell tenni és kész. (A nés verzio más de mivel azt nem akarod igy arrol nem is irok)
2016. márc. 13. 13:59
 3/20 A kérdező kommentje:
A vőlegény adott, csak a név a kérdés :)
2016. márc. 13. 14:00
 4/20 anonim ***** válasza:
74%
Nyilván férjezettként is megmarad ez a címed, és utána is dr. leszel. Gondolom, hasonló lehetőségeid vannak, mint azoknak, akiknek nincs ilyen előtag a nevük mellé. Bár én több olyan nőt ismerek, akik megtartották a lánykori nevüket ezzel a címmel.
2016. márc. 13. 14:27
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
Csak Takács Jánosné nem szeretnél lenni? Mert lehetsz pl. Takácsné dr. Kovács Andrea.
2016. márc. 13. 14:48
 6/20 anonim ***** válasza:
79%

Lehetsz - bár tudom a né-s nem kell de infónak :)

dr. Takács Istvánné (itt nem egyértelmű) VAGY Takács Istvánné dr. (itt a nő a dr.) SŐT ha a férjed is dr. lesz, akkor dr. Takács Istvánné dr. is lehetsz (ez nem vicc).

Takács Istvánné dr. Kovács Mária

Takácsné dr. Kovács Mária

Vagy a nem né-s verziók

dr. Kovács-Takács Mária

dr. Takács-Kovács Mária

dr. Takács Mária

2016. márc. 13. 18:35
 7/20 anonim ***** válasza:
66%
dr. Takács Istvánné csak akkor lehet ha férj a doktor.., ha a nő a doktor akkor Takács Istvánné dr.
2016. márc. 14. 09:07
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

"dr. Takács Istvánné csak akkor lehet ha férj a doktor"

Ez nem igaz. Választhatják szabadon ezt a formát is, a magyar jog szerint ebben a formában nem egyértelmű ki a doktor. Ha egyértelműsíteni szeretné, akkor kérheti a név végére a dr. címet.

Ha a férj a doktor viszont automatikusan előre kerül.

2016. márc. 14. 14:49
 9/20 anonim ***** válasza:
Tévedsz.
2016. márc. 14. 18:24
 10/20 anonim ***** válasza:

Nincs olyan a magyar jogban, hogy valami nem egyértelmű, minden le van szabályozva. Pontosan ezért van az, hogy ha a férj a doktor akkor dr. Szabó Jánosné, ha a nő a doktor akkor Szabó Jánosné dr. Az egy másik dolog, hogy simán bejegyzik úgy ahogy akarod a tudatlan anyakönyvvezetők, mert kb. nem is tudják a rendszert.

Érdemes megnézni ezt: [link]

2016. márc. 14. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!