Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névváltoztatás: én dr leszek az esküvőig, a férjem nem dr. Milyen lehetőségeim vannak? Nem szeretnék -né lenni. Ha én mondjuk Kovács vagyok, ő meg Takács, akkor lehetek dr Kovács-Takács?
Lehetsz - bár tudom a né-s nem kell de infónak :)
dr. Takács Istvánné (itt nem egyértelmű) VAGY Takács Istvánné dr. (itt a nő a dr.) SŐT ha a férjed is dr. lesz, akkor dr. Takács Istvánné dr. is lehetsz (ez nem vicc).
Takács Istvánné dr. Kovács Mária
Takácsné dr. Kovács Mária
Vagy a nem né-s verziók
dr. Kovács-Takács Mária
dr. Takács-Kovács Mária
dr. Takács Mária
"dr. Takács Istvánné csak akkor lehet ha férj a doktor"
Ez nem igaz. Választhatják szabadon ezt a formát is, a magyar jog szerint ebben a formában nem egyértelmű ki a doktor. Ha egyértelműsíteni szeretné, akkor kérheti a név végére a dr. címet.
Ha a férj a doktor viszont automatikusan előre kerül.
Nincs olyan a magyar jogban, hogy valami nem egyértelmű, minden le van szabályozva. Pontosan ezért van az, hogy ha a férj a doktor akkor dr. Szabó Jánosné, ha a nő a doktor akkor Szabó Jánosné dr. Az egy másik dolog, hogy simán bejegyzik úgy ahogy akarod a tudatlan anyakönyvvezetők, mert kb. nem is tudják a rendszert.
Érdemes megnézni ezt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!