Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek miből állt a Nagy nap?
6:30: Ébresztő, zuhany, reggeli
7:15 - 11:00 Fodrász, smink (közben vőlegény felkel, zuhanyozik, borotválkozik, reggelizik, majd elmegy a virágokért és a szendvicsekért)
11:00 - 11:15 öltözés anyu segítségével
11:30 körül vőlegény hazaér a virágokkal, szendvicsekkel, meglát :)
Itt ebédeltünk
13:00-ra mentünk fotózásra, ez kb 14:30-ig tartott
Közben érkeztek a vendégek, hazamentünk köszönteni őket, uzsonnáztunk egy kis sütit
16:00-kor indultunk a szertartásra (csak polgári), ami 16:30-kor kezdődött
Utána közös fotózás, csokordobás, rizsszórás, stb.
18:00 körül értünk az étterembe, ahol 18:30-kor kezdődött a vacsora
20:00 körül ajándékozás, majd csokiszökőkút megnyitása, nyitótánc
10:00 körül gyertyafényes keringő, torta
éjfélkor menyasszonytánc, átöltözés, meglepetés tánc, éjféli kaja
kb. 2 körül a busszal érkező vidéki rokonok készülődni kezdtek haza, mivel ők voltak többen, a bulinak vége lett.
Mi még maradtunk pakolni, kb. 4:30-kor estünk az ágyba :)
Mivel külföldi fotós volt ezért érte mentünk egy nappal előtte a reptérre (nem volt idő izgulni, bár a nagy napon sem nagyon izgultunk).
Felkeltünk reggel (nem túl korán és nektek is ezt javaslom, mert baromi messze lesz a hajnalnégy, kegyetlenül el fogtok fáradni), elvittem a menyasszonyomat a fodrászhoz, majd elmentem a húgáért és elvittem a sminkeshez, majd elmentem a menyasszonyomért a fodrászhoz és Őt is elvittem a sminkeshez majd elmentem a fotósokért a szállásukra és Őket is elvittem a sminkeshez, itt letettem a kocsit és bátyám elvitt a szüleimhez, ahol nekem kb. négy óra semmittevés következett, beszélgettünk, játszottam a kutyával, fogadtam pár rokont és tovább beszélgettünk, majd megebédeltünk, mindenki összekészült én is (gondoltam poén ha a vőlegényen is valami kölcsön így az övemet egy jó barátomtól kértem kölcsön, de azt elfelejtettem, hogy kicsit különböznek a méreteink és úgy kétszer körbeér, de ennyi baki kell).
15:00-kor indultunk a menyasszonyomért a lányos házhoz. Kikérő nem volt, de ott azért csináltunk pár készülődős képet rólam is, ahogyan édesapám rám adja a zakót, és anyukám igazít egyet a nyakkendőmön.
16:00 Egyházi szertartás (sosem láttam még olyan szépnek a feleségem mint amikor az esküt mondta, pedig kifejezetten dekoratív teremtés a hétköznapokban is), utána egy nagy csoportképpel (ezt még a gratulációk és úgy általában minden további program előtt érdemes lehet megejteni mert így nem szélednek szét, mindenki rajta lesz). A kisebb csoportképekre is érdemes szánni legalább fél-egy órát, mert mindenki külön külön is akar majd képeket veletek, majd csak a lányok, csak a fiúk, a Géza és a lányok, az Ottó és a fiúk felállásban és lehetne folytatni a végtelenségig. Nem baj ha van egy vőfély/ceremóniamester aki ezt lekoordinálja, főleg ha több nyelvű a násznép/más nemzetiségű a fotós, de akkor is tud hasznos lenni ha nem a fotós hangja megy el estére mire beállít kismillió kiscsoportos fotót.
18:00-kor volt a polgári szertartás, már a lakodalom helyszínén, majd
19:30-kor a vacsi, utána nyitótánc, majd buli, aztán tortavágás és gyertyafénykeringő éjfél körül. A buli hajnali négy körül ért véget (én speciel már csillagokat kezdtem látni, egyrészt mert itattak is rendesen, másrészt pedig hulla fáradt voltam).
A kreatív fotózást hétfőn tartottuk a fővárosban, nektek is javaslom, hogy külön napra tegyétek, fények, ráfordítható idő, idegeskedés és ezer más szempontból is sokkal jobb és ez a végeredményen is látszani fog. Összességében azt tudom mondani, hogy tényleg életem egyik legszebb napja volt, de a kulcsmondat mégis talán az egyik legjobb barátom billentyűzetéből származik:
"annyira nem tudjátok elb4szni, hogy a végén ne legyetek házasok" a lényeg pedig ez. Tényleg nem tudtuk és Ti sem fogjátok tudni, a lényeg pedig nem változik semmitől. Csak lazán, éljétek át, éljétek meg mert (jó esetben nem lesz több).
Sok boldogságot! ;)
7 óra: felkelés, vőlegényemmel utolsó táncpróba (azon a héten dobtuk össze a koreográfiát), majd el a virágokért, kitűzőkért
9 óra: fodrász (vőlegény haza, fényképezés, tusolás, készülődés)
11 óra: sminkes (előtte haza kellett ugornom, mert bár szedtem hormon tartalmú tablettát, direk ezért...mégis megjött..)
13: öltözködés otthon, fényképek a készülődésről
15: polgári esküvő (gratulációk, fényképek)
16-18: fényképek rólunk, közeli barátokról és rokonokról a kinézett helyszíneken
19: templomi esküvő (majd fényképek, csoportkép)
20: vacsora kezdete
-innen már a vőfély managelte a dolgot, volt mrs és ms játék, két próba (amit közeli barátok találtak ki, nagyon ízlésesen ránk szabva) volt csokordobás, torta, lampion engedés...)
a vendégek nagy része reggel 6 körül ment haza, mi 8 kor.
Csodás volt.
6:00 ébredés, gyors reggeli, gyors zuhany.
7:00 vagy 6:45 (talán erre módosítottuk, mert könnyezős vagyok) kozmetikus. Előzőleg elkészített konty megigazítása ez úgy 8:30-ig. Közben vőlegény apóssal kiviszi a virágdíszt a templomba
8:30-9:00 öltözködés, előkészületek.
9:00-12:30 kreatív fotózkodás
12:30-13:30 visszajövetel a vendégfogadás helyszínére. Rokon elugrik feldíszíttetni a kocsit. Délelőtt még apósék kivitték a virágokat a vacsora helyszínére, ahol a megbeszéltek szerint elrendezték.
13:30 szűkkörű vendégfogadás, gyors ebéd, lánykikérés
14:45-15:15 templomi esküvő a közeli templomban.
15:15-15:45 kb. kis svédasztalos fogadás, gratulációk fogadása, menetberendeződés, autókra szalagok kerülnek.
15:45-16:30 kocsival át két településsel arrébb a városba.
16:30-17:00 polgári szertartás
17:00-18:00 megérkezés a csárdába, leparkolás, akiknek szálláshelyük van és még nem jelentkeztek be, megteszik a különálló szálláshelyen vagy eddig, vagy 19:00ig (van aki csak a többi esemény után tette meg)
18:00-19:00 pezsgőzés, koszorúdobás, harisnyakötődobás, fotózkodás mindenkivel.
19:00 -kb 21:00 vacsora, háromfogásos
22:00 menyasszonyi tánc
23:00 torta
24:00-01:00 közt átöltözés menyecskébe. Előtte persze valamikor elraboltak...
01:buli....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!