Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek miből állt a Nagy nap?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kristall1111 kérdése:

Kinek miből állt a Nagy nap?

Figyelt kérdés
(A készülődéstől a lakodalom végéig) Mire mennyi időt kellett (érdemes) szánni? Milyen "programok" voltak, hogy nézett ki a forgatókönyv, mi mi után következett? Áprilisban házasodunk, a szolgáltatók már meg vannak, csak a forgatókönyv nem állt még össze.

2016. jan. 15. 16:25
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Reggel 7-kor felkeltünk, ettünk müzlit, aztán szívtunk egy szál cigit friss kávéval, aztán délután 2-ig sorban érkeztek a vendégek, aztán ettünk kicsit, aztán felöltöztünk , aztán beültünk autókba, ja de előtte még elmentünk wc-re, aztán elmentünk a polgármesteri hivatalba, aztán mentünk templomba, ma is filózok néha azon h lehet h ez fordítva lett volna... de tökmindegy, aztán jöttek a galambok, nekem meg már tököm tele volt, aztán megint autókba ültünk, majd elszívtunk a már feleségemmel a kocsiban egy jointot, halál komoly, 1x élünk, aztán ittunk pár pohárral, majd odaértünk az étterem félébe ilyen tavas helyhez, majd kaja buli pia, aztán hajnali 1 kor mi már leléptünk.
2016. jan. 15. 17:09
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

6:30: Ébresztő, zuhany, reggeli

7:15 - 11:00 Fodrász, smink (közben vőlegény felkel, zuhanyozik, borotválkozik, reggelizik, majd elmegy a virágokért és a szendvicsekért)

11:00 - 11:15 öltözés anyu segítségével

11:30 körül vőlegény hazaér a virágokkal, szendvicsekkel, meglát :)

Itt ebédeltünk

13:00-ra mentünk fotózásra, ez kb 14:30-ig tartott

Közben érkeztek a vendégek, hazamentünk köszönteni őket, uzsonnáztunk egy kis sütit

16:00-kor indultunk a szertartásra (csak polgári), ami 16:30-kor kezdődött

Utána közös fotózás, csokordobás, rizsszórás, stb.

18:00 körül értünk az étterembe, ahol 18:30-kor kezdődött a vacsora

20:00 körül ajándékozás, majd csokiszökőkút megnyitása, nyitótánc

10:00 körül gyertyafényes keringő, torta

éjfélkor menyasszonytánc, átöltözés, meglepetés tánc, éjféli kaja

kb. 2 körül a busszal érkező vidéki rokonok készülődni kezdtek haza, mivel ők voltak többen, a bulinak vége lett.

Mi még maradtunk pakolni, kb. 4:30-kor estünk az ágyba :)

2016. jan. 15. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Mivel külföldi fotós volt ezért érte mentünk egy nappal előtte a reptérre (nem volt idő izgulni, bár a nagy napon sem nagyon izgultunk).

Felkeltünk reggel (nem túl korán és nektek is ezt javaslom, mert baromi messze lesz a hajnalnégy, kegyetlenül el fogtok fáradni), elvittem a menyasszonyomat a fodrászhoz, majd elmentem a húgáért és elvittem a sminkeshez, majd elmentem a menyasszonyomért a fodrászhoz és Őt is elvittem a sminkeshez majd elmentem a fotósokért a szállásukra és Őket is elvittem a sminkeshez, itt letettem a kocsit és bátyám elvitt a szüleimhez, ahol nekem kb. négy óra semmittevés következett, beszélgettünk, játszottam a kutyával, fogadtam pár rokont és tovább beszélgettünk, majd megebédeltünk, mindenki összekészült én is (gondoltam poén ha a vőlegényen is valami kölcsön így az övemet egy jó barátomtól kértem kölcsön, de azt elfelejtettem, hogy kicsit különböznek a méreteink és úgy kétszer körbeér, de ennyi baki kell).

15:00-kor indultunk a menyasszonyomért a lányos házhoz. Kikérő nem volt, de ott azért csináltunk pár készülődős képet rólam is, ahogyan édesapám rám adja a zakót, és anyukám igazít egyet a nyakkendőmön.

16:00 Egyházi szertartás (sosem láttam még olyan szépnek a feleségem mint amikor az esküt mondta, pedig kifejezetten dekoratív teremtés a hétköznapokban is), utána egy nagy csoportképpel (ezt még a gratulációk és úgy általában minden további program előtt érdemes lehet megejteni mert így nem szélednek szét, mindenki rajta lesz). A kisebb csoportképekre is érdemes szánni legalább fél-egy órát, mert mindenki külön külön is akar majd képeket veletek, majd csak a lányok, csak a fiúk, a Géza és a lányok, az Ottó és a fiúk felállásban és lehetne folytatni a végtelenségig. Nem baj ha van egy vőfély/ceremóniamester aki ezt lekoordinálja, főleg ha több nyelvű a násznép/más nemzetiségű a fotós, de akkor is tud hasznos lenni ha nem a fotós hangja megy el estére mire beállít kismillió kiscsoportos fotót.

18:00-kor volt a polgári szertartás, már a lakodalom helyszínén, majd

19:30-kor a vacsi, utána nyitótánc, majd buli, aztán tortavágás és gyertyafénykeringő éjfél körül. A buli hajnali négy körül ért véget (én speciel már csillagokat kezdtem látni, egyrészt mert itattak is rendesen, másrészt pedig hulla fáradt voltam).

A kreatív fotózást hétfőn tartottuk a fővárosban, nektek is javaslom, hogy külön napra tegyétek, fények, ráfordítható idő, idegeskedés és ezer más szempontból is sokkal jobb és ez a végeredményen is látszani fog. Összességében azt tudom mondani, hogy tényleg életem egyik legszebb napja volt, de a kulcsmondat mégis talán az egyik legjobb barátom billentyűzetéből származik:

"annyira nem tudjátok elb4szni, hogy a végén ne legyetek házasok" a lényeg pedig ez. Tényleg nem tudtuk és Ti sem fogjátok tudni, a lényeg pedig nem változik semmitől. Csak lazán, éljétek át, éljétek meg mert (jó esetben nem lesz több).

Sok boldogságot! ;)

2016. jan. 15. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
idegeskedésből
2016. jan. 15. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:
40%

7 óra: felkelés, vőlegényemmel utolsó táncpróba (azon a héten dobtuk össze a koreográfiát), majd el a virágokért, kitűzőkért

9 óra: fodrász (vőlegény haza, fényképezés, tusolás, készülődés)

11 óra: sminkes (előtte haza kellett ugornom, mert bár szedtem hormon tartalmú tablettát, direk ezért...mégis megjött..)

13: öltözködés otthon, fényképek a készülődésről

15: polgári esküvő (gratulációk, fényképek)

16-18: fényképek rólunk, közeli barátokról és rokonokról a kinézett helyszíneken

19: templomi esküvő (majd fényképek, csoportkép)

20: vacsora kezdete

-innen már a vőfély managelte a dolgot, volt mrs és ms játék, két próba (amit közeli barátok találtak ki, nagyon ízlésesen ránk szabva) volt csokordobás, torta, lampion engedés...)

a vendégek nagy része reggel 6 körül ment haza, mi 8 kor.

Csodás volt.

2016. jan. 15. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Hajnali fél hatkor anyám felvert, hogy menjek segíteni szendvicset készíteni a VENDÉGEKNEK (= fodrász, sminkes)zuhanyoztam, kajáltam, hétre jött a fodrász,9re a sminkes is. Felöltöztem, fél 11re jött a párom, elmentünk fotózkodni. Fél kettőkor már a templom előtt voltunk, beszélgettünk a vendégeinkkel, aztán kettőkor megvolt a templomi. Gratuláció, sütizés, csokordobás, csoportkép, aztán lassan elindultunk a lagzi helyszínére. 3 körül indultunk, fél 4re ott voltunk, kicsit beszélgettünk, pogácsáztunk, fél 5 körül megérkezett az anyakönyvvezető. 5ig lement a szerttartás, újabb gratulációk, pezsgőzés, kiscsoportos képek. 6tól vacsora, szép nyugodtan ettünk, a párom mondott egy rövid beszédet, megköszönte, hogy eljöttek stb. 7 körül felköszöntöttük a családunkat (többen is szülinaposak voltak), tortáztunk. Fél 8kor eltáncoltuk az első táncot. 10 körül volt egy hosszabb szünet, felszeltük az esküvői tortát, aztán volt egy kb. 5 perces fotómontázs. Tánc. 12kor leléptünk átöltözni, zuhanyoztunk, aztán fél egytöl menyecsketánc. Utána tánc amíg mindenki haza nem ment.
2016. jan. 16. 11:08
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

6:00 ébredés, gyors reggeli, gyors zuhany.

7:00 vagy 6:45 (talán erre módosítottuk, mert könnyezős vagyok) kozmetikus. Előzőleg elkészített konty megigazítása ez úgy 8:30-ig. Közben vőlegény apóssal kiviszi a virágdíszt a templomba

8:30-9:00 öltözködés, előkészületek.

9:00-12:30 kreatív fotózkodás

12:30-13:30 visszajövetel a vendégfogadás helyszínére. Rokon elugrik feldíszíttetni a kocsit. Délelőtt még apósék kivitték a virágokat a vacsora helyszínére, ahol a megbeszéltek szerint elrendezték.

13:30 szűkkörű vendégfogadás, gyors ebéd, lánykikérés

14:45-15:15 templomi esküvő a közeli templomban.

15:15-15:45 kb. kis svédasztalos fogadás, gratulációk fogadása, menetberendeződés, autókra szalagok kerülnek.

15:45-16:30 kocsival át két településsel arrébb a városba.

16:30-17:00 polgári szertartás

17:00-18:00 megérkezés a csárdába, leparkolás, akiknek szálláshelyük van és még nem jelentkeztek be, megteszik a különálló szálláshelyen vagy eddig, vagy 19:00ig (van aki csak a többi esemény után tette meg)

18:00-19:00 pezsgőzés, koszorúdobás, harisnyakötődobás, fotózkodás mindenkivel.

19:00 -kb 21:00 vacsora, háromfogásos

22:00 menyasszonyi tánc

23:00 torta

24:00-01:00 közt átöltözés menyecskébe. Előtte persze valamikor elraboltak...

01:buli....

2016. jan. 18. 14:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Faszzzért kell lepontozni.
2016. jan. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!