Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőmön a fotósnak, vőfélynek és a videósnak ugyanazt a menüt kell rendelni mint a vendégeknek?
én is tulzásnak tartom hogy a vendégek között ünnepi menüt kapjon:
1, ki mellé ültetem hisz ratam kivúl senki nem ismeri
2, nem vendég
amire én gondoltam a zenész, a ceremóniamestre (vőféj) videós fotós egy asztalnál,
vagy kólönben a vendégek közt kellene ülnie a pincéreknek is , hisz ők meg délutántól hajalig mig a mulatság tart felszolgálnak tartják a frontot , vagy a szakácsot aki már délelőttől a menün dolgozok , stb stb stb
A normális pár pedig nem nézi szolgának a szolgáltatót, hanem emberszámba veszi és nem várja el tőle, hogy főtt étel elfogyasztása nélkül dolgozzon végig 12-16+ órát, erős koncentrációs kényszerben. Ez fizikailag és szellemileg is megterhelő, ráadásul feljebb levezettem, hogy szakmailag miért jobb ha a vendégekkel közösen vagyunk elhelyezve.
Vannak különböző minőségű esküvők, ahol én dolgozom (ahogy feljebb is írtam), ott emberszámba veszik példának okáért a fotóst. Nem azért kapom a feljebb leírtakat mert kérem, vagy követeltem, hanem mert valamivel elértem, hogy maguktól adják, de akkor mondok még valamit: amikor publikus lett, hogy a feleségemmel összeházasodunk, az egyik pártól kaptunk ajándékba egy házasságról szóló könyvet, benne személyes idézettel, mert nekik sokat segített és úgy gondolták nekünk is érdemes lehet elolvasni, sőt volt egy olyan párosunk akik a feleségem után nevezték el a gyermeküket.
Én valószínűleg azt mondanám erre a megkötésre, hogy semmi gond jó lesz az általad vázolt szolgáltatói menü, de akkor a jegyes fotózás +30 a külön napos kreatív +50 a fotókönyv pedig szintén +30 ezer forintba kerül (ugyanis ezek nem feláras szolgáltatások nálam).
Ugyan én nem kérek ekkora összeget, de ahol kifizetnek a fotósnak 4-600e HUF összeget, ott nem az az alap hozzáállás, hogy megpróbálnak spórolni háromezer forintot a vacsoráján, akár azon az áron is, hogy esetleg kellemetlenül érezze magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!