Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni esküvőre?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni esküvőre?

Figyelt kérdés
Az én esküvőm 2008.-ban volt és akkor kb. 10ezer Ft volt az az összeg, amit fejenként a vendégek adtak, ez amolyan íratlan "szabály" volt. Szerintetek akkor most két évvel később mennyit illik adni?
2010. márc. 19. 11:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
9%

illik??? pénzt??? Én lennék az első aki kidobnám ha pénzt adna az esküvőmön.

Nekem csak annyi kell, hogy eljöjjön, és tiszteljen meg.

Részemről ennyi.

2010. márc. 19. 12:18
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Úgy is szokás gondolkodni, hogy minimum annyit adjon egy család, amennyibe kb. a vendéglátása kerül.
2010. márc. 19. 12:20
 13/24 A kérdező kommentje:

12:18 akkor nálatok hogy zajlik a menyasszonytánc? nincs ajándékozás, csak tánc?

köszönöm szépen a válaszokat! mostmár megnyugodtam, hogy nem kevés az összeg, amit gondoltam!

2010. márc. 19. 12:32
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit off, de azért leírom: a mi esküvőnk is 2008-ban volt. Idén nyáron lesz a húgom esküvője: ugyanaz az étterem, ugyanaz a menü és ugyanaz a zenekar. A kaja ára egyáltalán nem nőtt két év alatt, a zenekar pedig olcsóbb lett 20 ezer Ft-tal. Állítólag a válság miatt megcsappant a kereslet, ezért nem emelnek árat, vagy akár csökkentenek is.
2010. márc. 19. 12:47
 15/24 anonim ***** válasza:
ugyanaz maradhat. valószínűleg, még egy jó darabig így lesz.
2010. márc. 19. 12:54
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

ma 12:18 vagyok

És az előző válaszom 28%-ban hasznosnak tűnik, mert itt nem szokás, csak a vendéglátás!

Korrektek vagytok, de mondok mást, és lehet ezt is leszavazni. Ugyanis az én családomban és környezetemben nem azért esküdünk, hogy pénzt keressünk, és nem azért csinálunk kölyköt, hogy a parlament előtt verjük magunkat szocpolért, és gyermek után járó összegekért.

Na visz lát!

2010. márc. 19. 13:21
 17/24 A kérdező kommentje:

mivan? nem értem....

megkérdeztem tök normálisan, hogy náluk mi a szokás. már ezt sem szabad?

most akkor mi van?

2010. márc. 19. 13:24
 18/24 A kérdező kommentje:
egyébként ha meghívnak egy szülinapra te odamész üres kézzel? mert én nem szoktam odamenni. a házasságkötés is egy alkalom, ahol megajándékozzuk szeretteinket, barátainkat. az ajándék tárgya ebből a szempontból lényegtelen.
2010. márc. 19. 13:25
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

13.21

Te komolyan valami nálad nem kóser.

Kérdező:

Nyugi, nem kell az ilyenekkel foglalkozni, teljesen normális dolgot kérdeztél, ami mindeki számára érthető dolog, semmi bántó, extra sincsen benne. Tudod , mindig van 1%.

Valszin ha ő megy mondjuk lakodalomba, majd oda állít üres kézzel, de hát ez már az ő gondja baja, nekem a képemről lesülne a bőr a szégyentől

Ilyenkor a fiatal pároknak NÁSZAJÁNDÉKOT

Amúgy szerintem is elég az a 25 E Ft.

2010. márc. 19. 14:00
 20/24 anonim válasza:
100%

Szerintem annyit "illik" adni, amennyit nélkülözni tudsz.

Nem hiszem, hogy elvárná valaki is, hogy éhezz, azért, mert neki eskövője van és illik"... Főleg, ha rokon, vagy jóbarát az illető pár és tisztában van az anyagi helyzeteddel.

2010. márc. 20. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!