Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nászajándék lebonyolítása, így milyen?
Aki antik dolgokra tudja és szeretné költeni a nászpénzt -"mert meg van már minden egyebe"- az már a felső osztály. Mások szerint közép osztály,de én nem hiszek abban,mint ahogy a szellemekben sem . :D
Én az esküvőn készült közös fotókból és pár darab "csak az ifjú párt" mutató beállított fotókból küldtem a vendégeknek. Családtagoknak 30-40 db-os összeállítást. Többieknek 5-10 darabot. Nekem ez személyesebb,mint a "Nééézd mit vetteeeem!!!" fotók....
De Én csak egy csóró egészségügyi alkalmazott vagyok,hasonló baráti körrel :D Tehát nem mérvadó a véleményem.
Persze a jól bevált Herendi étkészlet és márkás, bőröndös eszcájg készlet még ma is divat (valahol), hogy a "maradandó"-nak megfeleljen az ember,de a többségnek az a maradandó,amit elvenni nem tudnak tőle. Lásd nyaralás, élmények! Ezt csak akkor veszíted el,ha alzheimer-es lennél idős korodra.
De,ha nálatok ezüst gyertyatartó , Munkácsy festmény és ókori szarkofág a kritérium,akkor legyen. Leljétek benne örömötöket. Csak a gyerek elől rakjátok el,mert a zsírkréta nem csak a falon fog :)
De továbbra sem ajánlom,a mutogatós fotókat :D
Előző. Nem az volt a kérdés, hogy melyik társadalmi osztályba tartozunk. Enyhe irigység és lenézés megjelent a leírásodba. Egyébként nagyszülői szinten paraszti és kézműves családból származunk én és a leendő férjem. A családomban én voltam az első diplomás. Tehát, nem a felső középosztályból származunk. :) Szorgalommal és spórolással jutott minden generáció egy kicsit előbbre MUNKÁBÓL! Nálunk a legfontosabb a tanulás volt. Testvéremmel, csak az volt a dolgunk, hogy tanuljunk, minimális házimunka mellett. Édesapámnak még érettségije sincs (mellesleg nagyon értelmes és a saját korosztályához mérten művelt ember).
Annyit megjegyzek, hogy még sok munka áll majd előttünk, de együtt könnyebb lesz az életben. Családi ház a célunk egy jó környéken. Nem sznobizmusból, hanem azt szeretnénk, ha a mi gyerekeinknek még könnyebb lenne. Jó iskola, jó állami infrastruktúra, stb. Szerintem ebben semmi bűn nincs, mindenki arra törekszik, hogy jobban éljen, jobban boldoguljon az életben. Mindemellett meg kell maradni embernek is!
A válaszokból látom, hogy nem jó ötlet, megpróbálom személyesen intézni. Esküvői fotókat alap, hogy küldünk a legközelebbieknek lehet, hogy egy kis albumot is.
Egyáltalán nem Munkácsyt akarunk venni. :) Azt sem mondtam, hogy utolsó fillérig elköltünk mindent, mert még rakunk félre családalapításra is valamennyit.
Szerintem van, aki 5 év alatt ennyit eldohányoz, mint amit mi erre szánunk. És ez tényleg maradandó, nem száll el, mint a füst a levegőben.
Be is bizonyítom. :)
500Ft/doboz/nap * 365 nap * 2 fő= 365 000 Ft/év
5 év alatt: 1 825 000 Ft
Ebből is látszik, hogy nagyon sok a gazdag ember ebben az országban, aki megteheti, hogy ennyit elfüstöl 5 év alatt. Minekünk meg erre nem telik!
off:
Ezt az összeget (1.825.000ft) szorozd fel kettővel, mert sehol nem kapsz 500 ft-ért cigit :D
1000 ft/doboz :))
Tudod hányan élnek MUNKÁBÓL?
A baj az,hogy a KSH adatai szerint 150 ezer az ÁTLAG fizetés, ami bruttót jelent, minek a nettója 98250 Ft. De jól hangzik a 150, ez a lényeg.
És ennyiért egy mentőtiszt dolgozik,aki életet ment. VAgy megpróbál a korházban átadni még élve. A 98 ezerhez hozzá adhatsz még egy 20-ast,ha sok az éjszakája, ergó pótlékot kap. Nem csodás? Biztos Ő a hibás. Miért nem takarodott el versenyszférába. Tudjuk.
A helyedben,ha már családalapítás, ház, akkor abba invesztálnék. A kötelező porcelán étkészletet megvenném, amit majd a nagy napokon előveszek és azon eszem (vagy sem,elrakom az unokáknak)a többit meg bankba, hogy legyen önerőm az új lakáshoz.
Mert most meg azt írod,hogy "nem olyan sok pénzre" kell gondolni,amin ilyen antik cuccokat akartok venni. Akkor nagyon nem vagy ismerős a piacon. A nem olyan sok Nekem pár tízezres tétel. Egy ezüstÖZÖTT gyertyatartót kapsz annyiért...vaterázzál.
De egy híresebb -nem Munkácsy- festő képe sem 20-50 ezer.
A vásárolt termékről küldözgetett fotót a továbbiakban is rossz ötletnek tartom.Ha az ajándékozó nem kérte külön. Bár kétlem,hogy van ilyene gy esküvőn.
A keresztanyám olyan csak,hogy ha pénzt ad (szülinapra)beszámolót kér, hogy mire lett költve. És ha nem ruhaneműre,akkor megsértődik. Varrónő volt, neki a ruha a minden. 85 éves asszonnyal meg nem veszekszünk,hogy de az a telefon olyan szuper! :D
15-ös na még jobb...
16-os nem porcelán étkészletet veszek. Hol írtam olyat? Evőeszközkészletet írtam, ami minőségi svájci van már 30 ezerért is. Porcelánt eszem ágában sincs venni, mert nem maradandó. Törékeny és már így is túl sok van a családban. Nem színezüst, hanem ezüstözött, ami már elég jó árban van. Festményeket Kieselbach oldalán néztem, de mi nem milliókat költünk rá.
Egyébként nem az volt a kérdésem, hogy adjatok tanácsot mire költsünk? Miért idegesíti ez az embereket? Mi ezzel a baj, hogy mi ezt vennénk? Bűn vagy mi? Nem kell kiselőadást tartani arról, hogy mennyit keresnek a mentősök, vagy mások. Az én családom is átlagemberekből áll, ők sem keresnek sokat. Sőt volt amikor mi is nélkülöztünk. Itt élek a földön, de nem értem, miért baj, ha nekünk ez tetszik és erre költünk. Én sem szólok bele, hogy más mit vesz. Öt év alatt közel öt milliót elcigiző párnak, miért nem szólsz az úton, hogy másra költse a pénzét? Nem értem mi a bajotok velem?
Az a gáz, amikor az anyagi szegénységhez lelki szegénység is járul.. nézem a válaszokat: "nem érdekel", "nem tartozik elszámolással", "semmi közöm hozzá" - hát akkor minek is van az esküvőjén vendégként?
Túlzottan nem vagyok híve a pénzadománynak, de néha praktikus, de ajándékot azért ad az ember, hogy a másik örüljön neki.
Ha pénzt adok, akkor jól esne látni, hogy minek örülnek, ha tárgy, hát tárgy, ha utazás, akkor utazás.
Aki csak ad valamit, mert "elvárás", - és ennyire se érdekli a másik, tán el se menjen esküvőre.
Nem tudom mit kell azon fikázni, ha van, aki "maradandót" akar adni. Én nem vagyok se sznob, se felső tízezer, de én is szeretem mikor karácsonykor kitesszük az ünnepi étkészletet, amit még a dédnagyanyám kapott nászajándékba, vagy ha vendégek vannak azt a teást teszem fel reggelihez, amit én kaptam olyantól, aki szegény már nem is él.
Élmény, utazás... Utazhatok egész életemben a saját pénzemen, pár év múlva úgy is megfakul az az apartman a görög tengerparton, mert biztos nem Maldív szigeteki, örökre maradandó úristen, ez a földiparadicsom nyaralásra számíthatok nászajándékba másfél millióért, de a nagyanyámtól kapott készletet még a gyerekem is felfogja tenni ünnepekkor, sőt még lehet az ő gyereke is.
Nekem mindig összeszorul a szívem, mikor látom a vaterán az étkészletet, hogy "nászajándék volt, de nekünk nem kell".. Na persze mit csodálkozunk, vannak, akik még karácsonykor sem ülnek le egy asztalhoz enni, nekik tényleg nem fontos az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!