Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nászajándék lebonyolítása,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nászajándék lebonyolítása, így milyen?

Figyelt kérdés
Tehát, az esküvői meghívottak száma 30 fő lesz. Mindenki közeli családtag vagy barát. Ajándékba felénk pénzt szokás adni. Mivel már mindenünk meg van a háztartásban, ez nem is kérdés. Aki pedig kisebb ajándékot hoz szívesen elfogadjuk, de maximum 1-2 lesz ilyen. Mi és még néhány családtag is azt szeretné, ha maradandó dologra költenénk. Mert úgyis elvinné a kiscica a pénzt idővel. Úgy tervezzük, hogy írunk egy közös listát a vőlegényemmel, hogy milyen tárgyakat vennénk meg szívesen. Elsősorban olyan tárgyak, amiket magunktól nem biztos, hogy megvennénk, például festmények, kézi készítésű szőnyeg, ezüst gyertyatartó, antik tárgyak stb. Felkeresnénk pár antikvitást, galériát. Egyébként mindketten vonzódunk a régiségekhez. Miután megvennénk a tárgyakat lefényképeznénk, elküldenénk és megköszönnénk az ajándékozóknak. Így látnák is, hogy mire költöttük el pénzt. Szerintetek jó ötlet? Te örülnél, ha így látnád, hogy mire költöttük az ajándék pénzed?

2015. okt. 19. 09:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem tartom jó ötletnek.

Ha magatok közt csináltok egy ilyen listát, magatoknak, és megváásároljátok azt, amit akartok, az jó, de mikor már vége az esküvőnek és eltelik egy kis idő, fényképeket körbeküldeni a vásárolt ajándékokról????? hááát???

Gondolj csak bele, mit érezhet az az ember, aki esetleg erején felül, kuporgatás árán tud csak nektek ajándékpénzt adni, és három hónap múlva látja, hogy ezüstgyertyatartó lett belőle. Ő meg esetleg egy hónapig komoly megszorításokkal élt. (igaz, ti ismeritek a vendégeitek anyagi helyzetét, lehet, hogy nincs szűkölködő közöttük)

Mikor legközelebb találkoztok vagy mennek hozzátok, említsd meg, mutasd meg, de csak akkor, ha látod, hogy nem fogja rosszul érinteni

2015. okt. 19. 09:55
 2/21 anonim ***** válasza:
30%
Szimpi. Bár minek a lista? Megveszitek, és elkülditek a képeket.
2015. okt. 19. 09:57
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
Őszintén szólva engem utólag baromira nem érdekelne, hogy mire költitek. Szerintem ne képet küldözgess nekik, hanem hívd meg az otthonodba, és esetleg akkor mutasd meg.
2015. okt. 19. 10:01
 4/21 A kérdező kommentje:

Magunknak írunk listát, és ami belefér belefér, ami nem nem, hogy kontrolláljuk a költésünket.

Szerencsére nincs senki, aki hónapokig kuporgatna. Hála Istennek!

Akkor talán egybe kellene lefotózni mindet és úgy megmutatni? Nincs "idegen", de még távolabbi rokon sem a meghívottak között.

2015. okt. 19. 10:01
 5/21 A kérdező kommentje:
Ja és nem tudok mindenkit meghívni utólag, hogy megmutassam, mert vannak akik a világ másik végéről jönnek és nem fognak annyi ideig Magyarországon maradni.
2015. okt. 19. 10:07
 6/21 anonim ***** válasza:
85%
Engem nem érdekelne, hogy mit vett az unokatesóm abból a pénzből amit az esküvőjére, se egyedül fotózva, az összes vásárolt dologgal együtt meg pláne nem, mert akkor nézegetném, hogy ez ennyit érhet, az annyit érhet.. A pénzt esküvőre nem azért adják, hogy elszámolj vele. Majd ha meglátogatnak megmutatod s kész, s ha nem is látogatnak meg a későbbiekben akkor is biztosan nem azon fognak gondolkozni, hogy ti mit csináltatok a pénzzel.
2015. okt. 19. 10:17
 7/21 A kérdező kommentje:
Értem, ezek szerint senkit sem érdekel.
2015. okt. 19. 10:46
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem, engem se érdkelene.

főleg, hogy - nem biztos, hogy te rokonaid közt - lehet olyan, aki megsértődik, mert szerinte hülyeséget vettetek.

2015. okt. 19. 10:51
 9/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell elszámolni a pénzzel, ajándékba kapjátok. Ha nászútra költitek, akkor arra, ha bútorokra, akkor arra.

Ajándékba kapott pénzzel csak akkor számolnék el, ha az illető mondja, h akart nektek egy mittomén hintaszéket, de sajnos nem talált, na akkor vennék egy szép széket és lefotóznám és úgy köszönném meg.

2015. okt. 19. 11:27
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Én is inkább azt mondom hogy fölösleges, de azt a részét nem értem egyáltalán hogy miért kéne ezen megsértődni. Ha tényleg közeli család, ebből nem lehet probléma. Azt meg hogy hülyeséget vett valaki az én pénzemen, nem tudom értelmezni. Ebből pusztán levonnám a következtetést hogy milyen szerencse hogy nem én választottam valami abból a pénzből, mert úgyse tetszett volna nekik, annyira különböző az ízlésünk.
2015. okt. 19. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!