Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a köszönetajándék?
Itt a gyakorin találkoztam először ezzel a kifejezéssel, és nem igazán értem, mi a lényege...
Elmagyaráznátok? Miért van/kell? Mi szokott ez lenni?
itt elhangzott, hogy újabb angolszász hagyomány.
Tévedés. Ezt még a rómaiaktól ered, az öt szem mandula, ami szimbólum volt.
Mint ahogy a rizsszórás sem idegen tőlünk, a magyar hagyományokban is szerepel a bőség jelképe, miszerint búzával, máshelyen cukorral szórták meg az ifjú párt.
(ezt csak úgy mellékesen)
Köszönöm, az őszinte (szánalmas) pontozásotokat.
No, nekem aztán valóban volt mivel felvágnom közalkalmazotti fizetésből. 30 fő előtt. -.- Saját büdzséből, nulla segítséggel.Egyedül anyósom adott az esküvő előtt egy héttel 100ezret.De addigra már minden ki volt fizetve. Se anyám,se apám nem tolt lóvéval, semmivel. 2 hónap alatt megszerveztem mindent. Meghívók, étterem, kaja-pia, sütemények (előző két nap még sütöttem) + rendeltem 2 kg pogit és 20 db mignont+ az esküvői torta,önkormányzat, menyasszonyi ruha, vőlegény, esküvői autó és dísz. Ezek után nem tetszik a kreatív, kútfőből kitalált talpas pohár+köszönet ajándék ötletem? Amit saját kézzel festettem, ergó még személyes is? Le vagytok sajnálva! Szánalmas, besavanyodott társaság. Ha már hagyománytisztelők vagytok, várom szeretettel a rakott szoknyás, pántlikás, néphagyományoknak megfelelő népi motívumokkal hímzett menyasszonyi ruhátokról a fotókat. Igen,igen, a fehér ruha sem volt mindig. A modern fehér ruha matyó hímzéssel pedig önáltatás.
# 8/16 Időpont tegnap 00:09
"Az embereknek nem kell egy újabb kacat"
Én barátokat és családtagokat hívtam meg, nem "embereket". Szerintem ez mindent elmond a hozzáállásunk különbözőségéről.
Hat el tudom kepzelni,hogy nem tudjak ahanyan nem tudnak kozlekedni esoben ernyovel, vagy autoval, vagy barmi..nem vall akkora eszre.
(Erre a hisztira, meg nem tudok, nem is akarok reagalni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!