Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az a köszönetajándék?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a köszönetajándék?

Figyelt kérdés

Itt a gyakorin találkoztam először ezzel a kifejezéssel, és nem igazán értem, mi a lényege...

Elmagyaráznátok? Miért van/kell? Mi szokott ez lenni?

2015. okt. 17. 20:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

itt elhangzott, hogy újabb angolszász hagyomány.

Tévedés. Ezt még a rómaiaktól ered, az öt szem mandula, ami szimbólum volt.

Mint ahogy a rizsszórás sem idegen tőlünk, a magyar hagyományokban is szerepel a bőség jelképe, miszerint búzával, máshelyen cukorral szórták meg az ifjú párt.

(ezt csak úgy mellékesen)

2015. okt. 19. 10:03
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
és még valami: szinte az összes lakodalomban, amire hivatalos voltam, láttam a másnap reggeli asztalokat (szakmámból kifolyólag általában ott vagyok a bontásnál) és tapasztalom, hogy a köszönőajándékok 80%-a ott hányódík a szerteszét. Nem viszik el a vendégek. Ez már egy valóságban kinyilvánított vélemény. Valóban fölösleges pénzkidobás, kacat, lom.
2015. okt. 19. 10:10
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Vagy sokan azt se tudják, hogy ezt haza lehet vinni?
2015. okt. 19. 10:12
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
13 miért ne tudnák? Nem hülyék az emberek, egyszerűen nem kell nekik.
2015. okt. 19. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Lim-lom, kacat akárhogy szépítjük, ez az igazság. Inkább szánják értelmesebb dologra azt a pénzt.
2015. okt. 19. 12:58
 16/18 anonim ***** válasza:
65%

Köszönöm, az őszinte (szánalmas) pontozásotokat.

No, nekem aztán valóban volt mivel felvágnom közalkalmazotti fizetésből. 30 fő előtt. -.- Saját büdzséből, nulla segítséggel.Egyedül anyósom adott az esküvő előtt egy héttel 100ezret.De addigra már minden ki volt fizetve. Se anyám,se apám nem tolt lóvéval, semmivel. 2 hónap alatt megszerveztem mindent. Meghívók, étterem, kaja-pia, sütemények (előző két nap még sütöttem) + rendeltem 2 kg pogit és 20 db mignont+ az esküvői torta,önkormányzat, menyasszonyi ruha, vőlegény, esküvői autó és dísz. Ezek után nem tetszik a kreatív, kútfőből kitalált talpas pohár+köszönet ajándék ötletem? Amit saját kézzel festettem, ergó még személyes is? Le vagytok sajnálva! Szánalmas, besavanyodott társaság. Ha már hagyománytisztelők vagytok, várom szeretettel a rakott szoknyás, pántlikás, néphagyományoknak megfelelő népi motívumokkal hímzett menyasszonyi ruhátokról a fotókat. Igen,igen, a fehér ruha sem volt mindig. A modern fehér ruha matyó hímzéssel pedig önáltatás.

2015. okt. 20. 07:53
 17/18 anonim ***** válasza:

# 8/16 Időpont tegnap 00:09

"Az embereknek nem kell egy újabb kacat"

Én barátokat és családtagokat hívtam meg, nem "embereket". Szerintem ez mindent elmond a hozzáállásunk különbözőségéről.

2015. okt. 20. 07:56
 18/18 anonim ***** válasza:
66%

Hat el tudom kepzelni,hogy nem tudjak ahanyan nem tudnak kozlekedni esoben ernyovel, vagy autoval, vagy barmi..nem vall akkora eszre.

(Erre a hisztira, meg nem tudok, nem is akarok reagalni)

2015. okt. 20. 08:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!