Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mire költenél többet inkább?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire költenél többet inkább?

Figyelt kérdés

Fix a költségvetés.

Te inkább kihúznál egy családot/néhány embert a vendéglistáról (ami 100 fős), hogy olyan ruhát választhass, amilyet akarsz, vagy inkább meghívnál egy családdal/néhány emberrel többet és beérnéd egy olyan ruhával, ami olyan nagy szám, de azért nem rossz?

2015. okt. 15. 18:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%

Szoktam nézni a Mondj igent a ruhára c. sorozatot, és mindig megdöbbent, mikor a drágább ruhát választják azzal a felkiáltással, hogy majd kihúzunk pár embert a vendéglistáról. De kinek mi a fontosabb...

A szalonos élményt amúgy megkaphatod úgyis, ha csak elmész próbálni, de nem onann kölcsönzöd. Igaz, akkor magán az esküvőn nem az lesz rajtad, de legalább felpróbáltad, hogy milyen lenne.

Őszintén szólva én nem vagyok egy nagy esküvő párti, a kéttanúsat sokkal jobban élveztem, és inkább vettem Oroszországból behozott ruhát (ami egyébként gyönyörű volt, és nekem tökéletesen megfelelt), a lagzira költhető pénzt pedig a nászútra, és a lakásba fektettük.

Az viszont nekem fura, hogy csak azért hívsz meg valakit, hogy ne legyen sértődés. Miért nem hívsz olyanokat, akiket valóban ott szeretnél látni? Ha pedig utóbbiakról van szó, nekem sokkal többet érne, hogy a számomra fontos emberek velem vannak, minthogy milyen ruha van rajtam.

2015. okt. 16. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a listát szűkíteném, soha nem is értettem minek 100 főt meghívni? A fele bőven elég, a hangulat is meghittebb és barátságosabb lesz, és neked sem kell lemondanod semmiről. Mindenki nyer. Az meg, hogy a 8. másodunokatesó ott van-e annyira mindegy.
2015. okt. 16. 18:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

" mert sokan mondták, hogy alig várják az esküvőt, olyanok is, akiket nem terveztünk, de ciki lenne így már őket nem hívni. "

Nem lenne ciki! Ne érezd magad kellemetlenül. Inkább a nem olyan közeli ismerősöktől illetlen, hogy konkrétabb célzás nélkül a részedről úgy kezelik, mintha tutira meg lennének hívva. Ez egyszerűen illetlen és tapintatlan viselkedés, mert pontosan erre játszanak, hogy így biztos meghívod őket.

NE érdekeljen az ilyesmi, csak az, hogy kit akarsz IGAZÁN, szívből meghívni.

2015. okt. 16. 18:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha valakin gondolkodsz, hogy a ruha, vagy ő, akkor inkább a ruhát válaszd.

El nem tudom képzelni, hogy ki lehet, hányadik ágú rokon, akit mindegy, hogy meghívsz, vagy sem...:-S

Amúgy egy bizonyos vendégszám után a költségek nem növekednek. Mindenki kifizeti a menüjét minimum.

2015. okt. 17. 13:23
 15/18 A kérdező kommentje:

Írta valaki, hogy 60-100 ezer a ruha. Na igen, az a már túl drága kategória. Olcsóbban kell gondolkodnom.

A menüt mindenki kifizeti az szerintem hülyeség, már bocs. Egy az, nem építek arra látatlanban, hogy majd visszafizetik. Másik meg az, ha fejenként 16 ezerrel számolsz, akkor te reálisan úgy látod, hogy 4-5 tagú magyar család (9 éven felül egész embert számláznak) biztosan ki tud fizetni 60-80 ezer forintot? Szerintem ez lehetetlen.

2015. okt. 17. 17:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Egyébként azt hiszem az lesz, hogy lehúzunk pár embert. Megmondtam anyukámnak, hogy nem érdekel hogy intézi el az ismerőseivel, nem lesznek meghívva. Mert pl. anyukám ismeretségi köréből is több ember úgy számolt, hogy meglesz hívva, de hát most őket miért hívnám én meg?
2015. okt. 17. 17:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van, anyukád ismerősei nem a te barátaid, rokonaid. Ha anyukád beígérte nekik, akkor számoljon el ő.
2015. okt. 17. 18:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát.. Mindenkit úgysem lehet meghívni, de fontos vendégeket ne húzz ki a listáról. A legtöbben egyébként is azt csinálják, hogy összeírják a neveket, ránéznek a költségvetésre és rájönnek, hogy bizony faragni kell. Hipp-hopp össze lehet írni 200embert, akit az ember szívesen meghívna...

Arra kevésbé érdemes alapozni, hogy sokan úgysem jönnek el, 78 főt hívtunk meg, imádkoztam, hogy ebből bizonyos 3 ember (egy család) ne tudjon eljönni és csak ők mondták vissza, mindenki más ott volt.

2015. okt. 22. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!