Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyit illik adni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit illik adni?

Figyelt kérdés
Testvérem fia nősül. Nem lesz lagzi, csak ebéd, meg előtte polgári templomi. A feleségemmel, a fiammal (18), a lányommal (16) és az ő barátjával (17) megyünk. A pár volt a fiúnk ballagásán, 20 ezer Ft-ot adtak neki. Kb. 2-3 havonta találkozunk a párral, jóban vagyunk, csak messze laknak.
2015. okt. 12. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Nagyjából annyit illik adni, amennyibe a vacsorád kerül. Persze többet is lehet, azon még senki nem sértődött meg. :)
2015. okt. 12. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt nagyban meghatározza az anyagi helyzetetek. 5 fő megy, tehát én 50 körül adnék, de a ti anyagi helyzeteteket, ti ismeritek.
2015. okt. 12. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem is, ha már adtok valamit, akkor 50 ezer körül kellene, ill. abban az értékben.
2015. okt. 12. 17:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi 100 E-t kaptunk anyósom testvérééktől, akik a násznagyaink is voltak. Egy másik testvérétől ugyanennyit (szerény anyagi körülmények között élnek, de összekuporgatták, nagyon meg is lepődtünk...). A harmadik testvérééktől 80 E. körül kaptunk.

Szerintem annyit illik adni, hogy kijöjjön a vacsora, plusz valami maradjon a párnak is, legalább 40-50 E. ebben az esetben.

25-N

2015. okt. 17. 12:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi négyen voltunk a szomszédunk esküvőjén a nyáron és 50 ezret adtunk.

de ez függ attól is hogy álltok anyagilag

egy főre kb 10-15 ezert szokás adni

2015. okt. 18. 20:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Apukám fia nősült a nyáron hárman mentünk mi 150 ezret adtunk mert mégis csak közeli rokon.
2015. okt. 18. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk nagynénik, nagybácsik 50-et szoktak. Mondjuk ezek azok, akik kettesben jönnek. Ha hoztok még három főt ugye.. az még a vacsorátokat se fedezi, nemhogy ajándékot adjatok. A fejenként tízezer az a kissé távolabbi rokonoktól, barátoktól illendő (bár meg kell mondani már rohadt rég beragadt ez az összeg, azóta már jóval drágább minden, igaz a fizetések nyilván nem emelkedtek) azért a nagybácsiéktól több kéne. Na de te tudod mennyid van rá. Hiába mondom, hogy nektek minimum(!) 80-at ki kéne rakni, ha öten megjelentek mint ilyen közeli rokonok, ha nektek nincs rá.
2015. okt. 19. 00:18
 8/10 anonim ***** válasza:
7 vagyok, ja bocs! Elnéztem, nem lesz lagzi. Akkor 50 ezerrel törölhetik szemüket szájukat, az bőven elég, ha tudtok adni annyit, a sima ebédnél a kaja nem egy egetrengető összeg!
2015. okt. 19. 00:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Ergo (nem tudjuk,hogy Nő v. Férfi vagy) te vagy a Nagybátyja vagy Nagynénje a fiúnak.

A nagybátyáméktól (Nagybátyám,felesége,fia) kaptam 55 ezret. Plusz a lányuk külön jött külön a barátjával,de ők nem maradtak, ők adtak 35-t. Az nem derült ki, hogy az kinek a minek a pénze volt. Az unokhúgom barátját eddig kétszer láttam életemben, ebből az egyik az esküvő előtti vendégvárás volt,úgyhogy nem feltételezem,hogy tőle van. Az unokahúgom dolgozik,de szerintem a szülei adtak hozzá, vagy adták.

Ergó nagybátyám családi összes: 95 ezer.

Ballagásra 12 éve 20 ezret kaptam, most a húgom 40-et. Ez az infláció lehet :D De mi oda vissza adogatjuk a pénzt.

Nálunk 3 gyerek van, náluk kettő. Felváltva ballagtunk.

2015. okt. 20. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja, azt nem írtam,hogy nálunk nem volt lagzi önkormiban fél órás szertartás, aztán 17:00-22:00-ig voltunk az étteremben, leves, bőség szaru, esküvői torta vágás.
2015. okt. 20. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!