Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vehetném fel a vőlegényem nevét ebben az esetben?
A vőlegényem vezetékneve kötőjeles. De én szintén kötőjelesen szerettem volna felvenni a nevét. Ez lehetséges?
pl az ő neve Kovács-Szabó Béla. Én pedig Molnár Anna vagyok. Lehet a nevem Kovács-Szabó-Molnár Anna? Vagy esetleg csak az első tagot? Tehát Kovács-Molnár Anna. Vagy ez hülyeség? Ti mit tennétek? Esetleg milyen változatok lehetnek még?
Kovács-Szabó Anna.
Kovács-Molnár Anna.
Az első jól leírta: ha kötőjelesen szeretnéd felvenni a nevét, akkor csak az egyik tagot használhatod, tehát:
Kovács-Molnár Anna
Szabó-Molnár Anna
Vagy mindkettőből úgy, hogy a te vezetékneved van elől. Az a lényeg, hogy 3 vezetéknév már nem lehet, tehát Kovács-Szabó-Molnár nem lehetsz.
Vagy akkor leszek Kovács-Szabó Anna, mint a vőlegényem. Csak hát szerettem volna megtartani a saját nevemet is.
Esetleg olyan lehet, hogy Kovács-Szabóné Molnár Anna? Vagy Kovács-Szabó Béláné Molnár Anna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!