Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtt állók, és esküvőn már túllévők, ti honnan tudtátok, mi kell a nagy napra? Mennyi meló van benne?
21 éves vagyok, szóval még a háztájon sincs esküvő kilátásban, de érdekelne, ki honnan szerzi az információkat? Én még az esküvő és lagzi menetét sem tudom pontosan, fogalmam nincs mikor van menyasszonytánc, és az éjféli kajálásról is itt olvastam először.
Ezen felül zenekar, vőfély... Utánakeresgélni, árakat nézni, fotós, ruha, hely..
Hatalmas kihívásnak tűnik jelenleg.
Jó kérdés, én a sajátom előtt egyetlen esküvőn voltam csak, amit nem hagyományos lagzi követett hanem csak egy sima ebéd. A férjem sok hagyományos lagzin vett részt, ő tudta hogy az az amit nem akar :). Úgyhogy a miénk olyan lett amilyet mi akartunk és tojtunk a hagyományokra. Én évekkel később hallottam először vőfélyről.
Ha még nem voltál lagziban érdeklődj a családodnál, meg az is számít hogy a jövendőbelid családjában mi a szokás. Ha meg akartok felelni a szokásoknak, akkor ezt a kettőt kell valahogy összehozni. És hát igen, aki mindent akar, köszönőajándéktól székszoknyán át a videósig, annak bele kell tennie a munkát és egyesével elintéznie mindent.
Mi lazák voltunk, a meghívót én írtam; dekort, kaját a helyszín intézte (a helyet már ismertük korábbról), videós, zenekar nem volt, virágot a legközelebbi helyről vettünk, a cukrászdát pedig szintén ismertük, tehát egyedül ruhát és fotóst kellett vadásznunk. Az én ruhám és a fotós le lett fixálva egy fél nap alatt, a férjem varratta az öltönyét, az kicsit tovább tartott, de ő is kapta valakitől a szabó nevét, szóval nem keresgélt sokat. + Anyakönyv, templomi nem volt.
En csak 1 eskuvon voltam a mienk elott es az elegge eltert attol, amilyet mi szerettunk volna. Szerintem a lenyeg az, hogy a menyasszony es a volegeny kozosen dontse el, hogy mik a legfontosabbak, es ahhoz igazitsa a tobbi dolgot, pl. van, akinek a datum, van, akinek a helyszin, a fotos, vagy a zenekar, stb., de ha ezek foglaltak, akkor ahhoz kell a tobbi dolgot igazitani.
pl. Egyik rokonomeknak az idopont volt fontos, de csak egy helyet talalt viszonylagos kozelsegben, ahol osszeadjak oket az adott napon. Nekunk fontos volt, hogy ne nagyvarosban legyen, es a pap vallalja a jegyesoktatast rugalmasan, mivel kulfoldon elunk, de a helyi nyelvet annyira nem beszeljuk, hogy itt el tudjunk jarni.
Egyebkent pedig a kozos elkepzelesek megbeszelese utan johet a googleozes, ismerosoktol tippek kerese, vagy akar itt vagy mas forumokon is kerheted, hogy ajanljanak olyan szolgaltatot, aki bevalt.
Van egy csomó blog, meg FB csoport, ami ezzel foglalkozik, keresgél az ember. Meg azért alapkérdéseket te is tudsz: akarsz-e nagy vendégsereget, nagy hacaccárét vagy csak szűk körben, akarsz-e táncolni vagy csak vacsora, akarsz-e vőfélyt, hol szeretnéd. Ha ezekre szép sorjában válaszolsz, akkor körvonalazódik maga az esküvő.
Hogy mikor van a menyasszonytánc, arra meg majd a vőfély választ ad, az ilyeneket ő úgyis elmondja.
Nálunk minden úgy volt, ahogy szerettük volna...nem voltak erőltetett szabályok, hagyományok stb.
Olyan volt az esküvőnk, amilyent szerettünk volna....Amelyik ruha megtetszett, amelyik étteremben jól éreztük magunkat, az a zenekar, akit már korábban hallottunk és tetszett. Dekorban az ízlésem diktált, nézegettem jópofa dekorokat és ami tetszett megcsináltam, szépen rendre...
Maga a nap levezetéséről nálunk a vőfély gondoskodott, de neki is elmondtuk, mi az, amit határozottan nem szeretnénk (pl. kikérés)...
Volt nálunk muffintorta, csiptetőkből köszönőajándék-ültetőkártya, a vázákat én készítettem vintage stílusban, volt lampion, énekelt a legjobb barátnőm, volt szülőköszöntő és 3 kedves próba, amit a barátaink találtak ki. Volt csokordobás, rizsszórás, de semmi flanc, limuzin, pillangók, külön dekoros, ilyesmi nem volt. Át sem öltöztem, végig a menyasszonyi ruhában voltam. A csokromat egy virágkötő ismerősöm készítette, teljesen rámszabva. A koszorúslányaim a piros árnyalataiban voltak, még az Atya is olyan volt hogy a szívembe lopta magát... :)
A manüt a vőlegényemmel (mostmár férjemmel) választottuk ki, és csak olyan vendégeket hívtunk, akik kedvesek számunkra.
Nem nagy kihívás, de élmény. Az esküvő meg egy csodás megható pillanat-legalábbis egy pillanatnak tűnik, így utólag...
25-N
Ha tudod, hogy mit akarsz, akkor nem olyan nagy dolog...úgy értem, hogy van vele bőven meló, de nem fogsz elveszni az óriási kínálatban.
Mi pl. egy éttermet kérdeztünk meg, mert tudtuk, hogy ott szeretnénk és kész. Egy fotóstól kértünk árat, mert ismertük és tudtuk, hogy őt szeretnénk.
Szóval nekem csak az a tanácsom, hogy legyen valami alapelképzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!