Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a különbség a szalagavatós...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a különbség a szalagavatós és az esküvői ruha között?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy egy szalagavatós bérlése 20-25 ezer Ft, az esküvői ruháé pedig 100-nál kezdődik.

Mi van akkor, ha én szalagavatósnak nevezett ruhát bérelek az esküvőmre fillérekért? Van bármi különbség?

2015. szept. 11. 16:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%

Semmi. Nem fog elvinni a rendőrség...

De a szalagavatós ruhák általában ócskábbnak néznek ki.

2015. szept. 11. 16:45
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy én látom, maximum annyi, hogy a szalagavatós ruhák gagyibbak, inkább jelmezszerűek.
2015. szept. 11. 17:02
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Nekem egy ismerősöm azt bérelt, és úgyis szép volt. Én tudtam, hogy szalagavatós ruha, de akik nem, azoknak megsúgom nem tűnt fel.

Pl itt: [link]

Kb semmi különbséget nem látok egy túlárazott esküvői ruha és ezek között, az árát leszámítva. De komolyan. Jó ha ilyen cicomás másmilyen felsőrészt szeretnél, akkor lehet nem találsz, de amúgy...

Ha látnék egy esküvői menyasszonyi ruhát, ami 10 ezer forint, de nekem az tetszene, akkor nem törődnék vele, hogy nem került 100 ezer forintba.

És ezt úgy írom, hogy nő vagyok és megtehetném, hogy csiricsáré kva drága ruhát bérlek, csak az értelmetlen pénzpazarlásnak (és sajnálom, de számomra ez is az) nincs értelme.

2015. szept. 11. 18:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Most olvastam egyik menyasszonyi ruha kölcsönző honlapján, hogy náluk semmi különbség nincs a két ruha között, csak a bérlés ára.

Viszont csak az bérelhet szalagavatós ruhát, akinek van érvényes nappali tagozatos diákigazolványa.

Nem tudom, ez minden kölcsönzőnél így van-e.

2015. szept. 11. 18:46
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Máshol meg azt írják, hogy az a különbség, hogy uszály nélküli mind, abroncsos és strasszos... és olcsóbb, mert csak egy tánc erejéig van bérelve.

Úgyhogy nem tudom, hogy menyasszonyi ruha helyett ugyanannyiért esküvőre lehet-e szalagavatós ruhát bérelni, most így gyors utánanézéssel azt látom, hogy nem.

De utána kell érdeklődni.

2015. szept. 11. 18:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben sokan béreltek az esküvőjükre szalagavatós áron ruhát, így bevezette sok szalon a diákigazolvány felmutatást, mert amúgy főleg a vidéki kisebb szalonoknál nincs különbség. Ugyanaz a ruha csak a szalagavatós ár olcsóbb. A nagyobb szalonoknál pedig a már "kifutott" menyasszonyi ruhákat hívják szalagavatósnak. Pl rejtett pecsétfolt, ami táncnál nem látszik, esküvőn és esküvői fotózáson viszont ciki, vagy nagyon régi fazon, így az aktuális esküvői trendnek nem megfelelő, stb.
2015. szept. 11. 19:00
 7/14 anonim ***** válasza:
71%

Úgy röviden: minden.

Kicsit hoszaban:

- szalagavatósnak a leselejtezett, régi modelleket adják ki, amik olyan állapotban vannak, ill. olyan fazonúak, anyagúak, hogy esküvőre nem kelendőek (illetve csak igen ritka esetben). Tehát vagy 4-5 évesek legalább, vagy olyan hibáik vannak, amik esküvői ruhánál már nem fogadhatóak el (kisebb-nagyobb javítgatások, stb.)

- sok helyen a szalagavatós ruhák az olcsóbb, gyengébb kivitelezésű modellek, ezért is az árkülönbség - kevesebb, roszabb minőségű anyag van bennük, stb.

Képekkel ilusztrálva meg...

Ez a szalagavatós:

[link]

[link]

[link]

Ez az esküvői:

[link]

[link]

Ez szerintem többet mond minden szónál.

2015. szept. 12. 19:33
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Oké előző, és beraksz 2 tök más fazonú ruhát a végére és azt hiszed, hogy ezzel mindent megmagyarázol... :D

Amúgy nincs sok különbség. Az egyik nyilván az ár. Másfelől a menyasszonyi ruhából több verzió van: lehet uszályos is, és akár abroncs nélküli is, míg a keringőhöz hagyományosan abroncsos ruhát szoktak. Amire még szerintem érdemes figyelni: a menyasszonyi ruhánál, ha hosszú fazonú, akkor úgy elegáns, ha pont leér a földig. Se nem túl hosszú és nem is "lötyög" bokamagasságban. Míg szalagavatónál szerintem ezt nem nézik, sőt ott nem is baj, ha nem földig ér a tánc miatt.

2015. szept. 12. 20:26
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
A minőséget kell nézni a képen, nem az fazont, észlény.
2015. szept. 12. 22:00
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
Azért azt szeretném leszögezni, hogy aki nem lapozgat egész héten esküvői magazinokat vagy dolgozik ilyen munkakörben (vendégek 90%-a), az nem fogja látni a különbséget.
2015. szept. 13. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!