Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvőre minden rokont illik meghívni vagy a menyasszony/vőlegény nyugodtan megtagadhatja bizonyos rokonok részvételét?
Figyelt kérdés
Itt nem az a kérdés, hogy joguk van-e valakit meghívni vagy nem meghívni, mert ez egyértelmű, hogy igen, de mennyire elítélendő bizonyos rokonokat kihagyni. Tudom, ez a viszonytól is függ, de van aki szerint az öregek például unalmasak, a gyerekek meg zavarnak stb.
PLUSZ (+): Gyerekeket illik/lehet esküvőre hozni vagy a menyasszony/vőlegény jobban teszi, ha felszólítják, hogy azokat hagyják otthon, mert csak tönkretennék a szertartást?
2015. szept. 10. 15:01
31/34 A kérdező kommentje:
És honnan veszed, hogy a kérdésem "fake" (micsoda "intelligens" szóhasználat), mikor ha lenne egy cseppnyi szövegértési készséged, akkor látnád, hogy nem írtam magamról meg senkiről és semmiről semmit, hanem ez egy általánosságban megfogalmazott kérdés.
2015. szept. 10. 21:53
32/34 anonim válasza:
"de van aki szerint az öregek például unalmasak, a gyerekek meg zavarnak stb. "
Én azt nem hívnám, meg, aki ezt így gondolja..... Idióta! Pláne a gyerekek. Anno, gyerekkoromban szerencsére nem volt "divat" ez a gondolkodás. Imádtam esküvőkre járni, hatalmas buli volt. Halálra sértődtem volna, ha otthon hagynak.
33/34 anonim válasza:
Azt hívtok akit akartok. Mi se hívtuk meg a férjem nagybátyját, nénikéjét, unokatestvéreit. Szűk családba ők már nem fértek bele:-)
34/34 anonim válasza:
Szerintem ez az esküvőn/lakodalmon résztvevők létszámától függ ill. attól is, hogy kivel milyen a kapcsolatotok. pl.: egy kis létszámú esküvőre, lakodalomban szerintem semmi kivetnivaló nincsen abban, hogy nem hívod meg a másod-harmad unokatestvéreidet, vagy minden nagynénit - nagybácsit, vagy az unokatesód párját, úgyhogy az illetővel nem is élnek együtt és csak egyszer láttad, meg a munkatársaidat. Nyilván ha nagy eskövőről van szó, akkor illik meghívni a fentebbi embereket. Mi pl.: simán meg fogjuk mondani, a kisgyerekes rokonságnak, hogy a gyerekeket hagyják otthon. Egyedül a párom keresztfia lesz gyerekként ott az eskövőn, de ő már 11 éves, vele nem lesz gond. Nem akarjuk, hogy a gyerekek ott rohangáljanak, visitsanak. Nem beszélve arról, hogy egyik gyerekes rokonnal se vagyunk napi kapcsolatban sőt a kapcsolat kb. csak annyi, hogy tudjuk hogy van gyerekük, meg hogy hogy hívják... nahát ennyi után illemből, nem fogjuk odahívni őket. Sőt a párom pl.: azt mondja simán megcsinálja azt, hogy az unokatestvérét meghívja, mert szoktak azért félévente találkozni, emailben, skypon tartják a kapcsolatot, de a férjét nem hívja meg, mert az illetőt a 10 év alatt egyszer látta 10 perce. Szóval nem fogunk illemből odahívni egy idegent, csak azért mert valakinek a férje. Szerintem ilyenen felesleges megsértődni, vagy jelenetet rendezni. Szerintem udvarias stílusban, kulturáltan meg lehet a rokonokkal beszélni, hogy pl.: a gyereket ne hozza, vagy a partnerét, akit te adott esetben nem is ismersz ne hozza, v. hogy miért nem hívod el csak azért mert rokon... pl.: mert kis létszámú esküvő és évek óta nem beszéltetek, esetleg a vőlegényt nem is ismerik.Szerintem első sorban azon múlik, hogyan vezeted fel: nyilván nem felszólítod, de kategórikusan meg lehet, kell mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!