Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy esküvőre minden rokont...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy esküvőre minden rokont illik meghívni vagy a menyasszony/vőlegény nyugodtan megtagadhatja bizonyos rokonok részvételét?

Figyelt kérdés

Itt nem az a kérdés, hogy joguk van-e valakit meghívni vagy nem meghívni, mert ez egyértelmű, hogy igen, de mennyire elítélendő bizonyos rokonokat kihagyni. Tudom, ez a viszonytól is függ, de van aki szerint az öregek például unalmasak, a gyerekek meg zavarnak stb.

PLUSZ (+): Gyerekeket illik/lehet esküvőre hozni vagy a menyasszony/vőlegény jobban teszi, ha felszólítják, hogy azokat hagyják otthon, mert csak tönkretennék a szertartást?

2015. szept. 10. 15:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
18%

Na, mi tavaly nyáron voltunk esküvőn.

Mivel az egész egy fél napos utazással indult, és másnap volt a lagzi, így összeszerveztük a szokásos éves nyaralással.

Úgy oldottuk meg, hogy a szertartáson külön ültünk, hogyha bármi van, meg tudjak lépni a négyévessel.

Viszont nem mentem volna gyerek nélkül.

2015. szept. 10. 16:12
 22/34 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Itt tudsz szemezgetni a válaszok között, elég érdekesek...

http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eskuvo..

2015. szept. 10. 16:16
 23/34 anonim ***** válasza:
64%
Azt tapasztaltam, hogy azokon az esküvőkön, amiken én voltam, nem volt soha kikötve, hogy márpedig nem hozhatják a kisgyerekeket, mégsem láttam nagyon öt-hat év alatti gyerekeket. Szerencsére felérték ésszel a szülők. Voltak néha gyerekek olyan 7-8 évestől kb. jól elvoltak, szaladgáltak, táncikáltak, nem nagyon volt gond, ha mégis, a szülők eléggé résen voltak, tehát nem volt lagzit szétordító, hisztiző gyerek.
2015. szept. 10. 16:28
 24/34 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem a anyatigrisek azért veszik sértésnek a dolgot, mert a gyerek az ő nevelésük, és azzal, hogy megkéri a pár, hogy ne hozza esetleg, azzal személyesen őt sérti meg, mert az ő gyereke igenis jól van nevelve. De elfelejtik, hogy bizonyos korig nem nevelés kérdése, hogy a gyerek üvölt-e a boldogító igen közben, vagy még kicsi és fáradékony egy egész estés lagzi fegyelmezett végigüléséhez.

Szerintem, aki ezzel tisztában van, azt meg sem kell kérni, hogy ne hozza a gyereket (mert ez eleve illetlenség). Aki meg nem tudja ezt felfogni, az mindenképp megsértődik, felháborodik és el se jön.

Egyébként ezek a hagyományok, hogy mindenkit illik meghívni, nehogy megsértődjön. Szüleim esküvőjükön szinte a vendégek felét nem is ismerte, mert valami távoli rokon vagy annak a valakije volt. Testvérem esküvőjén is anyukám mondogatta neki, hogy illene még ezt meg azt meghívni. Én ezt teljesen máshogy kezelem. Csak azokat fogom meghívni, akik közeli család vagy szeretek és tartom a kapcsolatot. Például 4 unokatestvéremet tuti nem hívom meg, mert velük egyáltalán nem, vagy alig tartottam a kapcsolatot. Nem hiszem, hogy ezen megsértődnek majd, de ha mégis, akkor ez van.

Amúgy is egy szűkösebb költségvetésű esküvőn, nehogy már idegenekre, ismeretlenekre vagy kevésbé kedvelt személyekre költsünk.

Az idősekkel nincs baj szerintem se. Csak az, hogy elfáradnak hamarabb ők is, haza kell őket vinni valakinek, mikor ők akarják. Persze ez főleg egészségi állapottól függ.

Amúgy kétlem, hogy bárkinek lenne mersze kérni, hogy gyereket ne hozzon a pár, mivel illetlenség. Viszont a gyerekvigyázó sarok tényleg jó ötlet.

2015. szept. 10. 17:43
 25/34 anonim ***** válasza:
59%
Nézd, ha ilyen stílusban hívnál meg az esküvőre, hogy te engem "felszólítasz" arra, kit vihetek vagy vigyek magammal, mert "úgyis tönkreteszi a szertartást", akkor mondjuk keresztbe állna a szemem, és valószínűleg nem lenne sok kedvem elmenni. De ha kedvesen elmondod, hogy a gyerekeket nemigen fogjátok tudni lekötni, ez egy ilyen "felnőttes" esküvőnek készül, akkor levágom, hogy nem kívánsz visító kétévest a templomba. Csak ha lehet, ne szólítgass fel semmire, mert nem vagy te behajtó. :)
2015. szept. 10. 18:14
 26/34 anonim ***** válasza:
7%

Azt hívnak meg akit akarnak. Mondjuk az elég bunkóság szerintem, hogy ha egy családon belül válogatnak. Akkor már vagy az egész családot hívja, vagy az egészet ne.

Gyerekek nem teszik tönkre a szertartást, viszont a szüleik biztosan nem fognak szórakozni.

2015. szept. 10. 19:05
 27/34 anonim ***** válasza:
12%

Ti is milyen buták vagytok, ez a popsiarcú minden kérdésében leírja, hogy össze akarja ugrasztani a népet, ti meg csak birkáztok.

Endre aranyom, menj el barátokat szerezni, nagyon szánalmas vagy.

2015. szept. 10. 19:56
 28/34 A kérdező kommentje:
27-es, te minden kérdésemhez jössz trollkodni?
2015. szept. 10. 20:30
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Endrécske jelentett, jujj!

Bizony, megyek, mert szánalmas vagy. Bevallottan szánalmas.

És hogy a moderátorok még nem tiltottak ki a fake kérdéseiddel, az csoda.

2015. szept. 10. 21:37
 30/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miről beszélsz. Ahogyan fogalmazol, meg amiket írsz, azok alapján te vagy a szánalmas. Vagy trollkodsz vagy paranoiás vagy. Az előbbi valószínű. Nem tudom mi bajod van, nem is ismerjük egymást, de gondolom, nem én vagyok az első, akire rászálltál.
2015. szept. 10. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!