Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy esküvőre minden rokont...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy esküvőre minden rokont illik meghívni vagy a menyasszony/vőlegény nyugodtan megtagadhatja bizonyos rokonok részvételét?

Figyelt kérdés

Itt nem az a kérdés, hogy joguk van-e valakit meghívni vagy nem meghívni, mert ez egyértelmű, hogy igen, de mennyire elítélendő bizonyos rokonokat kihagyni. Tudom, ez a viszonytól is függ, de van aki szerint az öregek például unalmasak, a gyerekek meg zavarnak stb.

PLUSZ (+): Gyerekeket illik/lehet esküvőre hozni vagy a menyasszony/vőlegény jobban teszi, ha felszólítják, hogy azokat hagyják otthon, mert csak tönkretennék a szertartást?

2015. szept. 10. 15:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
27%
Anno az egyik kérdésnél a valaszadok többsége azt írta, sértő, hogy a gyereket nem akarják ott látni. Kisebb részük a felügyeletet nem tudta megoldani
2015. szept. 10. 15:18
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

Nekem van gyerekem, és nem sértődnék meg, ha úgy hívnának meg egy esküvőre, hogy csak gyerek nélkül. Megérteném. Valószínűleg magamtól se vinném, mert egy 5 éves gyerek után rohangálni kiöltözve magassarkúban nem túl szórakoztató, és lehet, a szertartásról azért maradnék le, mert a gyereknek éppen pisilnie kellett.

Ha sok gyerekes családtagod van, akiket szíved szerint meghívnál, de a gyerek miatt hezitálsz, egy jó tippet tudok adni a megoldásra, amit a legutóbbi lagzin volt. A pár felkért egy fiatal bébiszittert, és az étteremben volt egy külön helyiség a gyerekeknek (trambulinnal, csúszdával) Így a csaj vigyázott és játszott a gyerekekkel egész este.

Szerintem nyugodtan kérhetsz ilyet, én el is fogadnám, de készülj fel, hogy rengeteg a (h)ősanya, aki háborogni fog, és van a másik réteg, aki elképzelhető, hogy nem tudja megoldani a gyerek elhelyezését.

2015. szept. 10. 15:29
 13/34 A kérdező kommentje:
12-es, ez egy nagyon jó ötlet. De azok az emberek (főleg nők), akiket te ősanyának nevezel, milyen indokokat hoznak fel azon kívül, hogy "felháborító" vagy "csak", és ha el tudnák helyezni a gyereket, akkor mi bajuk lehet?
2015. szept. 10. 15:44
 14/34 anonim ***** válasza:
95%

Én úgy vagyok vele, hogy alapvetően a pár joga eldönteni, kit és hogy hív meg. Ha a meghívottnak nem tetszik, akkor nem megy el, nem durcázik meg nyávog.

Amúgy gyerektéren megértem ezeket a radikális megoldásokat is, akkor is, ha én diplomatikusabb lennék... nem egy esküvőn voltam, ahol a ceremóniából nem lehetett semmit sem hallani, mert 2-3 éves gyerekek sírtak, üvöltöztek, és a hülye szüleik meg a rokonok nemhogy kivitték volna, hanem jajjj, milyen cukiiii, ahogy kiabál... hát nem, nem cuki. De ugyanígy, lehet, hogy valaki szerint jaj, de édes a gyerek, aki rohangál, meg eleven, a lagzin, csak gyakran akkor rohangál, amikor a pincér viszi ki a forró levest... de hallottam olyanról is, hogy a menyasszony méregdrága minőségi bérelt esküvői ruháját fogdosta vmi kislány csokitortás kézzel, az anyja meg még bátorította is, hogy hát milyen kis édes. Meg ugye "senki ne várja tőlünk, hogy neveljük, mi pihenni, szórakozni jöttünk ide".

Én ilyen esetben megmondanám a szülőknek inkább, hogy jöhetnek a gyerekek, ha a cermónia és a lagzi lemenetele érdekében ha a gyerek nyűgös, rosszalkodik, akkor szóljanak rá, ha a ceremónai közben kezd el sikítozni, valaki vigye ki.

Ha meg olyan szülőkről van szó, akiknek a gyerekei tényleg mindent tönketesznek tapasztalat szerint, azokat sztem meg sem hívnám, vagy nyomatékosan, lehet, nem annyira diplomatikusan mondanám nekik.

Az idősekkel én ilyen problémákat nem látok. Kiv. ha az a fajta régimódi típus, aki minden olyanra, ami nem olyan, mint 50 éve az ő lagzijában volt, sápítozik... de én olyat amúgy sem hívnék meg.

2015. szept. 10. 15:44
 15/34 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, ugyan nem engem kérdeztél, de én is látni szoktam ezeket a véranyákat. Kb. ezekben merül ki az indok:

-felháborító (meg "szégyellem, hogy a kérdést feltevő is nő", ha nőről van szó)

-a gyerek az hozzám tartozik, ha engem hívnak, hívják őt is

Kb. Pedig nem lesz attól a gyereknek sem baja, ha nem mindig az anyja fenekében van...

2015. szept. 10. 15:46
 16/34 anonim ***** válasza:
64%
En például alapból nem vinném a két gyereket (2 és 5 évesek), mert en is szeretnék szórakozni, kikapcsolodni. Ellenkezo esetben csak szaladgálnák a gyerek után. De mindenki máshogy fogja fel.
2015. szept. 10. 15:51
 17/34 A kérdező kommentje:
Nagyszerű, köszön a válaszotokat, utolsó kettőnek is nagyon igaza van. Már csak idő kérdése, hogy az "ellenség" is megjelenjen itt. Már érzem a vita szagát a levegőben... >D
2015. szept. 10. 15:51
 18/34 anonim válasza:
87%

Mi voltunk a nyaron ket eskuvon is, es eszunk agab nem volt vinni a gyerwkunkeket, aki egy eves. Van az a eletkor, mikor egy gyermek felfogja, h most csendben kell lenni, es viselkedni, de van mikor meg ezt nem ertik. (lasd. Az egy eves)

Mi azon az allasponton voltunk, h ez a par nagy napja, es baromira njncs kedve a szertartas kozben azt hallgatni, h sir, vagy eppen kiabal. Tudom, erre sokan irjak majd, jajj ilyenkor ki kell vinni, ea meg van oldva...ja ezt mondd annak, aki rendelkezik ennyi iqval, es belatja, h zavaro a gyereke. De a legtobben erre keptelenek, es mindket eskuvon tonkretettek a meghitt pillanatokat azzal, h kiabaltak, vihancoltak, es lass csodat, egyik szulojenek sem jutott eszebe, h talan ki kellene kiserni oket a templombol. Az egyik esetnel, meg a pap is rendkivul csúnyán nezett rajuk, de semmi. Szegeny bnom, a menyasszkny meg utólag ezen pityergett, h nem is hallotta rendesen a papot a bunko kollegak hangos gyerekei miatt.

Nekem spec eszembe sem jutott ezek miatt vinni, de ha a par megkert volna ra, nem vettem volna sertesnek, abszolút ertheto. Ez a nap rolatok szol, nem a masoduncsiteso visitozo gyerekerol.

2015. szept. 10. 15:53
 19/34 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a gyerek kérdést igazából inkább a szülőnek kellene felmérnie. Pl. egy 11-12 éve gyerek már valószínűleg tud viselkedni, nincs vele annyi baj. Én ennyi idősen imádtam lagzikba járni, én éreztem volna sértésnek a rokonoktól, ha a szüleimet meghívják azzal a feltétellel, hogy engem otthon hagynak.

Tehát nagyobb gyereknél, kiskamasznál még meg is értem, ha egy családnak nem esik jól, ha a gyerek "ki van tiltva".

Viszont egy 2-3 éves gyerek megint más. Olyan kicsit alapból nem is vinnék magammal szerintem egy olyan hosszabb "buliba", mint a lagzi.

2015. szept. 10. 16:05
 20/34 A kérdező kommentje:
Kisgyerekekre (kb.6 éves korig) gondoltam.
2015. szept. 10. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!