Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek, ez így reális,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek, ez így reális, nem tudom hogy hogy szokás. Esküvőnél ki mit fizet, milyen arányban?

Figyelt kérdés

Szóval, mivel még nem volt esküvőm, és a családunkban is régen volt esküvő, plusz a baráti körünkben sem volt mostanában ezért érdeklődöm, hogy az esküvőnél gondolom én közösen állják a zenekart, vőfélyt, terembérletet, díszítést, zenekart stb stb.(biztos hagytam ki). Persze a menyasszonyi ruhát, a koszorúslányok ruháját, azt én fizetném. Fogalmam sincs, hogy szokott ez menni. Segítenétek?

De a fő kérdésem az lenne, hogy azt lehet, hogy azoknak a vacsoráját fizetem én, akik én hozzám tartoznak(az én rokonaim-barátaim), a párom meg fizető az saját maga rokonsága megvendégelését, akiket ő hívott meg? A többit meg közösbe gondoltam. Ezt így lehet, vagy hogy szokás?

2010. márc. 8. 12:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

lehet, hogy kioktatós volt az előző válaszoló, de igaza van.

fizikailag nekünk is 1-1 bankszámlánk van külön, de gyakorlatilag minden közös. számomra ez is hozzátartozik a házassághoz. sőt! már egy komoly kapcsolathoz is. e kezdetektől fogva mindenünk közös: az öröm, a bánat, így a materiális világunkban a piszkos anyagiak is.

2010. márc. 8. 14:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt,hogy a szülők és mi osztottuk 3 felé a következő költségeket: terembérlés,zene,anyakönyvvezető,virág,nasik,italok. A kajánál leosztottuk főre és az én szüleim az én rokonságomnak fizették,a párom anyukája meg az övét,mi meg a barátokét. A ruhákat meg gyűrűket persze mi vettük a férjemmel. Nálunk ez azért volt jó,mert az én rokonságom 3-szor akkora mint a férjemé és így volt tisztességes anyósommal szemben.
2010. márc. 8. 14:42
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem megállapodás kérdése. Ha nagyjából ugyanannyi vendéget hívtok, fele-fele. Ha egyik násznép aránytalanul nagy a másikhoz képest, akkor lehet esetleg számolgatni. De sajnos abban igazuk van a többieknek, hogy régen rossz, ha már esküvőkor azt számolgatjátok, h ki mit fizet.
2010. márc. 9. 10:14
 14/21 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen minegy hogyan csináljátok,ez a ti dolgotok,amint látod kevesen adtak normális választ,mindenki csak beléd kötött.Csak elmondanám h nekünk is külön kassza van a minennapokban is.A párom fizeti a csekkeket,a kaját,én pedig minden mást ami nekem vagy a gyereknek kell.Az esküvőnk is így lesz majd augusztusban.ő veszi magának a ruháját,én a sajátomat.A karika gyűrűket is,én az enyémet,ő az övét.Sajnos mi nem úgy élünk h mmindig félre tudunk rakni,és akkor egszer csak összejön az esküvőre a pénz.Nem!Azért raktuk augusztusra mert addig még van 5hónap és így minden hónapban megtudunk venni valamit.Jövő hónapban pl a gyűrűket...és így tovább.NEm tudom miért nem lehet megérteni ezeket a dolkokat.Egyszer én veszek a gyereknek ajndékot,egyszer meg ő...ez teljesen normális dolog szerintem.Mindketten átlátjuk h mennyi pénzünk van stb.MEg az milyen lenne már h ő esetleg haza adja a fizetését,és nincs nála soha egy forint sem.Vagy tőlem kérje el a saját pénzét pl,mert én őrzöm a pénzt.Minek???

Mindketten tudjuk h mennyink van,és mennyit kell beosztani,nálunk évek óta működik így,nem tudom miért kell ezen felháborodni.Ráadásul ezt is nevezhetjük közösnek.És h miért?MErt ugyanúgy közösen vesszük meg a gyűrűt,meg mindent,csak nincs egy perselybe félrerakva rá x összeg,hanem minden hónapban kivesszük a pénztárcánkból,és közösen fizetjük amit kell....De nem magyarázom itt tovább,aki érti az úgyis tudja miről beszélek!

2010. márc. 9. 15:28
 15/21 anonim ***** válasza:
53%

én nem írtam negatív hangvételben, csak megállapítást tettem, miszerint nem tartom jónak a külön kasszát. nekem ez olyan, mintha egy kiskapu lenne válás esetére. (minden tiszta, egyszerű rendezni az anyagiakat.)

mert a mindennapokban hiába van közös kassza, ha egyszer együtt éltek,együtt mentek mindenhova, akkor úgyis összefolynak az anyagiak, hiába erőlködnek a felek a külön kasszán . nekem ez csak felesleges adminisztráció, szervezés. én nem élek a külön kassza lehetőségei?-vel. ennyi.

2010. márc. 9. 15:40
 16/21 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti kommentező pusszanat neked.

Annyira bírom, hogy az emberek nagy többsége azt hiszi, hogy, ha azt mondom, hogy külön kasszán vagyunk, hogy az mennyire bonyolult, meg adminisztráció:D nincs semmiféle adminisztráció. Szintén, párom fizeti be a csekkeket, én veszem a kaját. Kiskapu lenne? Nekünk házassági szerződésünk is lesz, és ez is az átlag magyarnak borzolja az idegeit, hogy az milyen már...

Viszont nem erről szólt a kérdésem, úgy hogy az offolást be is fejezném, ha valakinek valamilyen mondanivalója van a külön kasszával kapcsolatba, vagy egyéb nem a kérdéshez tartozó "extra fontos" kifejtendője van, az keressen ilyen kérdést, és elmélkedjen ott. Köszi!

Illetve köszönöm mindazoknak a reflektálását, akik a kérdésemre válaszoltak!

2010. márc. 9. 17:43
 17/21 anonim ***** válasza:
hát nálunk a szülők végig sértődnének, ha nem ők fizethetnék a cekket. a menyasszony szülei fizetik a menyasszonyi ruhát, vőlegény szülei a vőlegény ruháját meg virágokat. A vacsorát vendégarányosan, melyik oldalról hányan jönnek.A többit (zenekar, dekoráció) felesben
2010. márc. 9. 19:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a válaszhoz tartozik a külön kasszáról alkotott vélemény, mert azt kérdezted, "hogy szokás? ". hát nem így szokás, de biztos van más is, aki így csinálja, mint ti.
2010. márc. 10. 08:31
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező,én vagyok akinek a puszit küldted.Örülök h tetszett a válaszom.A rosszindulatú emberekkel pedig ne foglalkozz. :))

Ha nekünk így a jó,akkor így a jó.Ráadásul én sem érzem kiskapunak,nekem az nem tetszik ha pl a nő ül az összes pénzen,de ezt már leírtam....

2010. márc. 10. 15:54
 20/21 anonim ***** válasza:

szia

májusban lessz a lakodalmunk.Külön kasszán.Én vettem a saját ruhámat,párom pedig az övét.A gyürűket a párom fizette(nem értem miért nekem kellene fizetni a gyürűt amivel megkérnek)

A terem bérletet az italt,ételt ,zenekart közössen fizetjük.Mivel nekem 50,neki pedig 150 fő a vendége ezért minden 1/4 ét a szüleim fizetik,a töbit pedig a párom mivel a szüleinek nincs rá pénze.

A koszorúslányok maguk fizetik a ruhát.

És miis külön kasszán vagyunk,sőt még házasági szerződést is fogunk kötni,és nem azért mert a válásra készülünk.

2010. márc. 13. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!