Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek, ez így reális, nem tudom hogy hogy szokás. Esküvőnél ki mit fizet, milyen arányban?
Szóval, mivel még nem volt esküvőm, és a családunkban is régen volt esküvő, plusz a baráti körünkben sem volt mostanában ezért érdeklődöm, hogy az esküvőnél gondolom én közösen állják a zenekart, vőfélyt, terembérletet, díszítést, zenekart stb stb.(biztos hagytam ki). Persze a menyasszonyi ruhát, a koszorúslányok ruháját, azt én fizetném. Fogalmam sincs, hogy szokott ez menni. Segítenétek?
De a fő kérdésem az lenne, hogy azt lehet, hogy azoknak a vacsoráját fizetem én, akik én hozzám tartoznak(az én rokonaim-barátaim), a párom meg fizető az saját maga rokonsága megvendégelését, akiket ő hívott meg? A többit meg közösbe gondoltam. Ezt így lehet, vagy hogy szokás?
lehet, hogy kioktatós volt az előző válaszoló, de igaza van.
fizikailag nekünk is 1-1 bankszámlánk van külön, de gyakorlatilag minden közös. számomra ez is hozzátartozik a házassághoz. sőt! már egy komoly kapcsolathoz is. e kezdetektől fogva mindenünk közös: az öröm, a bánat, így a materiális világunkban a piszkos anyagiak is.
Teljesen minegy hogyan csináljátok,ez a ti dolgotok,amint látod kevesen adtak normális választ,mindenki csak beléd kötött.Csak elmondanám h nekünk is külön kassza van a minennapokban is.A párom fizeti a csekkeket,a kaját,én pedig minden mást ami nekem vagy a gyereknek kell.Az esküvőnk is így lesz majd augusztusban.ő veszi magának a ruháját,én a sajátomat.A karika gyűrűket is,én az enyémet,ő az övét.Sajnos mi nem úgy élünk h mmindig félre tudunk rakni,és akkor egszer csak összejön az esküvőre a pénz.Nem!Azért raktuk augusztusra mert addig még van 5hónap és így minden hónapban megtudunk venni valamit.Jövő hónapban pl a gyűrűket...és így tovább.NEm tudom miért nem lehet megérteni ezeket a dolkokat.Egyszer én veszek a gyereknek ajndékot,egyszer meg ő...ez teljesen normális dolog szerintem.Mindketten átlátjuk h mennyi pénzünk van stb.MEg az milyen lenne már h ő esetleg haza adja a fizetését,és nincs nála soha egy forint sem.Vagy tőlem kérje el a saját pénzét pl,mert én őrzöm a pénzt.Minek???
Mindketten tudjuk h mennyink van,és mennyit kell beosztani,nálunk évek óta működik így,nem tudom miért kell ezen felháborodni.Ráadásul ezt is nevezhetjük közösnek.És h miért?MErt ugyanúgy közösen vesszük meg a gyűrűt,meg mindent,csak nincs egy perselybe félrerakva rá x összeg,hanem minden hónapban kivesszük a pénztárcánkból,és közösen fizetjük amit kell....De nem magyarázom itt tovább,aki érti az úgyis tudja miről beszélek!
én nem írtam negatív hangvételben, csak megállapítást tettem, miszerint nem tartom jónak a külön kasszát. nekem ez olyan, mintha egy kiskapu lenne válás esetére. (minden tiszta, egyszerű rendezni az anyagiakat.)
mert a mindennapokban hiába van közös kassza, ha egyszer együtt éltek,együtt mentek mindenhova, akkor úgyis összefolynak az anyagiak, hiába erőlködnek a felek a külön kasszán . nekem ez csak felesleges adminisztráció, szervezés. én nem élek a külön kassza lehetőségei?-vel. ennyi.
Utolsó előtti kommentező pusszanat neked.
Annyira bírom, hogy az emberek nagy többsége azt hiszi, hogy, ha azt mondom, hogy külön kasszán vagyunk, hogy az mennyire bonyolult, meg adminisztráció:D nincs semmiféle adminisztráció. Szintén, párom fizeti be a csekkeket, én veszem a kaját. Kiskapu lenne? Nekünk házassági szerződésünk is lesz, és ez is az átlag magyarnak borzolja az idegeit, hogy az milyen már...
Viszont nem erről szólt a kérdésem, úgy hogy az offolást be is fejezném, ha valakinek valamilyen mondanivalója van a külön kasszával kapcsolatba, vagy egyéb nem a kérdéshez tartozó "extra fontos" kifejtendője van, az keressen ilyen kérdést, és elmélkedjen ott. Köszi!
Illetve köszönöm mindazoknak a reflektálását, akik a kérdésemre válaszoltak!
Kedves kérdező,én vagyok akinek a puszit küldted.Örülök h tetszett a válaszom.A rosszindulatú emberekkel pedig ne foglalkozz. :))
Ha nekünk így a jó,akkor így a jó.Ráadásul én sem érzem kiskapunak,nekem az nem tetszik ha pl a nő ül az összes pénzen,de ezt már leírtam....
szia
májusban lessz a lakodalmunk.Külön kasszán.Én vettem a saját ruhámat,párom pedig az övét.A gyürűket a párom fizette(nem értem miért nekem kellene fizetni a gyürűt amivel megkérnek)
A terem bérletet az italt,ételt ,zenekart közössen fizetjük.Mivel nekem 50,neki pedig 150 fő a vendége ezért minden 1/4 ét a szüleim fizetik,a töbit pedig a párom mivel a szüleinek nincs rá pénze.
A koszorúslányok maguk fizetik a ruhát.
És miis külön kasszán vagyunk,sőt még házasági szerződést is fogunk kötni,és nem azért mert a válásra készülünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!