Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek, ez így reális,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek, ez így reális, nem tudom hogy hogy szokás. Esküvőnél ki mit fizet, milyen arányban?

Figyelt kérdés

Szóval, mivel még nem volt esküvőm, és a családunkban is régen volt esküvő, plusz a baráti körünkben sem volt mostanában ezért érdeklődöm, hogy az esküvőnél gondolom én közösen állják a zenekart, vőfélyt, terembérletet, díszítést, zenekart stb stb.(biztos hagytam ki). Persze a menyasszonyi ruhát, a koszorúslányok ruháját, azt én fizetném. Fogalmam sincs, hogy szokott ez menni. Segítenétek?

De a fő kérdésem az lenne, hogy azt lehet, hogy azoknak a vacsoráját fizetem én, akik én hozzám tartoznak(az én rokonaim-barátaim), a párom meg fizető az saját maga rokonsága megvendégelését, akiket ő hívott meg? A többit meg közösbe gondoltam. Ezt így lehet, vagy hogy szokás?

2010. márc. 8. 12:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon változó.

De van egy szokás miszerint a menyasszony szülei fizetik az egész esküvőt...

Szerintem ahány ház annyi szokás...beszéld meg a vőlegényeddel.

2010. márc. 8. 12:43
 2/21 anonim ***** válasza:
van ahol a szülők vállalják magukra, van ahol a pár közösen....szerintem úgy is megoldható h külön külön, bár azért közös esküvőt közös pénzből lenne jó.....de szerintem minden jó, ha meg tudtok egyezni.....szokás már nem nagyon van.....régen a lány szülei fizették az egészet....de ma már ez annyira nem szokás, csak ha megtehetik esetleg akkor.....lényeg h értsetek egyet, és mindketten közös nevezőn legyetek....sok boldogságot!
2010. márc. 8. 12:46
 3/21 anonim ***** válasza:
elég különböző manapság. van, hogy a szülők állják az esküvőt fele-fele arányban, vagy ha az egyik család nagyobb akkor annak a szülei többet adnak bele. sokszor a fiatalok maguk állják az esküvő árát. "a fizetem én, fizeti a párom" variációt kicsit furcsállanám. nem vagytok, nem lesztek közös kasszán?
2010. márc. 8. 12:52
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt, hogy spóroltunk ezerrel és a szülők adtak, amennyit tudtak.

Nem volt olyan, hogy én rokonom - te rokonod.

Azzal, hogy eldöntöttétek összeházasodtok, egymás rokonságát is "megnyeritek".

2010. márc. 8. 12:53
 5/21 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy mivel már együtt élünk 2,5 éve, ezért közös kasszán vagyunk. Volt egy kis félretett pénzünk, és abból kezdtük el az egészet, de anyuék is besegítenek anyagilag egy kicsit, amit mi vissza fogunk adni nekik, ha vége van. Szóval nálunk nincs olyan, hogy én vagy ő fizeti. Mi fizetjük.

Sok Sikert az Élethez, és Sok Boldogságot Kívánok!

22/L

2010. márc. 8. 12:55
 6/21 anonim ***** válasza:
Nálunk a szülők álták felesbe, de utána mi vissza is adtuk, mert szerencsére visszajött az ára. Nem akarták elfogadni, de szó sem lehetett arról, hogy ne adjuk vissza.
2010. márc. 8. 13:21
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az a szokás, hogy a menyaszzony is, és avőlegény, vagy annak családja is, ki-ki a saját vendégei cecchjét állják,függetlenül, attól, hogy hányan vannak. A közös barátok felesbe! A koszorúslányruhát a menyasszony, vagy annak családja fizetik.
2010. márc. 8. 13:23
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

TI fizetitek, nem pedig Te vagy Ő.

Éppen házasodni készültök, közösen kellene már gazdálkodnotok!

A szülőket, pedig pofátlanság lehúzni, kivéve ha ők ragaszkodnak a nagy esküvőhöz.

2010. márc. 8. 13:34
 9/21 A kérdező kommentje:
13:34-es komment. -> Ilyen kioktatós, "én mindent tudok" kommentre nincs szükségem. Mivel a párom és én is vállalkozók vagyunk, egyáltalán nincs közös bankszámlánk, így jobban átlátjuk a dolgokat ergo külön kasszán vagyunk. Külön van a pénzünk... Mindent közösen állunk, ha kell valami. Azért kérdeztem azt, amit kérdeztem, mert nem egy esküvői kiadvány van, ami kategorizálja, hogy ki mit fizet... Én csak kérdeztem hogy a gyakorlatban, hogy megy, vagy mégis mi a szokás, bár amint látom, ahány ház annyi szokás.
2010. márc. 8. 13:55
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

Sok sikert a "házasságotokhoz"....

A gyereknek is így fogtok vásárolni? "Most én veszem a pelenkát, mert az apjától kapott bébiételt." :-((

Ti dolgotok.

2010. márc. 8. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!