Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 25-30fős esküvő olcsóbbra jön...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

25-30fős esküvő olcsóbbra jön ki ha egy kis "kertiparti"ban csináljuk a lagzit mintha étterembe mennénk?

Figyelt kérdés
2015. aug. 5. 13:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Termeszetesen. Olcsobb is, otthonosabb is. Hajra!
2015. aug. 5. 13:24
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha ilyen kis esküvőt tartanék, akkor biztos otthon tartanám a kertben. :) Igen, olcsóbb.

A probléma ezekkel a kerti dolgokkal akkor van ha szar az idő. Ha elég nagy a házatok, akkor rendben van, vagy béreltek sátrat..ebben az esetben viszont már az étterem lehet, hogy olcsóbb lett volna.

2015. aug. 5. 13:27
 3/13 Mumusan ***** válasza:
100%

Olcsóbb. Viszont én azért nem tartanám "otthon", mert akkor pár ember nem tudna "mulatni" mert kiszolgál, süt, főz, italokat tölt, mosogat...stb.

Én a fiam keresztelőjét is étterembe tartottam ez miatt. 25-en voltunk, 2000 Ft/fő volt a kaja, plusz pia.

2015. aug. 5. 13:39
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha váratlanul rossz az idő és egy gyors eső elmossa a partit mit csinálsz?

Jobb az étterem aho van külső és belső rész is ha mondjuk rossz idő van be lehet huzodni.

Nem kell utána takarítani mint otthon a kerti partyba + szomszédokkal sem gyülik meg a bajod.

2015. aug. 5. 13:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Én kibérelnék egy kis helyet szépen feldíszíteném, meg rendelnék ételt. Svédasztalosan csinálnám meg, így nem kéne senkinek ugrálnia.
2015. aug. 5. 15:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj az otthonnal, hogy utána te takaritasz, te mosogatsz, te raksz rendet, s ez elronthatja a szép alkalom emlékét. Szerintem az esküvo pont az, ahol az ember jolerzi magat, haza megy és nincs utána dolga vele. Lehet megéri az a kicsivel több pénz, ráadásul az etterem fel van keszulve minden eshetőségre. Annyit még megtehetsz, hogy fizetsz mindenkinek 2 kör piát de a többit mindenki magának intézze.
2015. aug. 6. 07:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek akkora dráma elpakolni, pláne ha van mosogatógép, és szerintem hangulatosabb is.

Viszont ez már pont annyi ember hogy a legtöbb háztartásban nincs annyi szék, asztal, tányér, evőeszköz hogy kényelmesen megoldható legyen; a főzéshez is extra méretű edények kellenek, amik ha nincsenek eleve, akkor plusz költséget jelentenek.

2015. aug. 6. 11:22
 8/13 A kérdező kommentje:
IGazából nem is mindenki jönne a bulira, mert ebből a kollégák (7fő) lejön mivel ők csak az esküvőre lennének meghívva.
2015. aug. 6. 14:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekünk jó nagy házunk van, elég nagy kerttel, de eszünk ágában nem volt itthon tartani az esküvőt.

Magunk is mérlegeltük a lehetőségeket, de a mérleg az étterem felé billent. Az előttem szólók közül már említették az okokat. Otthon többen nem élvezik, mert dolgoznak előtte, közben és utána is (pakolnak, sátrat állítanak, főznek, tálalnak, stb.)

Most őszintén! Milyen dolog, hogy a szülők, testvérek számára csak néhány dolgos nap az esküvőtök? (vagy akár még nektek is)

Az eső, vihar problémája szintén tönkreteheti a kerti összejövetelt.

A ételek ára nem lesz sokkal olcsóbb, de akár még drágábbra is kóstálhat. Arról nem is szólva, akik csak normál családi ebédekhez vannak szokva, nemigen tudnak 25-30 emberre főzni. Lehet próbálkozni, de ilyen rangos eseményt nem kéne elrontani egy ízetlen levessel, odaégett főfogással...

Én éttermekben (is) dolgoztam műszaki vezetőként. Láttam mekkora kapkodás, mekkora munka, és mennyi profizmus kell nagy társaságokra főzni, sütni, cukrászkodni. Már a felszolgálás is hatalmas meló.

Természetesen megértem, az indokot, nincs pénz nagy lagzira, ill. lenne annak jobb helye is!

Ha ez a helyzet, akkor lenne néhány javaslatom az otthoni esküvőre.

- Említsétek meg a rokonoknak, barátoknak, hogy pénzhiány miatt nem tudtok nagy lagzit tartani, de ennek ellenére szeretnétek az ő társaságukban egy kis bulit tartani.

- Akik megértik a helyzetet, hozzanak magukkal egy kis nassolni valót, innivalót. Mintha egy közös bulit szerveznétek.

- Hogy ne legyen túl kellemetlen szituáció, megkérhettek egy barátot, rokont, aki ismeri a meghívni kívánt vendégek többségét, hogy segédkezzen a szervezésben. Így olyan, mintha a haverok lepnétek meg titeket egy bulival.

- Ne használjátok a lagzi szót, inkább a buli szóval helyettesítsétek. Így kevésbé lesz hiányérzetük a vendégeknek.

- Előnye is van a dolognak, mert ilyen eseményre a kollégákat is meglehet hívni (akiket említettél, hogy csupán a szertartásra mennek)

- A sátor jó ötlet lehet, ám annak valóban vannak költségei. (700-1200 ft/nm)

- Érdemes lehet körbenézni a környéketeken, kibérelhető terem, rendezvényterem, üres ház után.

Ha végképp nincs pénzetek, és a társaság sem megértő akkor sajnos radikálisan szelektálni kell a vendégekből. Annyit, amennyit otthon megtudok vendégelni.

Nem ciki, sokan teszik ezt!

2015. aug. 6. 19:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Olcsóbb, viszont több munkával jár. Mi termet béreltünk, viszont minden mást mi csináltunk, mi nagyon élveztük, a vendégek is imádták, ma sem választanám az éttermet.

De ti tudjátok, az biztos, hogy az étterem egyszerűbb.

2015. aug. 6. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!