Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő? Esküvő! Minimálbérből.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő? Esküvő! Minimálbérből.

Figyelt kérdés

7 éve együtt vagyunk, most tervezzük az esküvőt. Azonban mind a ketten 90 körül keresünk. Ebből kellene összespórolni egy kis, sértődésmentes ünnepségre.

Sikerült már valakinek úgy, hogy a családban nem lett harag?

Főleg tapasztalatokat várok. Negatívkodók kíméljenek.

2015. aug. 2. 13:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ha a rokonokat nem akarod megsérteni, akkor senkit ne hívj meg. Ez alól persze a szülők, testvérek kivételt képeznek.

Nálunk (nem anyagi okok miatt) tavaly ilyen esküvő volt. Nekem egy tök egyszerű ruhám volt. Vettem egy fehér nyári ruhát, amire nagyon szép függönycsipkéket varrt egy varrónő. Az egész 12 ezerből megvolt. Senki nem hitte el, hogy az nem egy puccos kölcsönzős ruha.

Fotókat egy barátunk készített. Szívesen elkísért minket, a kajálást is végig fotózta.

Előre leszervezett menü volt, klaszikus húsleves - rántott hús, valamint egy egyszerű torta.

A szertartások díjával együtt kb. 130 ezer betakarta ebben még virág, templom dísz stb is volt. 17-en voltunk.

A rokonoknak utólag küldtünk egy fényképet. Senki nem sértődött meg, sőt tök örültek.

Én pl. az étteremben nem mondtam meg, hogy esküvő lesz. Egyszerűen asztalt foglaltam 17 főre + kaját rendeltem. Tapasztalatom szerint dupla a tarifa, ha meghallják, hogy esküvő. Pl egy alkalmi frizura és egy esküvői frizura sem ugyanannyiba kerül. Nekem "csak" alkalmi volt, azon se látszott, hogy csak alkalmi....

2015. aug. 3. 15:07
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazsag, hogy ha nekem hazasodna rokon/kozeli csaladtag/jo ismeros, akkor megoldanam, hogy tudjak segiteni. Nem keresem sz@rra magam, de baratnak minimum 20, de inkabb 30 ezret bedobnek, rokonnak meg 50-60 ezret osszesporolnek. Ilyenkor en arra gondolok, hogy oriasi megtiszteltetes, ha valaki meghiv az eskuvojere (kiveve, ha az a fajta, aki az egesz falut, vagy az osszes facebook ismerost oda csoditi es nem szamit, hogy amugy evek ota meg egy szia se hangzott el koztunk). Szoval azt akarom mondani, hogy valoszinuleg vissza fog jonni valamennyi. Minnel kevesebb hulyeseget akartok (pl. Hinto, meg csokiszokokut es hasonlo folosleges marhasagok), annal kevesebb minuszban lesztek. Ha van olyan ismeros, aki valamennyit tud nektek kolcson adni, vagy ha felvesztek egy olyan hitelt, amit aztan akar az eskuvot koveto hetfon vissza is fizethettek oriasi retorziok neklul, akkor szerintem tegyetek azt. Az egyik baratnom hitelkeretet kert a szamlajara, eskuvo elotti heten lemeritette, befizette az ettermet es hetfon besetalt a bankba vissza tenni a penzt. A kamat az alatt az egy het alatt valami 4-5 ezer ft volt...

En azt mondom, csinaljatok igy. Sokan ugralnak rajta, hogy minek az olyannak lagzi, aki nem teheti meg, de en azt gondolom, hogy a csoro is erezheti magat kiralynak egy nap erejeig! Hamupipokenek is volt egy jo esteje.

2015. aug. 3. 18:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kommentelő, látod én is így látom:)
2015. aug. 3. 19:59
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi is hasonló helyzetben vagyunk, mint ti. Nekünk szabadtéri esküvőnk lesz, és ott lesz a fogadás is. Igen, a hely bérlése, és az, hogy az anyakönyvezető oda kimenjen lesz a nagyobb költség, de egyik családtag kertjében se szeretnénk nagyobb összejövetelt tartani, mert nem akarunk senkit kitenni a takarításnak, mosogatásnak. Mi kinéztünk egy helyet, ahol vállalnak esketést és lakodalmat, van fedett pavilon, mosdó. Ennyit azért áldozunk rá. A dekorációt magunk fogjuk elkészíteni. Bográcsos pörkölt illetve grillezett húsok, zöldségek lesznek. Az alapanyagot mi fogjuk megvenni (félre tesszük innentől havonta az erzsébet utalványt, így nem költünk rá egyszerre annyit), viszont fel fogunk fogadni pár embert aki megfőz. Zenész, fotós, vőfély nem lesz. Ruhát, cipőt majd olcsón szerzek valahonnan pl.: ősszel leárazzák a fehér nyári ruhákat, cipőket, hát veszek egyet jövőnyárra. Nem lesz mennyasszonyi ruhám, egyrészt olcsóbb, másrészt, egy kerti party jellegű esküvőre amúgy se illene egy hagyományos mennyasszonyi ruha. Autót nem bérlünk. A vendégek száma valószínű az ötven főt nem fogja meghaladni. A meghívókat mi készítjük el. Fodrász, kozmetikus, körmös nem kell. Belegondolva a nagyobb költség a helyszin bérlése lesz ill. az étel. Eddig akárkinek mondtuk, mindenkinek tetszett az ötlet, bár a szervezést még nem kezdtük meg. Jövő nyáron, esetleg szeptemberben szeretnénk. Igy azért valószínű pár százezer forintnál megállunk és nem fog milliós tételre rúgni.
2015. aug. 4. 18:05
 15/23 A kérdező kommentje:
nagyon örüök nektek^^ Az a baj, hogy mi bérn kívüli jutattást sem kapunk, ha lenne sokkal egyszerűbb lenne minden.
2015. aug. 4. 18:19
 16/23 anonim ***** válasza:

A templomba mindenki meghívható. Az semmibe sem kerül. Az anyakönyv vezetőnél még pezsgőt is felszolgálnak. Meg van az ünneplés lehetősége minden helyen.

A lagzi más kérdés de az már nem az esküvő. Oda azt hívjál akit fontosnak érzel, akinek köszönhettek bármit is az eddigi életetekből. Amikor a templomi meghívót átadod meg is mondhatod, hogy szerény esküvő lesz anyagi okokból. Ezért sajnos csak a szűk család lesz ott. Ahhoz meg már senkinek semmi köze. Ne neked kelljen magyarázkodni...

Volt nálunk is aki megsértődött volna ha a gyerekeit nem hívom el, akik évek óta rám sem nyitották az ajtót. Elhívtam őket, tudtam h. szegények és a táncnál sem dobtak be, nem is ez a lényeg, de most anyagiakról kérdeztél... ez így jóval drágábban jött ki nekünk.

Abban reménykedtem, hogy a gesztus után felkeresnek néha majd de nem. Megszületetta lányunk 7 hónapja de egy telefon sem jött azóta szinte. Szóval nem érdemes mindenkit meghívni.

2015. aug. 6. 07:44
 17/23 anonim ***** válasza:
31%

Ja és még valami. Fényképezni bárki tud. Segíteni szintén. Egy kedves humoros barát betöltheti a vőfély szerepét is.

És SEHOL NE MOND HOGY ESKÜVŐ, akkor sem ha kérdezik. Foglalj asztalt X főre, mond a fodrásznak, hogy egy szép haj kell, de hogy ESKVORE AZT SEHOL NE MONDD mert 2x annyiba fog minden kerülni. Egy csokor virág lehet 4-5 ezer is meg 12 ezer is. Holott alig van különbség...

2015. aug. 6. 07:47
 18/23 Lusty ***** válasza:
Szerintem megoldható ez. Csak a legszűkebb családot hívjátok meg, és max pár barátot. Az hogy a sokadik rokon megsértődik, hát így járt, az az ő baja. Olcsó dolgokat be tudtok szerezni, csak alaposan szét kell nézni. Mi például majdnem mindent magunk csinálunk emiatt.(meghívó, ültetőkártya, köszönetajándék, díszítés, süti sütés, ...)Az italokat apránként vettük meg, mindig nézegettük az akciós újságokat, és így rengeteget spóroltunk. Már menyasszonyi ruhát is lehet olcsón kapni. Hajrá. :)
2015. aug. 6. 09:35
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves és a tényleg segítőkész kommenteket. Népművészeti, és kreatív szakon tanultam 4 évig én is arra gondoltam, hogy mindent magam csinálnék, régiségvásárról szereznék be. Nem nagy összegekért. A magyaros vonalat amúgy sem nehéz követni. Sajnos fotóst azt nagyon szeretnék, videós nem kell. A ruhával nagy gondom van, mert 48-50 es kellene
2015. aug. 8. 11:43
 20/23 anonim ***** válasza:
Mi kölcsönből csináljuk. A poén az,hogy 14 napon belül el lehet állni tőle. Tehát a vendégektől be fog folyni annyi,h 14 napon belül visszautaljuk a banknak. Ergo meg lett előlegezve a dolog. Ennyi. 30 emberre kb 400 ezer. Ebben étteremben két fogásos vacsora, torta lesz,sütemények, itallapról ital, üdítő. A szertartásért is kell fizetni 16500 Ft...csokor, szülőköszöntő csokor,apáknak ital,...stb.
2015. aug. 8. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!