Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőmre kapok pénzt a szülőktől, de velem együtt a testvérem is. Igazságos, vagy részre hajlás? Más szülők ezt hogy látják?
Ha mondjuk a testvéred esetében belátható időn belül nem várható házasság, akkor igen, így igazságos. Miért járna neked bármi plusz, csak azért mert házasodsz?! A testvéred ugyanúgy a gyerekük.
Megboldogult nagymamám mindig gondosan kicentizte, hogy mind az öt unokája pontosan ugyanannyit kapjon tőle adott alkalmakra, tehát már negyedikes koromban tudtam, hogy aranyláncot fogok kapni nyolcadikos ballagásomra, mert mindegyikünknek meg volt véve előre. Csak ott tudható volt, hogy x időn belül mindenképpen bekövetkezik ez az esemény. Valószínűnek tartom, hogy a testvérednél nem várható 1-2 éven belül házasság, de attól még ő is az önálló életkezdés időszakában van, csak másképp.
Ő ugyanazt a pénzt kapja meg, amit az esküvőjére is elkölthet, gondolom akkor nem fognak külön neki pénzt adni.
Vagy ha adnak, akkor te is kapsz, és majd akkor fogsz örülni neki.
Az esküvő nem jutalom, hogy jutalmazni kéne, a szülők megpróbáltak igazságosak lenni, te meg nőj fel és tanulj meg osztozkodni...eleve nem a te pénzed.
Szerintem a kérdezőnek csak a gesztussal van a baja,nem gondolom hogy a pénzt sajnálja a tesójától.
Ezt a friss házasoknak kellene adják, nem "csak úgy".
Nincs szükségünk semmiféle anyagi támogatásra, pl párom mamája is a páromra akarja iratni a házukat, de mi szeretnènk hogy a tesója kapja meg. Ettől függetlenül nekem is furcsa lenne, ha a mi esküvőnkre öcsém is kapna pénzt, mivel ezt a közös élet elindítására szokták adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!