Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan írjak meg egy meghívót, úgy hogy együtt lesz az esküvö a kersztelövel?
Szia!
Szeretettel meghívlak Téged és partneredet házasságkötésünkre és a fiam keresztelőjére.
Helyszín:
Időpont:
Szeretettel várunk,
Kolompár Peggy Isabel és Lákátos Ármándó Lorenzó
- - - - - - - - - - - - - - - -
"Itt van,eljött végre a nagy nap.Mikor szív szívnek hüséget fogad" - az ilyen dagályos, giccses baromságokat meg felejtsd el, egyrészt mert a rossz ízlés jele, másrészt ha úgysem tudsz két szót sem helyesen leírni, akkor teljesen felesleges ekkora irodalmi vállalkozásnak nekidurálnod magad.
"Tabletem németre van beállítva és azért nincsenek hosszú ékezetek,de amúgy 5éve vagyok itt Magyarországon,német vagyok,ahhoz képes elég jól írok"
Akkor ünnepélyesen elnézést kérek Tőled. Így látatlanban sajnos összetévesztettelek egy bizonyos magyar társadalmi réteggel. Tényleg nagyon jól írsz ehhez képest magyarul, jobban, mint én németül.
(Bár az írásjelek után németül is tessék szóközt tenni!)
Én megfordítanám és a keresztelőt helyezném előtérbe a versikében, hiszen gyakorlatilag ígyis-úgyis az esküvő lesz az esemény középpontjában, de így valamennyire egyensúlyba kerülne a két dolog:
X hó nemtudomhanyadika életünk legszebb napja, mikor szerelmünk gyümölcse nevét Isten színe előtt is megkapja. Ez lesz hát "balázska" keresztelőjének napja.
Eme alkalomból a legszebb dologgal akándékozzuk meg gyermekünket, hiszen ezen a napon Isten színe előtt összekötjük életünket.
... És itt jönne a meghívós szöveg
Esetleg a meghívó mellé külön kártyára írni a keresztelőre szóló meghívót, és egy borítékba tenni vele?
Arra kellene keresni valami szép szöveget.
Pl: Örömünkben, hogy a nagy napunkon a család, barátaink, szeretteink összegyűlnek, megtisztelnek jelenlétükkel bennünket, megragadjuk az alkalmat, hogy esküvői fogadalmunk után megtartsuk xy keresztelőjét. Szeretnénk, ha a tisztelt vendégeink ezen a szertartáson is részt vennének, és velünk együtt örülnének.
Valami hasonló szebben megfogalmazva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!