Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ki mennyire szólhat ebbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mennyire szólhat ebbe bele? Tényleg igaza van szerintetek?

Figyelt kérdés

A párom és én közel 3 éve vagyunk együtt, amiből két évet együtt töltöttünk (egy városban) az utóbbi egy évet pedig távkapcsolatban (egyetem miatt...) Még két év egyetem, aztán szeretnék abba a városba költözni, ahol a párom van...persze eljegyzést tervezünk, és egyetem után nagyon szeretnénk összeházasodni(nagyon magabiztosak vagyunk, sosem volt gond a bizalom, a tisztelet, a szeret...) Persze háborog is emiatt a tenger, mivel a páromnak még sok év egyetem (orvosis)...hogy az hogy nézne ki? Nagymamám folyton azt hangoztatja, hogy mire akarunk házasodni? Meg, hogy miért? Nekem bőven elég ez a 3 év nélküle, utána szeretnék Vele lenni...ez tényleg akkora nagy bűn? És akkora szégyen egyetemistaként megházasodni? (akkor persze állást keresek stb...) Most miért lenne kötelező várni 8-1o évet ameddig végleg befejezi?

Lehet én vagyok naiv, de ha két év múlva is együtt leszünk (márpedig tervezzük) akkor szerintem senkinek nincsen semmiféle joga beszólni, nem?

És az eljegyzés...már arról is megmondták a véleményüket, hogy minek azt? Nekem fontos...nem a csilli villi gyűrű miatt, hanem mert van annak valami varázsa, ami miatt szorosabbnak érzem a kapcsolatunkat, és a párom is igy van ezzel...semmi ragyogás, semmi csili vili party meg hasonlók, csak egy szimbolikus valami, ez miért nem helyes a nagyszülők helyett?

Néha annyira szomorú vagyok, hogy nem örülnek velem:(

21-L

2010. febr. 24. 20:52
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
kort elírtam 2o L
2010. febr. 24. 20:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért van az ellenkezésük, mert még elég fiatal vagy ahoz, hogy lekösd magad egy komoly kapcsolatban. De ha komolyan gondoljátok, nem kell izgatni magatokat miatta. Az idő nektek dolgozik. Idővel belátják, hogy egymásnak vagytok teremtve.
2010. febr. 24. 21:00
 3/15 anonim ***** válasza:
Természetesen nem bűn és nem is szégyen, de tudod te ezt.. A nagyszülők meg nem akarják hogy elsiessétek vagy nem értik meg a helyzetet, de ha nem értik akkor nincs is joguk beleszólni. Az meg tény hogy elsietni nem kell de ti elég megfontoltnak tűntök ez ügyben, úgyhogy sok boldogságot :)
2010. febr. 24. 21:02
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha szeretitek egymást, akkor ez egy boldog beteljesülése lehet a kapcsolatotoknak ha mindketten ezt akarjátok. A szülők/nagyszülők sokszor nem támogatják a gyerekük kapcsolatát de hát nem is az ő életük. (Ha boldogok vagytok együtt akkor örüljetek mert az ritka kincs)
2010. febr. 24. 21:06
 5/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat:)

az az igazság első perctől nagyon komolyan vettük egymást...az eltöltött időt...egymás iránti tiszteletet...nehéz döntés volt más városba kerülni egyetemre, de egyikünk sem tehette meg a másikkal, hogy ne oda menjen, ahova szeretne...nem találtuk fair-nek, hogy bármelyikünk feladja az álmait...és jól bírjuk a távkapcsolatot is, azon kívül, hogy néha iszonyúan hiányzunk egymásnak, semmi baj nincs...és nagyon vágyom arra, hogy végre együtt lehessünk...ezért vannak a nagy elhatározások...csak ezt nem értik meg sem a szüleim, sem a nagyszüleim:(

2010. febr. 24. 21:11
 6/15 anonim válasza:
100%

A felmenők gyakran -mindig- féltik az utódokat azoktól a hibáktól amiket ők elkövettek anno. Persze korántsem jelenti ez azt, hogy a gyermek, unoka ugyanolyan felelőtlen vagy ostoba kell legyen mint az ősei! Erről nem árt őket sem tájékoztatni olykor, a témához illő erőséggel.

Látom hasonló típusúak vagytok, mint mi a párommal. Azt tudnám javasolni, hogy zárj ki mindenki mást és tartsd meg az örömöt kettőtöknek (plusz a barátok). A mi esetünkben is jött ész osztás a szülők részéről, pedig már nem 20 évesek vagyunk. Ez már csak ilyen. Azonban nagyon határozottan leszögeztük nekik, hogy ha bármi hasonló dolog fog történni kettőnk között, mint a házasság, arról maximum majd képeslap formájában értesülnek, ugyanis irtózunk a tradicionális, lakodalmas, eszem-iszom, dínom-dánom együtt a család dolgoktól. Persze csak a saját esküvőnk szempontjából, amúgy összejöhet a család. :)

Mi nem másoknak és mások előtt esküszünk hűséget, hanem egymásnak és a lehető legminimálisabb közönség előtt (3 fő). Az eljegyzésünk is kettesben zajlott és örök emlék. :)

Tehát csak bátran és ügyesen építsd le a kritikákat. Aki nem örül veled, majd kapja a képelapot a nászútról. Hidd el az elég ütős...

2010. febr. 24. 21:15
 7/15 anonim ***** válasza:

Nagyon szimpatikus, ahogy a kapcsolatotokról írsz. Kevesen szokták a "tisztelet" szót emlegetni ezzel kapcsolatban, pedig kéne. Szerintem inkább örülhetne a családod - mást meg nem győznek csesztetni, hogy mikor "komolyodik már meg" :D

Ha látják, hogy tartós a kapcsolat, biztosan elfogadják.

2010. febr. 24. 21:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, bár mindenki úgy gondolkozna ahogyan te. Manapság mindenki későn házasodik, későn vállal gyermeket, de gondolj bele régen hány éves korban szültek a nők és hány éves korban mentek férjhez? Egy 24-25 éves férfinek már gyereke volt és remek apukák voltak, a nők pedig 18-20 között szültek és ők is remek anyukák voltak. Más az, ha anyagilag ez korlátozott, de sokkal jobb és ezerszer jobban kéne támogatni a fiatalok házasságát és gyerekvállalását, nem tudom miért gondolkozik így a családod, 20 évesen nem vagy gyerek, nagyon is jól gondolkozol. Sok sikert neked és kívánom, hogy minden jól alakuljon :):)
2010. febr. 24. 21:24
 9/15 A kérdező kommentje:

NAgyon szépen köszönöm Nektek is , hogy írtatok...

A kommentem utáni válaszadónak...

Én igazából szeretném ha velem örülnének, fontosnak tartanám, hogy azok is ott legyenek akiket szeretek, ha nem fog menni akkor sajnos nem fog menni. Egyébként igazad van, lehet igy kell cselekedni a kritikát ki kell zárni.

köszi:)

Utána levő válaszadó:

Köszönöm:) Én fontosnak tartom a tiszteletet egy párkapcsolatban mindig is az volt számomra... 3 éve vagyunk együtt...és sokszor még most sem vesznek komolyan....csak tudnám miért? mennyi időt kellene várjunk, hogy "észrevegyenek"?

2010. febr. 24. 21:26
 10/15 A kérdező kommentje:

21:24

köszönöm:)

ha egyszer megfejtem a titkot, majd Neked is elárulom...sajnos nem tudom miért ilyenek, talán mert elég konzervatív családban nőttem fel, főleg a nagyszüleim...

2010. febr. 24. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!