Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek igy jo lenne az eskuvoi menu?
Nemsoka eskuvom lesz.
Ugy probaltam ( probaltuk khm..) osszerakni a menusort hogy mindenkinek megfelelo legyen.
Olaszorszagban elunk,en ugye magyar,a volegenyem 3-ik orszagbeli. Igy probaltam osszerakni,"megalmodni"
( csipegeto,vendegfogado,es amig varnak rank az kb fel ora-ora lesz...)
Vendegfogadonak:
,gyumital.,pezsgo.
Leves
Újházy tyúkhúsleves csigatésztáva
Foetel:
Ropogós kacsacomb( vagy egesz kacsa lesz meg ezt sem tudjuk 100%ig) almás párolt káposztával,
Aszalt gyümölcsös pulyka rolád
Sörben sült csülök
Hal ( meg ezt is kivalasztjuk)
+Tenger gyumolcsei ( rak,kagylo,polip)
És a vegaknak sult zoldsegek,rantott sajt.
Köretek:
Petrezselymes krumpli,rizs,vegyes zoldsegkoret,teszta,
Az ital fogyasztas korlatlan,amit nem bontunk fel azt visszaveszik 3-at lehet valasztani a rövidekbol,a többi korlatlan.
Unicum,Limonchello,Melonchello,és vihetunk be hazipalinkat is :)
Azon kivul:
víz, szensavas udito,rostos.
Ezenkivul: Baklava,zserbó,pogacsa, ( ejfelkor)
Es persze a torta sem maradhat el :)
Ennek az ara mivel mi visszuk a legtobb hozzavalot ( pl,a hust mert azt termelotol vesszuk,finomabb,olcsobb,és ismerem is azt az embert aki vagja),a tyukokat otthonrol hozatjuk,a baklavat ismeros csinalja,ugyszint a zserbot is. A pogit sajat magam fogom legyartani :) 50eu/fo lesz 80eu/fo helyett.
Tulajdonkeppen mindent mi viszunk be az etterembe 2-3 nappal elotte ok pedig "csak" megfozik. Biztonsagosabb,tudjuk hogy honnan van a hus,nem valami felfujt vackot adnak.
A halat a piacrol vesszuk,ott is van 1 ismerosunk. Mindennap friss a hal,kagylo,stb.
A tortat azt meg nem tudom hol csinaltatom mert cukormenteset is szeretnenk ( cukorbeteg vagyok)
3 emeletes tortat gondoltunk,az egyik cukormentes gyumolcs torta,2-ik csoki,harmadik pedig valamifele marcipanos. Meg ezt sem tudjuk biztosan.
Ajandekba kapunk diszitett termet ( benne van az arban)
ezt lehet valasztani hogy bordo,zold,vagy arany legyen.
Azon kivul pedig ajandek az eloetel ( a gyumolcsos tal)
Mit gondoltok milyen igy a menu?
Valami hianyzik esetleg sok ? Minden velemeny erdekel :)
Koszonom a valaszokat.
kaja után akkor ki lesz rakva az édesség?
bevallom nekem abból kicsit kevés a leírt, valamit még hozzáraknék
és cserébe mondjuk az egyik főételt ki lehetne venni, mondjuk a halat vagy a pulykát
Egyébként minden nagyon ínycsiklandóan hangzik :)
A halat semmiképpen sem venném ki. Csak Olaszban vagyunk legyen egy kis "tenger gyumolcse" is :)
2-es: Mit raknal hozza? :)
En is gondolkodtam hogy lehet hogy keves vagy valami nem jo,de nem tudom.. A hal az 100000% hogy marad :D
Sok boldogságot!
Néhány dolog jutott az eszembe:
- Étel allergiásotok van-e?
- Rántott sajt + sült zöldség kicsit snassz lehet vegáknak. Fel kellene dobni valamivel (pl. balzsamecet) vagy valamit csavarni rajta.
- Nekem hiányzik valami saláta vagy savanyúság.
szerintem jó ez a menü, biztos mindenki talál rajta olyat amit szeret
esetleg vendégfogadónak lehetne még vmi
meg a csülök szerintem nem esküvői étel, ahhoz kicsit túl nehéz kaja
de amúgy már így is jó :)
Már süteményeket választanék, valami elegánsabbat, pl. kis tortácskákat, krémesebb, ízlésesebb süteményeket, gyümölcsös dolgokat pl.
A vegetáriánusoknak javasolnám, hogy ne rántott sajt legyen, ami csak abszolút frissen és ropogósan élvezhető, amúgy meg egy plöttyedt undormány, hanem inkább grillsajtok illetve egyben sült camembert, brie, vagy sült baguette falatok roqueforttal, gorgonzolával, parmezánnal. Mellé pedig friss gyümölcsöket is adjatok, fügét, bogyós gyümölcsöket, almát, körtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!