Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy ereztetek magatokat a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy ereztetek magatokat a jegyesoktatason?

Figyelt kérdés
Mi ma voltunk az elson. Nagyon kedves, fiatalos volt az atya, elvezet volt hallgatni, mikor meselt. Kiscsit arra emlekeztetett, mintha ujra iskolapadban ulnek. :) Volt egy-ket par, aki latvanyosan asitozott, illetve, aki elsutott egy erotikus poent, amire a pap nem tudott reagalni. Ekkor volt par masodperc csond. Nektek mik a tapasztalataitok? Hogy ereztetek magatokat?
2015. máj. 8. 21:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

"Egy férfi szülész-nőgyógyász el tudja magyarázni a szülő nőnek, hogy mit fog érezni vagy mit érez és akkor mit kell csinálnia."

A kettő ég és föld.

2015. máj. 8. 23:00
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem csak az emberi kapcsolatokrol beszelt. Irtam is. De mivel az egyutteles, gyermekvallalas nehezsegekkel jarhat, erdemes fokozottabban a megertesre es a turelemre osszpontositani, arra, hogy tamogasd a masikat a celjaiban/donteseiben vagy szokasaiban, akkor is, ha nem feltetlenul ertesz egyett vele, vagy az egyutteles soran aldozatokkal jar szamodra, kifejezve ez altal iranta a tiszteletedet. A erdes, hogy miert nem az emberi kapcsolatok oktatasarol szol, nagyon jo. Szo volt a gyermekvallalasrol is, az abortuszrol, illetve, hogy mely esetben nem tekintendo bunnek a magzat eltavolitasa.(ha veszelyezteti az anya eletet)
2015. máj. 8. 23:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a kapcsolatról az együttélés beszélt. Voltak feladatok is pl.

- rajzoljuk fel külön-külön a jövőnket (mikor lesz lakás, gyerek, második gyerek, autó, hitel vége, nyugdíj egyebek), majd összehasonlítottuk

- családfa rajzolás

Akkor el kellett mondani, hogy mit szeretsz a másikban, milyennek látod a másik családját.

Továbbá beszélt a szeretetről, hogy a felmerülő problémákat, hogyan kell megoldani. Beszélt a szentségekről, a gyerekekről, a fogamzásgátlásról. Jött két házaspár, akik meséltek magukról és az életükről.

Személy szerint nagyon örültem, hogy elmentünk erre közelebb hozott egymáshoz, és minden alkalom után volt miről sokáig beszélni otthon.

2015. máj. 9. 20:13
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Ezt egy jó terapeuta is el tudja mondani, sőt, lehet, hogy több tapasztalata van.

(Akinek meg nincs méhe, ne oktasson ki arról, hogy bűn-e az abortusz. Véleménye lehet, de ennyi.)

2015. máj. 9. 20:27
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

14-es

Úgy megláttad az értelmét az egésznek...

Miért akarsz menni terapeutához pénzért, ha van kvázi ingyen pap?

2015. máj. 9. 23:16
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Én ingyen járok terápiára.
2015. máj. 9. 23:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Van olyan egyház ahol a papnak van felesége, gyermekei.

Másrészt, miért ne tudna hasznos tanácsot adni egy pap, hogy viszonyulj a társadhoz. Ha férfi, ha nő, emberi lény, és a házasságot nem a szex alapozza meg hanem a közös életkép, jó emberi kapcsolat.

Az nem furcsa hogy a jegyes oktatás nekünk csak 1 alkalom lesz?Én kicsit keveslem...

2015. máj. 10. 08:47
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt, miért ne tudna hasznos tanácsot adni egy pap, hogy viszonyulj a társadhoz. Ha férfi, ha nő, emberi lény, és a házasságot nem a szex alapozza meg hanem a közös életkép, jó emberi kapcsolat."

Ez így igaz. Csak egy másik példa: nekem egy közeli ismerősöm gyermekpszichológus. Nincs, se családja, se gyereke, mégis ugyanannyira keresett, mint a családos kollégái. Ő azt mondta, hogy gyakran előnye is van abból, hogy a gyereknevelésre tud pusztán kívülről, pártatlanul, szakmai szempontból tekinteni és nem befolyásolják személyes érzelmek. Egyébként kell mindkettő: a jegyesoktatáshoz is kell olyan, aki tud kívülről tekinteni a házasságra, meg olyan is, aki személyesen átéli és innen vannak tapasztalatai. Mellesleg egy pap attól, hogy nem házas, ismerheti a házasságok problémáját, hiszen sokszor mennek hozzájuk problémákkal az emberek.

Én még nem készülök házasodni, így nincsenek tapasztalataim, de általában jókat hallok. Szerintem érdekli az embereket ez a téma, és jó, hogy ha házasság előtt kibeszélhetik az aggályaikat, érzéseiket, stb.

2015. máj. 10. 11:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Alapvetően rendben volt. Pál Feri atyának szeretem a jegyesoktatós előadásait hallgatni, nagyon jókat mond, és jókat szokott viccelődni.

Kérdező, láttad a Nászfrász c. filmet? Ha nem, itt meg tudod nézni, szerintem tök jó:)

[link]

2015. máj. 10. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!