Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Éreztétek már jól magatokat esküvőn ami kicsit szegényes helyszínen volt nem túl brillírozó dekorral? Fontos ez nektek?
egyre több oldalon látom ezeket a valóban gyönyörű dekorációkat, amikbe nagyon sok munkaóra, virág, pénz van beleölve. tényleg imádom, nagyon tetszik.
nekünk sajna nem volt annyi pénzünk hogy valami ilyen jellegű legyen. műv házban volt (szerencsére nem olyan szoci), és persze dekoráltuk, amennyire erőnkből futotta, borostyánfüzér élővirággal, szalvéta hengereket készítettem, kis vadvirágcsokrok stb. na de azért nem ért a nyomába mondjuk egy ilyen valóban profi, igényes dekornak. nem volt pl székszoknya, sőt nem mindegyik szék volt u. olyan, (és annyira nem is szépek), magunktól tellhetően igyekeztük igényessé tenni és alkalmivá. de sztem mindenki jól érezte magát stb.
viszont egyre többször hallom lesajnálóan a "tornatermes" vagy "műv házas" lagzikat, már alap hogy székszoknya legyen meg "fényfüggöny" meg dekoros cég, nem tudom mi--- rengeteg pénz egy este dekorációjáért. és ezt komolyan nézik máshol az emberek. voltam én ilyen lagziban is és hát a hangulat... elég döglött volt.
Mi inkább azt választottuk hogy mindenki lakjon jól, legyen finom étel, a dekor pedig önerőből (és nem készültünk fél évet rá, mert olyan is van és akkor viszonylag olcsón szép is lesz)
Nektek is fontos ez ha elmentek máshová? vagy nem ezt nézitek?
Én eddig két szuperjó esküvőn voltam. Az összes többi döglött volt.
Az egyik attól volt jó, hogy egy horvát származású fiú vette el a sváb származású lányt és egyszerre mindkét hagyományt ötvözve eszméletlen érdekes dolgokat csináltak. Fogalmam sincs, milyen dekoráció volt.
A másik a szabad ég alatt volt, illetve egy sátorban. Ott emlékszem csak camping székek voltak és semmi extra. Ez azért volt emlékezetes, mert két adventista fiatal házasodott és mindkettő lelkésze tartott külön-külön gyönyörű prédikációt és ami a legszebb volt, hogy a fiatalok saját esküt mondtak egymásnak. Nem tudtam előtte semmit az adventistákról. De mindenki olyan szépen beszélt. Semmi nem volt sablonos, minden olyan őszinte és igaz volt.
Ezek a kívül puccos esküvők, lakodalmak, a pénzszórásról, a kivagyok-mivagyok magamutogatásról szól, és nem arról amiről kellene: két fiatal egymásnak tett fogadalmáról.
De nemcsak azon múlik, hogy akik esküdnek, mennyit áldoznak a lakodalomra, azon is múlik egy jó lakodalom, hogy a meghívottak (=család, rokonság tagjai) mennyire vannak egymással jó kapcsolatban, van-e közöttük mindennapos kapcsolat, van-e közöttük összhang. Ha igen, akkor szinte rendben is a jó hangulat, és szinte felesleges azon görcsölni, hogy külsőségekkel adjuk meg az alaphangulatot.
Társaságfüggő csupán.
Voltam olyan esküvőn,ahol 100 vendéggel többmillióba került,sokcsillagos étterem,csilivili minden,de őszintén szólva már 9kor hazakívánkoztam.
voltam olyanon is,ahol nagymama nagy kertjében sörpadokkal,disznóvágással,oltári koszos gyerekekkel,olyan jó volt,alig akartunk hazamenni.
Mi egy ismerős kocsmáját kértük el,70 fő befért,konyhásnénik főztek,család sütött,dekorációt én csináltam pár nővel a családból lufival,kreppapirral,jó volt a hangulat,nem ezen múlt.
aki lesajnálja a tornatermes,művházas és hasonló lagzikat,azt én is tudom sajnálni,nekem nem ezen múlt a boldogságom.
Én legutóbb az unokatesómék esküvőjén voltam.
Fantasztikus volt. Sok dekoráció ott sem volt, bár kevésnek sem nevezném.
Viszont a vőfély és az egész "program" fantasztikus volt.
Több esküvőn is voltunk már az elmúlt években, sokkal "gazdagabban" is, viszont ez messze felülmúlta mindet, mert nagyon jól éreztük magunkat és jól szórakoztunk. Meg az egész násznép is.
Én azt tapasztaltam, hogy az esküvőbe feccölt pénz fordítottan arányos az utána házasságban eltöltött évekkel.
A legtöbb limuzinos, csilivilis, héthatárra szóló lagzi főszereplői már elváltak - legalábbis, akiket én ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!