Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Polgári esküvő lehet extrémebb helyszínen? Tóparton pl. , vagy akár külföldön? És, ha igen, hogy kell intézni?
Vannak helyek ahol az anyakönyvvezető kimegy, de vannak ahol nem.Viszont ahol nem, ott szoktak felajánlani egy lehetőséget:miszerint ti ketten, és a két tanú az esküvő előtti héten bementek a hivatalba, és összeesküdtök hivatalosan,papír szerint, majd szombaton(vagy amikor van a kitűzött lagzi) úgynevezett "álszertartást" végeznek, olyan, mintha akkor történne minden, de nem hivatalos!A rokonoknak nem kell tudni, hogy ti már házasok vagytok, nekik úgy fog tűnni, mintha minden ott történne a rokonság előtt! Ez szokott lenni a másik lehetőség, és persze ahol kimegy az anyakönyvvezető ott is jócskán rá kell fizetni!Én voltam ilyen esküvőn, de amikor mi jártunk utána a dolgoknak, akkor is mondták, hogy így van.Hogy kijönnek-e nem tudom mitől függ.Tehát a lehetőségek:Hivatalban Ti+ két tanú(ingyenes, bár hallottam, hogy néhol ezért is kérnek pénzt) Ti+2tanú+rokonok(7000-től felfelé, mert kell terembérleti díjat fizetni), vendégek. Külső helyszínen:Ti+vendégek(hivatalos érvényes házasság, kiszállási díjal) Ti+vendégek megrendezett nem hivatalos ceremónia (már házasok vagytok pár napja, és kiszállási díj)Mindenesetre menjetek be a hivatalba, mindent ott kell intézni, és ott elmondják, hogy náluk mi az adott lehetőség!
Külföldről még nem hallottam, de azt tudom, hogyha Ciprus, vagy Máltai vagy bármilyen egzotikus esküvőt akartok, akkor utazási irodák ajánlatait kell kérni, és jobb esetben ők intéznek mindent, vagy segítenek, hogy milyen papírokat kell beszerezni! Remélem tudtam segíteni, bocs ha hosszú voltam :-)) Sok Boldogságot!
Köszönöm a válaszokat!
Megnyugtató, hogy van ilyen:)
Igaz, az esküvő még odébb van, de jó tudni, h mik a lehetőségek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!